Knifiņi, kā izvēlēties apģērbu bērnudārzniekiem un skolēniem

Knifiņi, kā izvēlēties apģērbu bērnudārzniekiem un skolēniem

18. Aug 2017, 08:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vasara ir pagājusi un droši vien ne viens vien bērns izaudzis par veselu apģērba izmēru vai pat diviem, kas nozīmē, ka pirms skolas un bērnudārza gaitu uzsākšanas jāparskata garderobe un jāiegādajas jaunas lietas. Māmiņu Klubs sadarbībā ar universālveikalu Debenhams un stilisti Daci Grīnbergu un Māmiņu Kluba redaktori, 3 bērnu mammu Kristīni Damškalni izveidojuši TOP ieteikumus, kas palīdzēs izvēlēties apģērbu, kas kalpos ilgāk un būs maksimāli universāls visās dzīves situācijas.

Izvēlies maksimāli universālu un kombinējamu apģērbu

5 vienādi T krekli un 2 pāri vienādas bikses neradīs komplektus visām dzīves situācijām. Stiliste Dace Grīnberga īpaši uzsver, ka pāris apģērbu gabali var radīt milzum daudz kombināciju iespējas komplektiem, tādējādi nebūs situācija, ka izejamais apģērbs vientuļi stāvēs skapī nevalkāts. 

Meitenēm lieliski izskatās kleitas un svārki ar legingiem, ko mainot var atkal veidot arvien jaunus un jaunus komplektus. Savukārt puišiem obligāti nav jāiegādājas uzvalka bikses, lai dotos uz teātri vai citu pasākumu. Lieliski komplektā iederēsies kvalitatīvas tumši zilas bikses, ko kombinējot ar baltu vai pat krāsainu kreklu, jau rodas komplekts iziešanai sabiedrībā. Bet ja gribas mazāk formālu šo stilu, visu var papildināt ar sporta stila bomberjaku vai džinsu jaku. 

Dod priekšroku krāsām

Ne tikai meitenēm, bet arī puišiem modē ir krāsas, un kas gan labāk var noslēpt kādu krāsas traipu un krekliņa kā raibs apģērbs? Tāpat izvēloties apģērbu, palūkojies, kā apģērbs ir kopjams un cik viegli ir izmazgājami traipi.

20170817122724-15691.jpg

Pievērs uzmanību apģērba izmēram

Lai gan vecākiem gribas ietaupīt un izvēlēties izmēru lielāku apģērbu, pārāk liels apģērbs var radīt nevīžīgu izskatu. Tā kā apģērbs dažādiem ražotājiem atšķiras, vērts uzmērīt vismaz vienu komplektu, lai saprastu ideālo izmēru konkrētajam ražotājam. 

Ievies pamata apģērbus garderobē

Šādiem apģērbiem garderobē jābūt vienmēr, lai tos komplektētu ar citiem apģērba gabaliem- vienkārši T-krekli, šorti, džemperi, jakas, bikses bez liekiem uzrakstiem. Tā kā mode mainās ātrāk nekā spējam izsekot, pamata apģērba gabali kalpos daudz ilgāk nekā modīgie.

20170817122744-15641.jpg

Noteikti dod priekšroku viegli uzvelkamam un novelkamam apģērbam 

Bērniem, kuri tikai mācās paši apģērbties noteikti jāvalkā tāds apģerbs, kuru viegli pašiem uzvilkt un novilkt- elastīga jostas vieta, lielas pogas vai spiedpogas, plats apkakles izgriezums pāri galvai velkamiem apģērbiem.

Ja apģērbs tiek iegādāts mazākiem bērniem, atceries, ka viņi reti sēž mierīgi, tāpēc rāvējslēdzējs apģērbā var padarīt apģērbšanos procesu vieglāku un ātrāku.

Dod priekšroku kvalitātei

Izvēlies pēc iespējas augstākas kvalitātes audumus apģērbiem, jo bērni ir ļoti aktīvi, tādējādi ikdienas lietošanai apģērbs būs bieži jāmazgā. Ejot uz veikalu, paturi prātā skaitāmpantiņu- Apģērbam, kas izgatavots no labas kvalitātes auduma, ne vienmēr jābūt dārgam, un dārgie apģērbi ne vienmēr ir izgatavoti no labas kvalitātes auduma. Tieši tāpēc pārbaudiet katra apģērbu gabala auduma kvaiitāti.

Pataustot audumu, meklē pēc iespējas blīvāku audumu

Paturi audumu, piemēram, T kreklam pret gaismu- ja tas izskatās caurspīdīgs, tad visticamāk tas nebūs labas kvalitātes;

Izvēlies mīkstus audumus

Bērni nevalkās apģērbu, kas viņiem kodīs vai liks kasīties. Īpaši svarīgi mīksts audums ir mazākiem bērniem, kuriem ir īpaši jutīga āda. Kokvilna ir mīksts, elpojošs audums, kas nekairinās ādu. Savukārt flīss būs piemērotāks vēsākām dienām. 

20170817122734-83370.jpg

Pārbaudi šuves

Atiruši dieni un nepabeigtas šuves ir tuvākais ceļš uz sabojātu apģērbu, kas apģērba mūžu krietni, krietni saīsina, īpaši,ja apģērbs tiks bieži mazgāts.  Tāpat nepabeigtās šuves var kairināt bērna ādu.

Izvairies no aplikācijām, kas var kairināt ādu

Izpēti,vai uz apģērba nav aplikācijas, spīdumi, fliteri un citi dizaina elementi,kas tiešā veidā saskaras ar ādu un var to kairināt. 

Izvairies no apģērba, kurā ir vaļīgas pogas

Līdzīgi kā iepriekšējie kritēriji sliktai apģērba kvalitātei, arī vaļīgas pogas būs rādītājs sliktas kvalitātes apģērbam, kas var pat radīt aizrīšanās risku maziem bērniem. 

Vienmēr ieskaties akciju plauktos

Pat nesezonā veikalos parasti ir kāda vieta, kur var iegādāties apģērbu par izpārdošanas cenām, šādi vari papildināt bērna garderobi pat par vairākām apģērbu vienībām un ietaupīt!

Lai veicas sagatavot bērnus skolai un bērnudārzam!

Māmiņu Klubs

Foto Gatis Orlickis,  Facebook.com/BalticPictures

20170817143500-11113.jpg