Gatavosimies Ziemassvētkiem un Jaunajam gadam kopā ar bērniem

Gatavosimies Ziemassvētkiem un Jaunajam gadam kopā ar bērniem

16. Dec 2022, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Gaidot Ziemassvētkus un Jauno gadu, gan bērniem, gan pieaugušajiem gribas savā dzīvē ienest mazliet pasaku burvības un krāšņuma. Rotāsim eglīti kopā ar bērniem, uzklāsim svētku galdu, izvēlēsimies dāvaniņas un gatavosimies tikšanās brīdim ar Ziemassvētku vecīti.

Eglītei jābūt izturīgai, tās pamatnei arī, un vislabāk būs, ja tā atradīsies istabā, kurā uzturaties visi kopā, bērnistabā, kur bērniņš laiku pavada viens, eglīti labāk nelikt.

Ja mājās ir mazi bērni, eglītē labāk nelikt īstās svecītes, kā arī - priekšroku labāk dot plastmasas rotājumiem, kas nesaplīsīs, ja nokritīs zemē. Ar vecākiem bērniem varat rotājumus taisīt kopā. No sāļās mīklas, no makaroniem, izmantojot dažādas krāsas, lentītes, atliek tikai likt lietā izdomu.

Pusnakti gaidot

Ja liksi Vecgada vakarā bērnu vēlāk gulēt, iespējams, tiks traucēts viņa režīms, un tā rezultātā bērniņš vairākas dienas būs apjucis, jo viņa ierastais dienas ritms būs kā pazulis. Labāk sākt svinības agrāk, lai nebūtu jādomā tikai par to, kā vienlaikus izdekorēt gan salātus, gan bērnus noturēt augšā līdz pusnaktij. Uzvelc bērnam kādu interesantu tērpu Vecgada vakarā. Ziemassvētkos kāds viesis var iejusties Vecīša lomā.

Vecgada vakarā var spēlēt jautras spēles, kas būs interesantas gan bērniem, gan pieaugušajiem, var izdomāt kādas smieklīgas pārģērbšanās spēles vai spēles ar dažādiem veicamajiem uzdevumiem.

Ja dāvanu neesat pasnieguši Ziemassvētkos, bet gan taupāt to Vecgada vakaram, var kopā ar bērnu sagatavot kādu priekšnesumu, ko atrādīt pie eglītes. Ja bērniņš kautrējas no citiem, nespied viņam neko, galvenais, lai bērnam no Vecīša nebūtu bail.

Svētku galds

Izrotātam jābūt arī svētku galdam. Lai bērns tajā visā piedalās. Izrotāt galdu var ar tiešām daudz ko, kas ir pa rokai - egļu zariņiem, čiekuriņiem, eglīšu mantiņām, svecītēm. Var arī izgatavot pārsliņas no folija vai papīra. Mazas dāvaniņas pie šķīvīšiem mazos svētku viesus īpaši iepriecinās. Tie var būt kaut vai mammas cepti cepumiņi.

Dāvanas Ziemassvētkos

Protams, visiem gribas apdāvināt savus bērnus. Uzrakstiet Vecītim vēstuli kopā, un uzzināsiet, ko vairāk par visu bērns vēlas. Neaizmirstiet arī par skaistu iesaiņojumu: derēs gan skaists dāvanu papīrs, gan īpašs dāvanu maisiņš, kastīte vai pašu izgatavots iepakojums.

Pēc Vecgada vakara...

Kad Ziemassvētki nosvinēti, Jaunais gads ir sagaidīts, laiks eglītes rotājumus likt kastītēs. Kā to izdarīt vislabāk?

  • Stikla un citus trauslos rotājumus katru jāietin papīrā.
  • Virtenes var salikt maisiņā vai atsevišķā kastītē.
  • Glabā rotājumus sausā vietā, tai jābūt vietai, kas bērniem nav pieejama.

Māmiņu Klubs