Māmiņu Klubs ar Huggies Classic atbalstu nolēmis veikt četrus eksperimentus. Pirmā eksperimenta ietvaros noskaidrosim, kas izdevīgāk - nopirkt gatavu maizi veikalā, vai izcept to mājas apstākļos.
Apskatīsim par piemēru balto graudu maizīti.
Ir trīs varianti:
- nopirkt maizīti veikalā: 300gr baltmaizes maksā atkarībā no ražotāja no 33 centiem līdz 1 eiro un pat dārgāk;
Foto ir ilustratīvs
- var nopirkt miltu maisījumu veikalā: 500gr maksā no 92 centiem un dārgāk. Pievienojam vēl izdevumus par elektroenerģiju, kā arī patērēt laiku un savu enerģiju.
Foto ir ilustratīvs
- izcept maizi pilnībā pašu spēkiem
Foto ir ilustratīvs
Lai realizētu trešo punktu, mums sākumā jādodas uz veikalu pēc produktiem.
Izvēlamies vienu no receptēm un skatāmies, ko tad vajadzēs.
- miltus - 400 gr
- ūdeni - 1500 lm
- raugs - 1,3 tējkarote
- sāli - 0,5 tējkarote
- cukurs - 0,5 ēdamkarote
- saulespuķu eļļa – 0,5 ēdamk.
Varat sarēķināt, cik tas viss kopā maksā. Bet lieta tāda, ka neviens jums nepārdos tieši 400gr miltus, jāpērk vismaz puskilograms, tāpat arī rauga iepakojums, sāls iepakojums, cukurs, saulespuķu eļļa.
Labi, pieņemsim, ka visas sastāvdaļas mājās jau ir. Bet tāpat - arī tās kādreiz ir pirktas, naudiņa tātad iztērēta.
Bet jebkurā gadījumā, lai eksperiments būtu pilnīgs, jāpievieno arī izdevumi par elektroenerģiju, gāzi..
BET! Ja maizes cepšana jums sagādā MILZĪGU prieku, tad visi izdevumi tiek norakstīti, jo sievietei svarīgi ir darīt kaut ko pašas rokām, ļaujot sev tikt pie enerģijas. Kad sieviete dara to, kas viņai patīk, viņa kļūst maigāka, jaukāka, mierīgāka, un dāvā daudz airāk mīlestības tuviniekiem. Maizi nevar cept sliktā noskaņojumā.
Bet nu gan laiks kopsavilkumam! NOPIRKT ir lētāk un ātrāk. IZCEPT - dārgāk, bet patīkamāk. Jā, un eksperimentēt var ar pildījumu. Protams, arī veikalos ir liela maizes izvēle, bet izcept var pēc individuāla pasūtījuma.
Katram savs. Viss atkarīgs no tā, kur slēpjas izdevīgums - priekā vai finansēs.
Ko izvēlaties jūs?
Kādai maizei dodat priekšroku?
Vai esat maizi cepušas pašas? Vai jums ir maizes krāsniņa?
Vai esat izmēģinājušas jau gatavos maisījumus?
Padalieties noslēpumos, pieredzē un ieteikumos!