Bērns diezgan smagi saslima ar gripu

Bērns diezgan smagi saslima ar gripu

24. Jan 2013, 09:26 Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs

Biju cerējusi, ka gripa šogad paskries mums garām, bet diemžēl lielais bērns (9 gadi) saslimis un ir skaidrs, ka tā ir gripa.

Gribēju pabrīdināt mammas:

- Gripa sākas ar lielu temperatūru, drudzi - pat 39-40 grādi. Temperatūra kāpj strauji un turas vairākas dienas.

- Paralēli ir sauss, rejošs, mokošs klepus. Tā klepo, ka žēl skatīties:( Diemžēl nekādi klepus sīrupi šim "gripas klepum" nepalīdz.

- Var būt liels nespēks, pat apātija. Ja ir ļoti augsta temperatūra (drudzis), tad bērns paliek pēc tam gandrīz ļengans, bez spēka. Šādās situācijās pat var būt jāsauc ātros (man vakar bija jau pārliecība, ka to darīšu!)

- Augsto temperatūru vajag dzīt nost, jo drudzis var izraisīt krampjus. Dodu Nurofenu un ļoti daudz dzert, jo apātija rodas no organisma atūdeņošanās un tas var būt bīstami, īpaši maziem bērniem.

- Ja ir drudzis, ir jāliek aukstas kompreses - uz pieres un virs aknām (uz vēdera), man daktere ieteica pat ledus kompreses.

Tā kā bērniem nekādu speciālu pret gripas medikamentu (tādu nopietnu) nav, vismaz līdz 12 gadu vecumam (Tamiflu pārdod tikai no 12 g.v.), tad jāizlīdzinās ar homeopātiskiem preperātiem - Aflubin utml. Nezinu, cik tie reāli vispār palīdz, bet nu ja kaut kas jādod, tad vismaz to.

- Gripa iet 5-7 dienas, akūti. Pēc tam jāskatās, vai tā nav izraisījusi kādas blakussaslimšanas, piemēram, bronhītu. Tāpēc bērnu būtu jāpaklausa ārstam, vai plaušās nav trokšņi, un vai nevajag dot antibiotikas (es vēl neko tādu nedodu).

- Tā kā klepus ir kairinošs no rīkles un tāds lēkmjveidīgs, jādod kaut kas tieši nomierinošs - piemēram, Sedalia sīrups vai kodeīnu saturoši medikamenti,  uz nakti, kas nomierina un atslābina. Pamanīju,ka tieši dziļajā miegā viņš neklepo, jo ir atslābinājies.

Teikšu atklāti - gripa ir smaga un bērnam ir ļoti grūti. Ceru, ka drīz beigsies, jo mums jau 4.diena, bet bailes, protams, ir par to, lai nesaslimst mazais un mēs pārējie, jo gripas vīruss ir ļoti lipīgs un, ja mājās ir, tad kāda tur iespēja vispār izbēgt? Visas cerības uz imunitāti.

Agrāk neesmu vakcinējusi bērnus pret gripu, bet šogad, godīgi sakot, to nožēloju, ka neizdarīju. 5 lati gripas pote maksāja... Salīdzinot ar vidēji 60-70 latiem, kas aiziet zālēm, ja jāārstē pēc tam. Šajā situācijā ne nauda ir tas būtiskākais, bet gan tas, ka saslimst ne tikai viens bērns, bet risks ir visiem pārējiem.

Cik zinu, šogad apkārt cirkulē 4 gripas vīrusi, nezinu, tieši pret kuru ir pieejamā pote, bet nu jau ir par vēlu par to domāt.

Un vēl - ģimenes ārsti gripas epidēmijas laikā ir ļoti noslogoti! Neceriet, ka pie visiem paspēs izstaigāt uz mājām, tāpēc MK informēsim par dakteru rekomendācijām gripas profilaksei un ārstēšanai, ko nu tagad saka!

Kā ir jums? Vai esat saskārušies jau ar gripu šogad?

lauvinja lauvinja 24. Jan 2013, 19:34 sandija

Pamēģini nurofen vietā kaut ko uz paracetamola bāzes. Nezinu ko kā tas atkarīgs, bet manam mazākajam, kuram pie visiem vīrusiem ir augsta 39+ t 4-5 dienas, reizēm labāk līdz ibumetīnveidīgie, reizēm paracetamora preperāti.

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 24. Jan 2013, 17:32

Šodien ir 4. gripas dienas beigas. Temperatūra turas vēl 39 grādi. Ārsts teica, ka vēl 3-4 dienas var būt temperatūra. Dzenu nost ar Nurofenu, bet tas nodzen uz brīdi un tad atkal ir atpakaļ. Dodu ik pēc 30 min Aflubin.
Bērns šodien jau ir daudz mundrāks, bet neēd neko

ruta27 ruta27 24. Jan 2013, 16:15

es pati saslimu ar anginu, bet pectam pargaja uz mandelu iekaisumu, pat est un dzert nemaz nevareju, jo loti sapeja, tas bija loti mokosi😥

gucci123 gucci123 24. Jan 2013, 14:36

Sveika!

Paldies par izsmeļošo rakstu, dod Dievs ātrāk izveseļojies un bez komplikācijām. Zinu, ka nereti vecākiem ir daudz grūtāk morāli, nekā bērnam fiziski! Tāpēc turies, domās esam ar Tevi😀

lauvinja lauvinja 24. Jan 2013, 13:03

Veseļojās. Kā būtu, ja būtu, to nezin neviens!

nosiguldas nosiguldas 24. Jan 2013, 10:34

Sandija, vai Jums analīzes apstiprināja gribu, varbūt tomēr vīruss. Mēs arī cīnamies ar kairinošo klepu. Elpojam kumelītes, rīvējam kājiņas un krūtiņas un es pūšu laringosprei, tas noņem kasīgi sajūtu kakliņam. Dzeram aflubīnu un brontex.