Aktuāli: kā ģērbt bērnu rudenī?

Aktuāli: kā ģērbt bērnu rudenī?

10. Oct 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Nav noslēpums, ka rudens Latvijā ir ļoti skaists, taču kā vecmāmiņas saka – arī viltīgs. Mēs nevaram pasargāt bērnus no visa, tomēr varam palīdzēt izvairīties no nebeidzamajām rudens iesnām un klepus, ģērbjot bērnus piemēroti laikapstākļiem. Ko vilkt uz dārziņu vai skolu, ja šobrīd līst lietus, bet pēcpusdienā sola +15?

Ar padomiem dalās Linda Aļeksejeva, trīs dēlu (Ēriks 8 gadi, Valters 6 gadi un Olivers 2 gadi) mamma: “Mēs ģērbjam bērnus kārtās, lai viegli varētu kādu kārtu novilkt, ja uzspīd saule, jāieiet veikalā vai jāiekāpj mašīnā; savukārt atkal kārtu uzvilkt atpakaļ, kad paliek vēsāks, sāk līt lietus, jāizkāpj no auto vai jādodas laukā no siltākām telpām. Izvairoties no straujām ķermeņa temperatūras maiņām, bērna sasvīšanas un straujas atdzišanas, bērna ķermenis norūdās vienmērīgi un ir izturīgāks pret drēgno laiku. Bērns var droši dzīvoties ārā un izbaudīt gan peļķes, gan krītošās krāsainās lapas.”

20171005111320-40655.jpg

Sākotnēji ģimene izmēģinājusi vairākus variantus, taču šobrīd izvēlas Polarn O. Pyret (PO.P) izstrādājumus to izcilās kvalitātes dēļ. Pirmo reizi iegādājoties šo apģērbu, gan var likties, ka produkcija ir dārgāka nekā citi zīmoli Latvijā, taču kalpošanas ilgums un nodilumizturība sevi attaisno, un patiesībā apģērbs ir ļoti ekonomisks.

PO.P flīsa vējjakas ir viens no maniem iemīļotākajiem izstrādājumiem. Tā kā tās aizsargā no vēja, tad ir ideāli piemērotas apģērba vidējam slānim vai arī virsējai kārtai siltākās dienās, Latvijā šo apģērbu principā var valkāt visa gada garumā. Flīsa audums sastāv no trīs dažādām kārtām un materiāliem - virsējais flīss, mitruma izturīgais un pret vēju aizsargājošais slānis zem tā, kā arī mīksts, uzkārsts trikotāžas audums iekšpusē. Izstrādājuma priekšpusē un aizmugurē ir atstarotāji, kā arī krūšu kabata. Uz apkaklītes ir speciāls aizsargatloks, kas nodrošina pret zoda ādas kairinājumu.

20171005123643-74044.jpg 

Funkcionalitāte

Piedurkņu aproces valnīša rakstā ir nedaudz pagarinātas, un tām ir paredzēts atvērums īkšķim. Aproces ne tikai saglabā roku siltumu, bet tās ir iespējams arī atlocīt vai pielāgot bērna augumam. Flīsa vējjakai ir unikāla aizdare, kuru iespējams piestiprināt aizsargjakai.

20171005132455-10892.jpg 

PO.P mitruma izturīgās un pret vēju aizsargājošās vējjakas ir lieliskas. Tās ir paredzētas aizsardzībai tiešām drēgnos laikapstākļos kā trešā kārta un sastiprināmas ar flīsa jaku, viegli un vienkārši pārvēršot divus izstrādājumus vienā. PO.P vējjakas aizsargā no ūdens un vēja, kā arī tām ir speciāls aizsargatloks, kas aizsargā zoda ādu no kairinājuma un sniedz papildu aizsardzību aukstumā un lietū. Īpašs piedurkņu pārklājums nodrošina kustību brīvību, bet piedurkņu aprocēm ir „Velkro” aizdare.

20171005132746-79106.jpg 

Hidroizolācija bez PFC

Mitruma izturīgajiem materiāliem ir nepieciešama īpaša apstrāde, un tam plaši pasaulē tiek lietoti perfluorināti. Taču zinātniskie pētījumi ir pierādījuši, ka daži perfluorināti atstāj ietekmi uz dabu un cilvēka hormonālo sistēmu. Tāpēc PO.P izmanto mitruma izturīgu pārklājumu bez perfluorinātiem, kas atbilst ne tikai stingriem ķīmisko izstrādājumu nosacījumiem, bet arī augstas kvalitātes un funkcionalitātes prasībām.

