Kā novērst hemangiomu?

Kā novērst hemangiomu?

19. Oct 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

„Manam bērniņam uz sejas ir hemangioma. Esam bijuši uz lāzerterapiju un izgājuši zāļu kursu, bet pēc zāļu lietošanas hemangioma atkal kļūst sarkanāka. Vai ir vēl kāda cita metode, kas varētu palīdzēt no hemangiomas atbrīvoties,” jautājusi kāda Māmiņu Kluba lasītāja.

Konsultē Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas dermatoloģe Ināra Ančupāne. 

„Principā, lāzerterapija tiek uzskatīta par visefektīvāko metodi, kā novērst hemangiomu.

Tomēr lāzeraparāti, ar kuriem šo procedūru veic, ir dažādi, tādēļ vislabāk māmiņai šajā jautājumā būtu konsultēties ar speciālistu, pie kura bērns uz lāzerprocedūru tika vests.

Iespējams, tās ir pārejošas izmaiņas – tagad apsārtums pastiprinās, bet pēc laika izzudīs. Protams, visprecīzāk to varēs pateikt lāzerspeciālists.

Runājot par citām metodēm, kā no hemangiomas atbrīvoties, to mēdz izņemt arī ķirurģiski. Tomēr šādu operāciju neveic zīdainīšiem. Dažkārt mēdz gadīties, ka hemangioma samazinās vai izzūd arī pati no sevis,” skaidro Ināra Ančupāne

Kāda ir lāzera iedarbība?

Ārstēšana ar lāzeri var būt efektīva gadījumā, ja tā pielietota hemangiomas attīstības sākuma stadijā. Ar šīs procedūras palīdzību iespējams samazināt apsārtumu un arī čūlas attīstības risku.

Lāzerterapija var būt efektīva arī tad, ja čūla jau ir izveidojusies, jo tā samazina čūlas radītās sāpes, to ātrāk dziedē un samazina infekcijas rašanās risku.

Māmiņu Klubs

Kāda ir tava pieredze, kura metode ir bijusi efektīva, lai mazinātu vai novērstu hemangiomu?