Huggies® Mīlestības valodas: īsumā par visām piecām un jauno projektu!

14. Sep 2015, 10:40 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kas ir mīlestības valodas? Bērns rodas no mīlestības, bet mīlēt mācāmies mēs visu mūžu. Citiem tas izdodas viegli, bet dažiem - ļoti grūti. Kā lai bērns zin, ka mēs viņu mīlam? Kā viņam varam iemācīt izrādīt mīlestību? Ir piecas mīlestības pamata valodas, par kurām tad arī runāsim Mīlestības valodu projekta ietvaros!

Iepazīsimies ar visām piecām mīlestības valodām:

1. Apliecinājuma vārdi

"Es tevi mīlu"

2. Kopā pavadītais laiks

"Es tevi neatstāšu vienu"

3. Sirsnīgas dāvanas

"Es vēlu tev vislabāko!"

4. Mīlestības darbi

"Es tevis dēļ darīšu visu!"

5. Mīļi pieskārieni

"Es tevi apskaušu un skūpstīšu"

Ar ko īpašs būs šis projekts Māmiņu Klubā?

Jaunais Mīlestības valodu projekts ļaus vecākiem mīlēt bērnu tā, lai attiecības ģimenē veidotu pamatu veselai personībai, lai bērniņš zinātu, ka viņu mīl, un lai arī viņš mācītos mīlēt un mīlestību izrādīt. Te būs arī praktiski padomi par to, kā sniegt vislabāko saviem mīļajiem un tuvajiem.

Mīlestība ir tikai gribēšana un jušana

Māmiņu Kluba misija ir tvert kaut ko, ko ik pa laikam aizmirstam, tāpēc arī rodas aizvien jauni un interesanti projekti kā iepriekšējā gadā - Brīnumu istabā, un šajā gadā - Mīlestības valodu projektā, jo tieši kļūstot par vecākiem mēs saprotam, ka, iespējams, tik ļoti mēs nekad nevienu neesam mīlējuši kā savu bērnu. Mēs visi mācāmies mīlēt visas dzīves garumā.

Stāsts par mīlestības valodām sākas ar saikni starp mums un bērniem. Mūsdienās ir daudz negāciju apkārt, un ar Mīlestības valodām varam radīt sev apkārt skaisto un labo. Mīlestība māca dalīties, tā stiprina attiecības, ļauj kļūt bagātākam, gudrākam.

Ir katram dzīvē mirkļi, kad lidojam un nevēlamies piezemēties

Pirmā mīlestība, bērna piedzimšana, kas ir augstāka, skaistāka mīlestība. Strādājot Māmiņu Klubā darbiniekiem nereti ir iespēja arī piedalīties bērniņa dzimšanas brīžos, un tas ir īsts brīnums. Mīlestība, kurā dalīties.

Bērniņa piedzimšana ir brīnums

Tieši tā to arī aicinām uztvert - bērniņa dzimšana ir kā brīnums, kā augstāku spēku apbalvojums, ko novērtējam kopš brīža, kad par visām dzemdību sāpēm aizmirstam, jo saprotam, cik nozīmīga ir mums šī tikšanās ar ilgi gaidīto bērniņu.

Izteiktākās, cilvēkiem saprotamākās mīlestības valodas var meklēt grāmatā

Čepmens ir sarakstījis grāmatu par piecām mīlestības valodām, ko visbiežāk ikdienā sastopam, bet jāsaka - laikam ejot lidojums kaut kur pazūd, parādās darbi, pienākumi, un daudz kas aizmirstas. Bet īsta mīlestība ir tā, kurā iets cauri daudz kam, daudzu gadu garumā.

Mīlestības valodas var pētīt

Iemācīt mīlēt nevar nevienam. Projekts ir savstarpējs process, kura ietvaros mēs mainīsimies ar informāciju - būs atgriezeniskā saikne, būs raksti, video, padomi, bet māmiņas dos arī pretī, daloties pieredzē ar blogiem.  Gribēsim redzēt, lasīt, just jūsu stāstus, jo zinām - tie noderēs, sevišķi ģimenēs, kurās ir grūti brīži, un tieši īstajā laikā izlasot, iedvesmojoties varam padarīt savu dzīvi labāku, kaut ko tajā mainot. Pārvērtēsim savas ģimenes vērtības, dalīsimies!

Un visas šīs mīlestības valodas ir īpašas, tas nav liels darbs, tie ir sīkumi, kas otram apliecina, ka viņš tiek mīlēts.

Nekad nevajag domāt, ja ir grūti pateikt otram ES TEVI MĪLU, ka mīlestība ir kaut kas svešs. Ir daudz mīlestības valodu un vārdi ir tikai daļa no tām. Savu mīlestību var izrādīt caur pieskārieniem, dāvaniņām, maziem sīkumiem un labiem darbiņiem. Pats galvenais - nepalikt tajā vilšanās sajūtā, ir jāiet tālāk, lai attiecības būtu patiesi stipras.

Aicinām dalīties mīlestības atslēgās!

Kādam tas ir kopā pavadītais laiks, kādam citam ne tik praktiskas un ikdienišķas lietas, piemēram,  - nekad neiet gulēt bez izrunāšanās, ja bijis strīds. Tā var ilgi turpināt, bet gribam pastāstīt, ka projekts būs aktuāls līdz pat Ziemassvētkiem, būs arī balvas, kas vairāk kalpos kā motivācija. Un tas, ko mēs ceram, ka tas rezultēsies īstā, stiprā mīlestībā. Tas nav taustāmi vai materiāli, tā ir aizdomāšanās par attiecībām, kuras mums ir ļoti svarīgas.

Māmiņu Klubs

 20150914093316-42809.jpg