Kā bērnam visērtāk izmērīt temperatūru?

21. Dec 2021, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Temperatūras mērīšana mazam bērniņam dažkārt var būt gana sarežģīts process, ja mazulis ir nemierīgs, taču temperatūras mērīšanas laikā ir svarīgi, lai mazais kādu laiku pavadītu mierīgi. Tāpēc liels atbalsts vecākiem ir bezkontakta termometri, kas ļauj ne tikai izmērīt ķermeņa temperatūru, bet arī noteikt temperatūru telpā, ēdienam vai ūdenim.

“Ķermeņa temperatūru bērnam, gluži tāpat kā pieaugušajam, iespējams mērīt dažādos veidos un ar dažādiem termometriem, tostarp gan ar spirta, gan digitālajiem termometriem”, teic sertificēta bērnu aprūpes māsa Ilze Gaile. Viņa norāda, ka paaugstināta ķermeņa temperatūra bērnam ir, ja tā paaugstinās virs 38 grādiem. Līdz tam temperatūru nevajadzētu censties pazemināt, bet, ja tā pārsniedz 38 grādus, jāseko līdzi bērna pašsajūtai.

Nosakot cilvēka ķermeņa temperatūru ar bezkontakta termometru, to nedrīkst turēt tālāk par 0,5 cm no ķermeņa.

Atšķirībā no klasiskajiem termometriem, bezkontakta termometri satur vairākas funkcijas. Primāri tos var izmantot ķermeņa temperatūras noteikšanot, mērot to no pieres vai austiņas, tāpat arī apkārtējās vides, šķidrumu, objektu temperatūras noteikšanai. “Ja māmiņa gatavo ēdienu, ar bezkontakta termometru var noteikt tā temperatūru. Tāpat arī to var izmantot, lai noteiktu ūdens temperatūru vannā,” skaidro Evolu Electronics Latvija pārstāve Zane Bite-Miliha.

Atceries, ka starp mērījumiem svarīgi ievērot vismaz 10 sekunžu garu pauzi.

Sertificēta bērnu aprūpes māsa Ilze Gaile uzsver, ka ūdens temperatūrai bērna pirmajai vanniņai jābūt ne zemākai par 37 grādiem, bet arī ne augstākai. Kad mazulis pie vannošanās jau būs pieradis, pēc aptuveni 3 – 4 nedēļām no dzimšanas, ūdens temperatūru vannā var pazemināt līdz 35 – 36 grādiem, taču tā nekādā gadījumā nedrīkst būt zemāka.

EVOLU Non Contact termometrs

JAUNĀKĀ (inovatīva) tehnoloģija, ultra moderns, mūsdienīgs dizains un augsta mērījumu precizitāte un tas viss apvienots vienā termometrā. Termometrs bez nepieciešamības pieskarties cilvēka ķermenim.

  • Ļauj uzreiz atpazīt rezultātu
  • Obligāti nepieciešams ģimenēm ar maziem bērniem
  • Temperatūras atpazīšana tumsā
  • Klusais režīms ļauj izmērīt temperatūru bez skaņas un bez pieskāriena, netraucējot guļošam bērnam
  • Apgaismojums uz displeja, kas maina krāsu atkarībā no temperatūras rādījumiem, ļauj uzreiz atpazīt rezultātu
    ZAĻŠ (temperatūra ir normas robežās)
    DZELTENS (temperatūra pārsniedz normu)
    SARKANS (augsta temperatūra) 
  • Īpaši viegls
  • Ideāli piemērots priekš patstāvīgas temperatūras mērīšanai bez citas personas palīdzības
  • Papildus iespēja kontrolēt mērījumus ausī. Jums vienkārši vajag noņemt vāciņu
  • Viegli kopjams un uzglabājams
  • Komplektā futrālis- tā korpuss saglabās termometru drošībā
  • To var ņemt līdzi jebkur, pat garākā braucienā

EVOLU Non Contact termometru iegādājies lielākajās aptiekās, kā arī: