Kā mēs našķējamies...

Kā mēs našķējamies...

21. Mar 2018, 14:16 Mar&Co Mar&Co

Kā jau ikviena mamma, savam bērnan vēlos dot to labāko. Protams, izaugs, nogaršos gan Kinderolu, gan čipsus. No tā jau neizbēgt, bet kamēr našķu izvēle ir manā ziņā, izvēlos lielākoties bio našķus, ar mazāk cukuru un konservantiem.

Kā tad mēs našķojamies!?

Mammas pagatavotie cepumi:

Kad laiks atļauj, tad nereti smeļos idejas internetā saldumiem, ko mājās varu pati pagatavot. Tie ir dažāda veida cepumi, piemēram, auzu pārslu vai saldā kartupeļa.

20180321140747-16735.jpg

Recepte te:

http://www.maminuklubs.lv/mazulis/veseligs-gardums-mazulim-salda-kartupela-cepumi-283812/

Smūtiji

20180321140948-29068.jpg

Smūtiji jeb biezsulas ir lielisks veids, kā uzņemt vitamīnus un iemānīt bērnam arī zaļumus. Mājās gatavojam smūtijus no dažnedažādākajiem augļiem, vasarā sasaldētajām ogām, zaļumiem, augu pieniem, ūdeni, jogurtu. Dažas receptes te:

http://www.maminuklubs.lv/mazulis/uznemam-vitaminus-283014/

 

Burciņu biezeņi un sūcamie biezeņi

Šie varianti tiek izmantoti pārsvarā ciemojoties vai ieturot maltīti automašīnā. Ļoti ērti gadījumos, kad mazulis slimo, un nav īpaši laba apetīte. Saldo biezeni visdrīzāk tad ēdīs. Ēdot mājās, pie putrām liekam klāt pašgatavotus saldos biezeņus no pērnā rudens āboliem un saldētajām ogām. Sterilizētās burciņās tos glabājam ledusskapī.

 

Kukurūzas nūjiņas un cepumi

Diemžēl Latvijas lielveikalos īpaši liela izvēle nav. Agrāk veicu sūtījumus no Vācijas, bet vakar pirmo reizi iegriezos pirkumins.lv veikalā, kur bija liela preču izvēle. Tad nu, izvēlējos šoreiz notestēt bio kukurūzas nūjiņas ar burkāniem un saldās nūjiņas ar zemenēm. Esam iecienījuši arī dažādas sausmaizītes un galetes, taču tās izvēloties, pievēršu uzmanību sastāvam.

 20180321141416-89204.jpg

Žāvētie augļi un ogas

Marko ļoti labprāt ēd rozīnes, dateles, žāvētas dzērvenes. Tās mēdzu pievienot putrai, biezpienam vai pašceptiem cepumiem.

 

Un kā jūs mājās našķojaties? Kur iegādājaties kārumus?

21. Mar 2018, 16:51

Kārumus (veikala) pērku Sekoeko.lv, Biotēkā, Pirkumiņā, Rimi (Klētī žāvētos ābolus).
Tā kā bērns ēd to, ko ēdam mēs paši, pārējie našķi ir no mūsu šķīvja - ogas, maizes, augļi, Pupuchi, pupas, kokteiļi (augļu)...