Ko bērnam uzdāvināt Ziemassvētkos: varbūt kopīgu rotaļāšanos?

Ko bērnam uzdāvināt Ziemassvētkos: varbūt kopīgu rotaļāšanos?

04. Dec 2021, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Protams, Ziemassvētki ir dāvināšanas laiks, kad bērni zem eglītes sagaida krāšņos papīros sasaiņotas rotaļlietas. Tomēr, vai viņiem tās patiesi ir nepieciešamas? Un kādas spēļmantas izvēlēties, lai tās būtu videi draudzīgas? To Māmiņu Klubam stāsta zaļā dzīvesveida eksperts Jānis Brizga.

„Manuprāt, bērniem nemaz nav nepieciešams tik daudz rotaļlietu, cik viņiem ik gadu Ziemassvētkos sadāvina. Man pašam ir trīs bērni, tādēļ zinu, ka viņi ļoti labi var iztikt arī bez tām!

Šodien veikalos iegādājamas tādas mantas, kurām pat nav skaidri paredzētas funkcijas. No šāda viedokļa raugoties, protams, labāk izvēlēties konstruktoru, kas bērniņam ļaus pafantazēt un kaut ko izveidot pašam.

Tomēr, ja mazajam nebūs šādas – gatavās rotaļlietas, viņš atradīs jebko citu, ar ko paspēlēties! Piemēram, paņems karoti, kurā būs iemiesojies rūķis vai kāds cits tēls, un sāks ar to rotaļāties. Bērni sev spēļmantas prot atrast ātri,” novērojis Jānis Brizga.

Dažkārt, kad Ziemassvētkos bērniņiem sadāvina pārāk daudz rotaļlietu, viņi mēdz apmulst un nespēj vien izvēlēties, ar kuru no tām visām spēlēties. Turklāt lielākā daļa no tām pēc svētkiem vairs netiek aktīvi izmantotas, jo mazajiem par tām vienkārši zūd interese.

Ko darīt, ja šādu rotaļlietu mājās sakrājies pārāk daudz? „Parasti daļu no mantām, ar kurām bērni vairs nespēlējas, kopīgi saliekam maisos un noglabājam pagrabā. Kad pēc pusgada tās atkal izņemam, viņiem par sen aizmirstajām spēļmantām ir liels prieks.

Protams, ja vecāki Ziemassvētkos saviem bērniem vēlas dāvināt rotaļlietas, to var darīt. Vienīgi plastmasas spēļmantas ieteicams aizstāt ar koka rotaļlietām. Tāpat var dāvināt dažādas spēles, bet bērniem, kuri lasa vai vēl mācās lasīt, noderīga dāvana būs grāmata.

Tomēr visvairāk bērni varbūt novērtētu to, ja vecāki ar viņiem Ziemassvētkos kopīgi paspēlētos. Domāju, ka tā viņiem būtu lielāka dāvana nekā veikalā iegādātas rotaļlietas, kuras vecāki uzdāvina un pēc tam aizsūta ar tām spēlēties savā bērnistabā,” pārliecināts zaļā dzīvesveida eksperts.  

Māmiņu Klubs

Kādu dāvanu šajos Ziemassvētkos savam mazajam pasniegsi tu?

 

20141204102323-62368.jpg

23. Dec 2013, 22:31 Wuda

Wudiņ, mums ir tieši no šīs vietas burtiņi, ļoti forši viņi ir, nav smagi un ļoti forši.
1 burts 1 ls.