Bērns gadā un 4 mēnešos nestaigā. Vai jāuztraucas?

30. Jan 2017, 22:25 kristianna20 kristianna20

Sveikas, māmiņas! Mans mazais (1,4) vēl pats nemaz nestaigā, vien 2 solīšus pāris reizes nogājis un tad nokritis. Gar mēbelēm gan aktīvi staigā turoties. Līdz šim par to neuztraucos (pirms tam tieši uztraucos, ka neizlaiž rāpošanu, jo zinu, cik rāpošana svarīga), bet paziņa ģimenes ārste teica, ka tagad jau būtu jāsāk staigāt, jāskatās, vai ar gūžām neesot kādas problēmas. Vai man tiešām jāuztraucas, ka bērns labāk izvēlas rāpot un necenšas staigāt, ja nav pie kā pieturēties?

kristianna20 kristianna20 31. Jan 2017, 09:59 m-m-mimi

Pie acu ārsta un neirologa bijām, otrdien pie ķirurga iesim. Mūsu ģimenes ārste tieši saka, lai tik rāpo, nav jāsteidzas ar staigāšanu. Bažas sāka rasties tāpēc, ka kāda cita ģimenes ārste (paziņa) teica, ka jāstaigā šajā vecumā. Bet domāju, ka viss būs labi!

31. Jan 2017, 01:34

Nopietni???? Manam dēlam 1.6 gadi un tikai tagad pagāja pirmos solīšus un tikuntā vel vairā pa dienu norāpo nevis staigā,esmu gājusi visūr pie speciālisties,bet man tik nosaka kad tas esot normāli viņś vel neesot droš par sevi,tāpēc arī es nesatraucos. Es domāju katrs bērns pats nosaka savu staigāšanas velmi mana vecākā meita vispār nerāpoja un 1.3 gados piecēlās kajas un aizgāja