Diagnozes meklējumos

Diagnozes meklējumos

12. Jan 2017, 12:07 Iveta - tereeze Iveta - tereeze

Atkal sācies jauns gads un atkal dodamies pie dēliņa ārstiem uz dinamiku. Kopš dēliņa desmit mēnešu jubilejas mūsu ikdienā ienāca dažādu ārstu konsultāciju apmeklējumi. Pie kādiem speciālistiem tik neesam bijuši: Rehabilitalogs, fizioterapeits, osteopāts, acu ārsts, redzes pedagogs, neiralogs, ģenētiķis un tas viss, lai noskaidrotu, kas kaiš mūsu mazulītim. Reizi gadā dodamies uz rehabiltiāciju, kur ar mazo intensīvi darbojas un mani apmāca par dažādām būtiskām lietām. Katru otro dienu dodamies uz burbuļvannu, divas reizes nedēļā ir montesori un logopēda nodarbībām, 2x gadā apmeklējam masieri un fizioterapeitu un no pavasara līdz ziemai mazais bauda izjādes ar zirgu. Dēliņam jau trīs gadi un četri mēneši, bet mēs vēl esam diagnozes meklējumos.

Vakar bijām uz ikgadējo ģenētiķa konsultāciju, kurā atkal nosūtīja uz analīzēm. Neviens ārsts neko nevar pateikt, kāpēc dēliņš attīstība iepaliek. Esam veikuši vairākas Magnētiskās rezonanses, kurās izteiktas iespējamās diagnozes, kuras izsakot mežģījas mēle, ar analīžu palīdzību cenšamies noskaidrot iespējamo slimību, bet pagaidām paldies Dievam, neviena nav apritprinājusies.

Šīs vizītes pie ārstiem ir nebeidzamas un mēs tām neredzam galu, nu jau sāk iestāties nogurums no nebeidzamās skriešanas pēc diagnozes. Vakar, kad jautājām kad mēs varētu beidzot zināt, kas notiek ar mūsu mazuli, daktere ievilka elpu un teica sekojošo: ‘’Diagnozi var noteikt tikai pusei no gadījumiem, slimība citreiz tā slēpjas, ka vienkārši nevar to noteikt ne ar kādām analīzēm. Pasaulē ir pierādīts, ka diagnozi iespējams noteikt ar analīžu un novērojumu palīdzību aptuveni septiņu gadu laikā - ja vecākiem ir motivācija.’’ Un kas mums atliek… Protams, mēs turpināsim iesākto darbu un ik gadu dosimies uz kārtējo novērošanu. Un domāsim ka mazajam viss ir kārtībā, tikai viņam ir savs attīstības temps un savs redzējums uz dzīvi. 

12. Jan 2017, 17:16

Iesaku palasīt vakcīnu blaknes.

Klintasmamma Klintasmamma 12. Jan 2017, 15:51

Izturību Jums! Arī mums ir ļoti līdzīga situācija, meitiņai ir gads un 3 mēneši, arī dzīvojamies pa ārstiem, izmeklējumiem un fizioterapijām, bet attīstība atpaliek aizvien vairāk. Un atbilžu nav. Pirmdien atkal jau magnētiskā rezonanse, ceru uz labām ziņām. Ja skaidrības nebūs tik un tā, meklēšu palīdzību ārzemēs. Lasīju par ģenētikas centru Ukrainā, tas šķiet cerīgs. Ieteikt neko nepratīšu, bet novēlu izturību! Meklējiet! Un lai izdodas gan Jums, gan arī man savam bērniņam palīdzēt!

Iveta - tereeze Iveta - tereeze 12. Jan 2017, 14:22 rimcimcim

Ka kaut kas nav kārtībā pamanījām jau triju mēnešu vecumā, kārtējā vizītē pediatrei izteicu savu satraukumu, bet viņa tikai noteica, ka lai neuztraucos, katram bērnam savs attīstības temps, tikai pacietību. Tā arī ar pacietību dzīvojām līdz desmit mēnešu vecumam līdz nomainījām pediatri un tā mūs nosūtīja uz rehabilitāciju, kur guvām apstiprinājumu ka mazajam ir kustību traucējumi. Visas potes laicīgi mazais ir saņēmis, tās viņš panesa viegli, bez simptomiem.

cecii cecii 12. Jan 2017, 14:16

Zinu, ka MK ir vakcīnu atbalstītāju pusē (un tas ir pareizi), bet autorei vēlos teikt, noteikti pārtrauciet vakcinēšanu. Nav teikts, ka tieši potes pie vainas, bet iespējams.

12. Jan 2017, 13:45

Pašlaik iet fantastiskas dokumentâlās lekcijas,kur uzstâjas medicìnas doktori un ārsti un runā par vakcìnu kaitīgo ietekmi uz netvu sistēmu. Ja vienam bērnam pēc vakcīnas viss ir labi,tad citam nervu sistēmu šie smagie metāli var kârtìgi pabojât..ja ir interese,uzraksti man uz storms21 @inbox.lv

12. Jan 2017, 13:42

Vai bija kāds brìdis,kad sāki ievērot,ka mazais atpaliek attìstìbā? Kâ ar vakcínām? Vai tās ir saņemtas pēc pilnas programmas?

lauvinja lauvinja 12. Jan 2017, 13:41

Izturību! Lai mazajam viss notiek uz labu!