EKSPERIMENTS AR HUGGIES® CLASSIC: Kas izdevīgāk - pirkt jaunu vai lietotu apģērbu?

EKSPERIMENTS AR HUGGIES® CLASSIC: Kas izdevīgāk - pirkt jaunu vai lietotu apģērbu?

29. Aug 2014, 11:06 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu Klubs kopā ar Huggies® Classic nolēmis veikt četrus eksperimentus. Pirmā eksperimenta ietvaros noskaidrojām, ka izdevīgāk ir iegādāties gatavu maizi veikalā, nevis cept to mājās. Šajā reizē parunāsim par apģērbu, konkrētāk par to, kur to iegādāties. Izvēle starp jaunu apģērbu un lietoto apģērbu.

20140725114727-39027.jpg

 

Jaunu apģērbu pirkt Latvijas veikalos.. ir dārgi. To zina visi vecāki, jo ir noteikti kaut reizi ieskatījušies veikalos un redzējuši apģērbu cenas. Tās ir augstas. Bet tā kā bērni aug ātri, garderobe ir jāatjauno visai bieži.

Bet ir alternatīva! Akcijas, atlaides. Internetveikali - ārzemju, kuros dažkārt pat ar visu piegādi kaut ko iegādāties ir lētāk.

Ir vēl viens variants - viekali, kuros var nopirkt lietotu apģērbu. Tādos nereti var atrast arī jaunu un pat ekskluzīvu apģērbu. Jā, var gadīties arī iegrābties vai redzēt, ka tur ir šausmīgi nekvalitatīvs apģērbs, bet pārsvarā tomēr tas ir labi saglabājies apģērbs, kas kalpos vēl ilgi arī jaunajam īpašniekam.

Lai izlemtu, cik tad tiešām izdevīgi ir iegādāties apģērbu vienā vai otrā vietā, nolēmām apkopot arī Māmiņu Kluba māmiņu pieredzi.

Kristīne

Pati lietotas lietas neiegādājos pārāk bieži, bet tomēr tā gadās, un teikšu jums, ka tur var iegādāties pat ļoti, ļoti labas lietas par smieklīgām naudām. Bieži vien ir lietas, kas ir ideālā stāvoklī arī pēc viena bērniņa. No lietotām lietām mums tāda bija vestīte, ko mums vajadzēja mūsu aukstajā Līgo vakarā, jo grasījāmies doties pie dabas un jaunu pirkt negribējās, bet liekas naudas uz to brīdi nebija. Vestīte maksāja vien 6 eiro, un tā bija lieliskā stāvoklī, bija redzams, ka tā valkāta maz.

20140718175844-32500.jpg

zviridka

Second Hand un ss.lv – ir vienkārši svētki. Kāds cits rauc degunu, uzskatot, ka bērniem jādod tikai pats labākais, un tātad - jauns, bet ja jūs zinātu, kādu firmu lietiņas man tikušas tieši no otrajām rokām. Ļoti patīkami vilkt bērnam Esprit drēbes un nebaidīties nosmērēt viņas, kad bērns ēd vai rāpo pa zālīti, jo viss taču nopirkts par grašiem.

Anete

Nekautrējieties ņemt apģērbu no draugiem un pirkt to lietoto apģērbu veikalos. Bērni tik bieži nosmērējas, ka - jo vairāk, jo labāk. Iziešanai var nopirkt jaunu un skaistu apģērbu, bet mājās var vilkt ko tādu, ko nav žēl sasmērēt.

Ruta

Ir Rīgā vesels lietoto apģērbu tīkls Humana, kura veikalos, ja nu nav kāds ieskatījies iekšā, tad izkārtnes noteikti ir redzējis. Tur cenas ir mazliet par augstu priekš lietotiem apģērbiem, bet viņiem darbojas piecu nedēļu sistēma, pirmajās trīs nedēļās tur ieskatos pa retam, bet pēdējās divās nedēļās tiek pazeminātas cenas, gatavojoties jaunajai kolekcijai (smieklīgi, protams, ka lietotajos arī ir jaunās kolekcijas:) ), tad nu pēdējās 2-3 dienās, īpaši bērnu drēbītes, var nopirkt par 1 eiro. Ir vēl daži lietoto apģērbu veikali un komisijas veikali, kuros es periodiski kaut ko iepērku dēlam. Sortiments ir neslikts, tur var nopirkt arī H&M, Disney, OshKosh, Carter's drēbes. Dažreiz pat pilnīgi jaunas ar birkām.

