ECCO apavi bērniem - lai nekas netraucētu doties jaunos piedzīvojumos

ECCO apavi bērniem - lai nekas netraucētu doties jaunos piedzīvojumos

29. Jul 2020, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Apavu izvēle bērnam vienmēr ir atbildīgs process, jo bērns aug, daudz kustās, tāpēc komfortam vienmēr jābūt pirmajā vietā. Tas nozīmē, ka apavu iegādei jāpieiet gana atbildīgi, pievēršot uzmanību vairākiem faktoriem. 

Rūpīga apavu izvēle nepieciešama, jo bērnu pēdas kauli ir mīksti, tāpēc jāizvēlas apavus, kas tos atbalsta un ļauj kāju muskuļiem brīvi attīstīties, tos neierobežojot.

  • Līdz 2 gadu vecumam mazuļa pēdiņa ir ļoti mīksta un elastīga. Pēdas velve un muskuļi vēl nav pilnībā attīstīti.
  •  3 līdz 7 gadus veciem bērniem sāk attīstīties gan velme, gan pēdas muskuļi.
  • 8 līdz 12 gadu vecumā bērna pēda joprojām ir ļoti jutīga pret spiedienu, savukārt pēdas velve ir gandrīz pilnībā attīstīta, tā piešķirot bērna pēdai jau pieauguša cilvēka pēdas formu.

Māmiņu Kluba Vecāku skolas fizioterapeite Kristīne Asonova skaidro, ka ir svarīgi izvēlēties ērtus apavus, jo bērni, kuri apmeklē bērnudārzu, skolu, pārsvarā visu dienu pavada apavos. Tāpēc galvenais nosacījums primāri ir nevis to skaistums, bet ērtums – lai apavi nespiestu, bet nebūtu arī par lielu. Turklāt tā kā bērna kājiņa aug ļoti ātri, svarīgi sekot, lai apavi nepaliktu par mazu.

Bērna kājai augot, tā ir jutīga pret spiedienu, tāpēc ir svarīgi atbalstīt pēdu pareizu attīstību, vienlaikus neierobežojot bērna kustību brīvību. Jo sevišķi tāpēc, ka bērna pēdiņa nepārtraukti aug, tāpēc, pērkot apavus ir svarīgi izvēlēties pareizu izmēru, kas nozīmē, ka tie nedrīkst būt ne par mazu, ne arī par lielu.

Pielaikojot apavus, lūko, lai starp pirkstu galiem un apavu purngalu būtu 1,5 cm liela atstarpe, jo:

  • Pastaigu laikā pēdiņa izplešas par 0,5 cm;
  • Pusgada laikā pēdiņa izaugs par aptuveni 0,8 cm;
  • 0,25 cm vajadzīgi, lai mazie kāju pirkstiņi justos ērti un varētu pakustēties.

Trīs galvenie faktori, pēc kuriem izvēlēties apavus

Ja ar apavu izmēru viss ir skaidrs, tad pie veikala plaukta var apjukt no plašā piedāvājuma klāsta, jo ražotāji piedāvā citu par citu košākus apavus, ar spožām cakām un dažādu materiālu. Šī iemesla dēļ atceries trīs galvenos nosacījumus, kuriem jāizpildās, lai bērnam apavi netraucētu pilnvērtīgi kustēties un baudīt bērnību.

Nekā lieka!

Pirmajā vietā vienmēr jābūt bērna ērtībai un komfortam, tāpēc izvēlies apavus, kuros nav nevajadzīgu elementu, lentīšu, sprādzīšu, kas bērnam var berzt, radīt diskomfortu un traucēt nebēdnīgi dauzīties un rotaļāties. Piedevām, šādus apavus būs arī vieglāk uzvilkt un novilkt, kā arī kopt.

Tikai elpojoši materiāli!

Izvēlies apavus, kuri izgatavoti no elpojoša materiāla, lai mazās kājiņas nesvīstu un tām būtu ērti. 

Bērna pēdai piemērota zole

Bērni var stundām skriet un dauzīties, tāpēc ir svarīgi, lai apavu iekšzole būtu anatomiska, nodrošinot pilnīgu komfortu, jo, kā norāda Kristīne Asonova, bērniem, kuriem nav veselības problēmu, pēdiņa ir mīksta un tā ir jāizkustina, tāpēc apavu zolēm jābūt mīkstām. Savukārt ārējai zolei jābūt izturīgai, elastīgai un viegli kopjamai, lai nekas netraucētu jau pavisam drīz mesties nākamajos piedzīvojumos. 

Visu iepriekšminēto apvieno ECCO Kids apavi, kas radīti, lai palīdzētu bērniem brīvi attīstīties un augt bez jebkādiem ierobežojumiem:

  • Laba saķere ar virsmu drošām pastaigām;
  • Viegla un elastīga zole pārvietošanās brīvībai;
  • Anatomiska zoles forma ar brīvu vietu bērna kāju pirkstiņiem;
  • Pareizs papēža augstums, kas vienmērīgi sadala ķermeņa svaru.

ECCO Kids apavi radīti, lai nekas netraucētu bērniem baudīt bērnību!