Bērnistaba jeb mazā Miķeļa valstība

Bērnistaba jeb mazā Miķeļa valstība

19. Mar 2018, 01:40 Co_ora Co_ora

Laikā, kad gaidīju Miķeli, piepildījām vienu savu lielu sapni - savs dzīvoklis! Jau uzreiz meklējām ar 3 istabām, lai kaut kad nākotnē Miķelim būtu sava istaba un tā varētu būt tīri bērnistaba!

Šobrīd ir tā, ka telpa ir iedomāti sadalīta divās daļās - darbistaba un bērnistaba, vienā daļā ir dators un plaukti mūsu darba lietām, otrā - Miķeļa valstība! Tad, kad puisēns pārvāksies dzīvot uz savu istabu, tad darbistaba meklēs citu novietojumu dzīvoklī. Esmu iztēlojusies, kas tas notiks pēc 2 gadu sasniegšanas!

Gribu padalītites ar dažām lietām, kas man istabā ļoti patīk un ir gandarījums, ka tas izdarīts un istaba pamazām, pamazām top par tieši tādu, kādu gribētos!

  • PŪCĪTES

Jau esmu minējusi, ka grūtniecības laikā biju kā apsēsta ar pūcītēm - man patika viss, kur virsū pūcītes! Tā mēs veiksmīgi tikām pie tapetēm .. ar PŪCĪTĒM! Skaistos, neitrālos toņos, pie kurām visu ko var pieskaņot! Miķeļa dzimšanas dienas sakarā tām pieskaņojām gada atskatu foto formātā! Pagājis pus gads un stāv vēl joprojām! Pieļauju, ka vietā varēs likt ko citu, kad parādīsies ideja un vecums, kad interesēs!

20180319013651-42215.jpg

Ar to jau pūcīšu tematika istabā nebeidzas! Biju noskatījusi Pinterestā (šī ir mana absolūti mīļākā vieta, kur meklēt idejas vai netīšām tām uzdurties!) tamborētas pūcītes (par tām un citiem rokdarbiem vairāk var izlasīt šajā rakstā), iztēlojos kā sakarināšu tās pūču kokā! Labi, ka rados arī kāda mākslinieciska būtne un tā nu tapa pūču koks Miķeļa istabā!

20180319013707-35689.jpg

Lai cik amizanti nešķistu, pūču tēma arī ar šo nav izsmelta! Miķelis dāvanā saņēma brīnišķīgu mantu kasti ar uzgleznotu pūci! Patīk gan viņam, gan draugam - runcim Mimim.

20180319013724-38969.jpg20180319013754-12957.jpg

  • PLAUKTS/SKAPIS/MANTU GLABĀTUVE

Man, kā jau daudziem citiem, ļoti bija iepatikušās IKEA mēbeles, īpaši tās, kur skaisti var salikt iekšā kastītes un māja vienmēr kārtīga! Ilgi un dikti pētīju, mērīju, spriedu kā nu istabā to ielikt, jo nepieciešama vieta arī skapim un galu galā lielāko daļu istabas aizņems rotaļlietas. Tā nu lēmām, ka vīrs entuziastiski pieiet mēbeļu izgatavošanai, domājām, mērījām, rasējām un pasūtījām detaļas Attēls R. Kad tās bija gatavas, tad vīrs metās darbos un pēc kāda laika jau varēju darīt lieliskāko lietu kāda izgudrota - domāt kur kas stāvēs!!

20180319013814-28848.jpg

IKEA kastītes gan es patiešām nopirku, pie tam baltas! Par laimi, jau sākotnēji biju noskatījusi ideju tās "apvilkt" ar kādu krāsainu audumu, lai istaba izskatās vairāk pēc jautras bērnistabas! Baltas pilnīgi noteikti bērnistabā nav variants! Šķiet, ka nepagāja nedēļa, kad tās vairs nebija baltas! Mans risinājums ir šāds (foto). Pati gan nešuvu, to darīja šuvēja un viņa diezgan daudz tam veltīja darbiņu un izdomu!

kastites

20180319013846-51351.jpg

Apakšējos plauktus uz kādu laiku pilnīgi droši var norakstīt! 

Šis lielais plaukts nu kaut kā jāpiepilda un otra mana apmātība ilgu laiku bija kastes, kastes, kastītes! Man šķita, ka nav labāks veids kā radīt istabā vismaz cerīgu kārtību kā mantas aši samest kastēs un iebīdīt savās vietiņās! Tā es, staigājot pa veikaliem, katru reizi lūkoju kādas atlaides kastēm un esmu iegādājusies diezgan daudz un diezgan lētas! Man patīk, ja kluči stāv vienā kastē, bumbiņas otrā. Miķelis spēlējas ar jebkuru mantu, kuru savā istabā ir izvēlējies, reti ir tā, ka izvelk vairākas uzreiz, drīzāk paspēlējas un tad meklē nākamo! Tāpat esmu ievērojusi, ka labprāt spēlējas tad, ja mantas ir sakārtotas, ja izmētātas, tad nav interesatas (varbūt par daudz visa kā?) Mums ir arī tāda kaste (jāsaka gan, ka kartona, kura vienkārši nepaspēja aizceļot uz miskasti!), kuru dēvējam par viskasti, jo ja mantas ātri jāvāc un negribas šķirot, var samest viskastē! Un tad kādā kārtības-tīrības dienā sašķirot pa citām kastītēm! Katru vakaru kārtot mantas ne man, ne Miķelim nav pa spēkam, ļaujos arī tādām dienām, kad viss paliek izmētāts. Ceru, ka tad, kad gulēs pats savā istabā, tad gribēsies, lai vide, kur jāatpūšas, ir sakārtota! 

20180319013909-69636.jpg

Vēl viena feina un modīga lieta ir kaktu maisi. Bet es esmu taupīgais cilvēks un par maisu, kas, iespējams, visai drīz tiks iznīcināts, daudz neesmu gatava maksāt. Izskatīju arī ķīniešu piedāvājumu, bet kaut kā neuzrunāja. Un labi, ka tā, jo kādā jaukā dienā audumus no Lietuvas atsūtīja papīra maisā, pēc tam iedomājos tam uzzīmēt acis un nu man ir kolosālākā vieta kur glabāt, piemēram, kombinezonus vai apavus, kas vēl neder! Nezinu kāpēc, bet pagaidām Miķelis liek maisam svētu mieru! Nākamajā reizē, kad atsūtīja šādā maisā, uzzīmēju vēl vienu! Laikam būs jāsūta vēl audumi!

mde

  • GRĀMATU PLAUKTS

Mūsu ģimenē ļoti lielā cieņā ir grāmatas un arī Miķelim ir ļoti, ļoti daudz grāmatas! Lielās pasaku grāmatas esmu nolikusi augstākā plauktā, bet visas pārējās - Ziemassvētku dāvanā no krustvecākiem - (grīdas) grāmatu plauktā! Tas ir košs, interesants un ļoti prakstisks! Miķelis patiešām bieži pie viņa aiziet un velk laukā grāmatiņas, apsēžas, šķirsta un mamma ir priecīga!

20180319013935-52217.jpg20180319013941-72821.jpg

Es zinu, ka noteikti atnāks vēl kāda skaista ideja kā papildināt Miķeļa istabu! Protams, ka puisēns augs lielāks, mainīsies intereses un varēsim izdomāt ko jaunu, interesantu un arī praktisku viņa istabai!