20140724140305-77520.jpg

20140724134703-39094.jpg

Man ļoti patīk pirkt dēlam dažādus kostīmiņus, un atkal tieši lietotajos var nopirkt tos par grašiem, un tā kā kostīmiņi nav ikdienas apģērbs, tad arī to stāvoklis ir praktiski jauns, tikai birku trūkst.

20140724135208-47852.jpg

Nu, un ja ne kostīmiņš, tad noteikti tā būs lieta, ko citos veikalos neatrast.

20140724141953-47352.jpg

Natālija

Nav nekā apkaunojoša, ja pērk drēbes secon-hand veikalos. Bieži vien tur atrodu lieliskas lietiņas. Pietam, visbiežāk - jaunas. Un pavisam par citām cenām.

20140724213906-22290.jpg

Ir pat tādi lietoto apģērbu veikali, uz kuriem varat nest arī savu bērnu apģērbu un parakstot līgumu, veikals tirgos šīs drēbītes, ar jau savu uzcenojumu. Tā es arī jau pāris reižu esmu šo to pārdevusi. Pie tam, netiek ņemts pilnīgi viss, tikai - kvalitatīvs apģērbs.

Alīna

Protams, pat, ja bērna garderobē nav daudz apģērbu, pirkt tās veikalā par pilnu cenu būs tik un tā dārgi. Un kurš vispār izdomā šīs cenas? Kā? Kur ir viņu sirdsapziņa? Es, tāpat kā jebkura mamma, gribu dēliņam tikai to labāko. Bet, kā saka, ne apģērbā laime :) Tāpēc nesmādēju nedz draugu, paziņu bērnu drēbītes, kas tiek atdotas, nedz arī secon-hand veikalu piedāvājumu, nedz arī ss.lv atrodamo, tāpat arī apģērbs no humānās palīdzības tiek likts lietā.

20140724230548-56247.jpg

Plusi un mīnusi

Jauna apģērba veikalos parasti nav lielu rindu. Lietoto apģērbu veikalos preču pieveduma dienās vai laimīgajās stundās, kad apģērbam ir īpaša atlaide, ir cilvēku pūļi.

Jauna apģērba veikalos pārdevējs-konsultants vienmēr ir gatavs palīdzēt, lietoto preču veikalos viss jāmeklē pašiem. Pie tam, jāmeklē - tiešā vārda nozīmē.

Pēc iepirkšanās veikalā apģērbu uzreiz var vilkt, bet pēc iepirkšanās lietoto apģērbu veikalā apģērbs vienmēr jāpārmazgā.

Vilkt apģērbu no lietoto apģērbu veikala nav žēl, pat, ja tas nekalpo ilgi.

Tātad, kas ir izdevīgāk? Viss atkarīgs no jūsu iespējām un prioritātēm, jo katrā no variantiem ir savas priekšrocības un trūkumi. Ja runājam par finansiālo pusi, tad lētāka iepirkšanās būs secon hand veikalos, bet iepirkšanās tādos veikalos ir lieta, kas jāmīl un jāprot.

Kur jūs pērkat apģērbu saviem bērniem?

Māmiņu Klubs

sadarbībā ar Huggies® Classic


20140627121745-76800.jpg

Autiņbiksītes Huggies® Classic , veidotas no maigiem, elpojošiem materiāliem, rūpējoties par jūsu mazuļa komfortu. Speciālais gēls autiņbiksītēs neļauj mitrumam izkļūt ārā un kairināt mazuļa ādu 12h garumā, ļaujot mazuļa ādai palikt sausai. Savukārt 360° tehnoloģija ar maigajām, elastīgajām barjermaliņām un eleastīgo jostiņu, ļauj izvairīties no noplūdēm gar mazuļa kājiņām un muguras daļā. Jūsu mazulim Huggies® Classic autiņbiksītēs būs ērti, un viņš būs sausumā!