Idejas balonu ballītei

Idejas balonu ballītei

04. Apr 2013, 16:15 aab aab

Balonu ballīte

 

Pats ballītes nosaukums jau izsaka visu – baloni! Jo vairāk, jo labāk! Un visur – ielūgumos, dekorācijās, pie griestiem, uz galda, uz kūkas....

 Mēs zinām, ka ir iespējams iegādāties arī speciālus balonus. Dažāda lieluma, formu, krāsu, materiāla... arī pildījuma.

 

Hēlija baloni

Visas zina, ka ir iespējams nopirkt balonus, kas ir pildīti ar hēliju. + ir tas, ka šādi baloni skaisti turēsies pie griestiem vai arī nostiprināti pie zemes vai mēbelēm. Viss ir atkarīgs no tā, vai varam to atļauties un vai nebūs žēl, kad baloni plīsīs. Protams, ka pieaugušajiem hēlijs vienmēr liek domāt tikai par smieklīgajām balsīm, kas rodas, kad ieelpojam hēliju :)

Dažādi uzņēmumiem ir dažādi piedāvājumi, kas attiecas uz hēliju pildītiem baloniem. Ir iespējams iegādāties pa vienam balonam un ir iespējams arī izīrēt veselu gāzes balonu, kas pildīts ar hēliju. Kurš variants ir labāks – par to spriest katrai – bet tas būs atkarīgs gan no nepieciešamā balonu skaita un finanšu iespējām.

Veikalos ir pieejami dažādu formu baloni – sākot ar klasiskiem apaļiem un beidzot ar zaķiem, sirdīm un citām formām. Te gan uzreiz gribu teikt, ka ne vienmēr tas, ko redzam uz etiķetes, arī mums būs gala rezultātā. Esmu saskārusies ar baloniem, kas nebūt nav i ne tuvu līdzīgi tiem, kas attēloti uz etiķetes. Piemēram, draudzenes dēla jubilejā zaķis nebija zaķis, drīzāk sāka atgādināt ko neķītru. Skumji, jo mēs taču gribam sagādāt prieku saviem bērniem un maksājam par to ne mazu naudu.

Ir arī baloni, kurus mēs atceramies no savas bērnības – gari un tievi, tos parasti klauni prata salocīt interesantos zvēros un cepurēs. Agrāk domāju, ka šādi baloni ir retums, bet tad veikalos sāka parādīties arī šādi baloni. Neesmu pati mēģinājusi veidot zvērus, bet zinu, ka tos var salocīt un kaut kas arī sanāk. Vienīgais ir stipri jāaizsien balona gals, lai gaiss neplūst ārā.

 

Dekori

Ballītes dekorācijās varam izmantot pašus balonus un arī no papīra izgrieztus balonus. Uz ēdiena diez vai liksim piepūstus balonus. Tad lieliski var noderēt no papīra izgriezti baloni, burti un jubilāra skaistais gadu skaits. Bet varam arī izmantot pašus balonus. Interesanti izskatītos baloni pie griestiem. Ja varam atļauties hēlija balonus, tad tas būtu super, bet tik pat labi varam izmantot arī parastos. Pie griestiem tos var nostiprināt ar skoču vai arī ar tīkla audumu – gan piesiet pie gan arī uzlikt virs. Ja baloni ir starp griestiem un tīklu, tad vakara kulminācijā tos var palaist brīvībā – noņemt tīklu. Efekts būtu kādu rāda ārzemju filmās izlaidumos, viesībās, koncertos un citos pasākumos, kad no griestiem pēkšņi krīt daudzi baloni.

 20130404161248-18359.jpg

20130404161302-38777.jpg

20130404161328-85453.jpg

Spēles

Spēles ar baloniem paver daudzas un dažādas iespējas, ko darīt. Neaizmirsīsim, ka spēļu arsenāls ir atkarīgs no tā cik gadu paliek jubilāram. Bērnu ballītēs jau nespridzināsim balonus sēžoties viens otram klēpī, tad pateiktu, ka mēs esam izvirtuši vecāki un mācam bērniem neķītrības. Tāpēc piedomāsim pie bērnu spēlēm.

  • Balona nešana starp kājām apkārt šķērslim;
  • Balona pārvietošana ar nūju vai citu priekšmetu;
  • Balonu stafetes;
  • U. Tml.

  

Ēdiens

Domāju, ka šajā ballītē ir visas iespējas uz gada likt jebko! Balona formā visu ēdienu nesagatavosi, līdz ar to šajā gadījumā uz galda var likt jebkādas formas ēdienus.

Torte arī var būt dažādās formās, krāsās un glazūrās. Nezinu gan vai obligāti tortei būtu jābūt kā balonam, diez cik interesanti tas neizskatītos. Varbūt man tikai tā liekas, bet nav sanācis redzēt kūku balona formā.

 20130404161359-78388.jpg

20130404161427-33470.jpg

20130404161456-81052.jpg

Piemiņas dāvaniņas

Arvien populārāka kļūst paraža svētku beigās uzdāvināt viesiem mazas piemiņas dāvaniņas. Balonu ballītē tās var būt mazas figūras, kas ir izlocītas no iepriekš minētajiem garajiem baloniem. Klāt var piesiet lentīti ar papīru, kur rakstīts kaut vai lakoniskais „Paldies!”.

 

aab aab 04. Apr 2013, 19:49 mojito

domāju, ka dienas laikā nekas nenotiek. esmu pirkusi meitai parastos hēlija balonus. nu... laikam tikai vienu reizi sāka laisties lejā pēc divām dienām. parasti ilgi nostāv. a jubilejā uzdāvināja to balonu, kas ir tas follija (noteikti mums db esi redzējusi), tad nostāvēja vairākus mēnešus bez nekādas vainas!

aab aab 04. Apr 2013, 16:43 ievukitis

esmu pirkusi dažādās vietās balonus. sakot ar bāzi, beidzot ar Tiger veikalu. meitai uz kristībām pirkām rozā un baltus, bet viņi (svinības bija ārā) daudzi uzsprāga 😃 Tiger baloni neuzsprāga, bet tie ir bijuši telpās. varbūt arī baloniem varētu norādīt biezumu kā zeķubiksēm!? 😃

aab aab 04. Apr 2013, 16:33 ievukitis

bet var jau arī ar ne-hēlija baloniem iztikt. ja gribas pie griestiem, tad var kādu tīklu novilkt.

aab aab 04. Apr 2013, 16:28 banderoso

man šķiet, ka tāda iztrakošanās, pie sirds ietu gan lieliem, gan maziem 😀