Bērniem valsts kompensējamajiem medikamentiem piemēros 100% kompensāciju

Bērniem valsts kompensējamajiem medikamentiem piemēros 100% kompensāciju

17. Dec 2013, 14:59 Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs
No 2014.gada 1.janvāra bērniem līdz 18 gadu vecumam valsts kompensējamajiem medikamentiem un medicīnas ierīcēm tiks piemērota 100% kompensācija - to paredz šodien, 17.decembrī, valdības sēdē apstiprinātie grozījumi Ministru kabineta noteikumos, kas nosaka kārtību, kādā tiek apmaksātas kompensējamās zāles un medicīnas ierīces*.

Tas nozīmē, ka no nākamā gada 1.janvāra bērniem, kuriem līdz šim nozīmēti valsts kompensējamie medikamenti ar 50% vai 75% kompensācijas apjomu, turpmāk zāles un medicīnas ierīces tiks apmaksātas 100% apmērā (izņemot nereferences medikamentus).

Saeimā akceptētajā likumprojektā par 2014.gada valsts budžetu tika paredzēts piešķirt papildu 1,4 miljonus eiro kompensējamo medikamentu un medicīnas ierīču apmaksai ar mērķi nodrošināt visiem bērniem pilnībā apmaksātus kompensējamos medikamentus. Lai šāda kārtība varētu stāties spēkā, bija nepieciešams veikt grozījumus attiecīgajos Ministru kabineta noteikumos.

*2006.gada 31.oktobra noteikumi Nr.899 "Ambulatorajai ārstēšanai paredzēto zāļu un medicīnisko ierīču iegādes izdevumu kompensācijas kārība"

Informāciju sagatavoja Oskars Šneiders, VM Komunikācijas nodaļa.