20171005161029-46741.jpg

Informācija sagatavota, izmantojot tīmekļa vietni http://www.polarnopyret.lv

Par Polarn O. Pyret

Polarn O. Pyret ir Zviedrijas bērnu apģērbu zīmols ar vairāk nekā 40 gadu pieredzi. Polarn O. Pyret rada pievilcīgu, funkcionālu un augstas kvalitātes bērnu apģērbu, kas kalpo vairākiem bērniem ģimenē un to iespējams valkāt vairākās paaudzēs. Kā zīmola atpazīstamības zīme kalpo garroku krekls ar baltām strīpām, kas savu popularitāti ieguva 1976. gadā Zviedrijā.  Lūdzam apmeklēt mūsu mājaslapu šeit: http://www.polarnopyret.lv/lv_lv

12. Oct 2017, 16:30 femme_la_femme

Es katram bērnam netaisos no jauna sapirkt visu garderobi. Uzskatu, ka kombinezonam būtu jābūt spējīgam nokalpot vismaz 5 sezonas.
Ziniet, mums atdeva vienu kombinezonu pēc viena bērna. Zīmols, kaut kāds "ķīnietītis", man nezināms. Un, lūk, par kvalitāti runājot, es tādu pat pie šuvējas glābt nenestu. Nav runa par gumijām, ko apliek ap zābaku, bet gan par kopējo kombinezona stāvokli. Stakle izdilusi, ceļi nobružāti, pildījums savēlies, odere bumbuļaina. Tie vecāki kombinezonu pirka jaunu. Nezinu, varbūt tikai tā trāpījās.
Po.P zīmola kombinezons, kas ir vismaz 5 gadus vecs (ļoti sena kolekcija), nēsāts trim bērniem, nomainot gumijas apakšā un rāvējslēdzēja kuģītim aukliņu izskatās kā jauns. Un mazgāju 40 grādos, normālā (nevis "ar rokām" režīmā).
Ne jau velti mammas bērniem "makšķerē" tās Huppas, Lennes un Po.P zīmolu drēbes. 😉
Bet nu katram sava pārliecība. 😀

11. Oct 2017, 13:40

Pusotrs gads, jā, laikam tā tāda minimālā robeža, jo tad vismaz bērniņi jau iemācās staigāt, lielākoties...

11. Oct 2017, 13:12

Ziniet, nekad neesmu sapratusi, kāpēc kvalitāti sasaista ar bērnu drēbēm. Cik tad bēbis vai bērniņš panēsā tās drēbes? Ja cilvēks nēsā apģērbu tik īsu laiku, tad par kvalitāti nevar spriest! Un lepoties ar to, ka noteikti šī brenda vai populārās Huppa drēbes ir kaut kas kvalitatīvāks par citu alternatīvu, ir vienkārši mārketinga triks. Bērni ātri izaug no tiem kombinezoniem un kurtkām, kad tas kvalitātes rādītājs nemaz sevi vēl nav attaisnojusi. Vai jūs gribat teikt, ka par baigo kvalitāti skaitās kombinezons, kurš kalpo nieka 1 gadu?! Bet 1 un vairak gadus kalpo arī no Aliexpress pufīgie kombinezoni. Kuriem sastāvs NAV sliktāks, palasiet taču, kas tur iekšā, bērniem arī ķīnieši taisa elpojošus un siltus materiālus.

10. Oct 2017, 15:22

No šī zīmola esmu iegādājusies dažas jaunas drēbes, bet lielākoties meklēju lietotas. Pēc viena bērna drēbes ir ļoti labas. Bodiji, krekliņi, zeķītes labi izskatās arī tad, ja to nēsā ceturtais bērns. 😀 Āra drēbes arī ļoti labas. Patīk, ka var ievilkt papildus vējflīsa jaku ziemas jakā. Āra drēbes gan parasti ir jānes šuvējai, lai uzlabo - nomaina apakšējās gumijas (bet tās var piepirkt arī zīmola veikalā), nomaina rāvējslēdzējiem ļipiņas pie kuģīšiem un piešuj papildus atstarotājus (kas, manuprāt, diennakts tumšajā laikā nekad nav pa daudz).
Par dārgumu - jā, jaunas lietas, bez atlaidēm maksā tik daudz, lai izlemtu nepirkt, taču lietotas vai ar atlaidi gan var atļauties. Piemēram, ziemas kombinezons 15 EUR (pluss šuvējai apm. 5 EUR). Nav taču dārgi. 😉

mincenee mincenee 06. Oct 2017, 12:15

Apģērba kalpošanas ilgumam nozīme ir tad, ja pērk pieaugušajam vai bērnam, kurš tik strauji neaug un varētu nēsāt to vairākas sezonas. Arī esmu dzirdējusi labas atsauksmes, bet pagaidām esam straujajā augšanas posmā, tamdēļ tik dārgas drēbes neizvēlamies. Izņēmums ir ziemas apģērbs un apavi.