Acu ārsts, neirologs un alergologs - pieprasītākie bērnu ārsti Latvijas lauku reģionos; labdarības kampaņa aicina atbalstīt bezmaksas vizītes

Acu ārsts, neirologs un alergologs - pieprasītākie bērnu ārsti Latvijas lauku reģionos; labdarības kampaņa aicina atbalstīt bezmaksas vizītes

15. Nov 2018, 13:19 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Katru gadu bērnu Mobilais veselības aprūpes centrs kopā ar dažādiem ārstiem-speciālistiem no Bērnu klīniskās Universitātes slimnīcas dodas vairāk nekā 100 vizītēs uz Latvijas lauku reģioniem, lai sniegtu bezmaksas konsultācijas. Līdz 30.novembrim ikviens iedzīvotājs ir aicināts piedalīties labdarības kampaņā “McHappy Day” un, iegādājoties īpašu nozīmīti, ziedot 1,50 eiro bezmaksas ārstu vizītēm Latvijas bērniem.

Latvijā aug pieprasījums pēc bērnu ārstiem-speciālistiem, liecina Mobilā veselības aprūpes centra speciālistu novērojumi. Kopš 2011.gada Mobilā veselības aprūpes centra sniegto konsultāciju skaits ir pieaudzis 2,5 reizes - no 1713 sniegtām konsultācijām 2011.gadā līdz pat 4611 konsultācijām 2017. gadā. 

Bērnu ārstu konsultācijas, ko organizē Mobilais veselības aprūpes centrs, ģimenēm tiek sniegtas bez maksas, tādēļ, lai atbalstītu centra darbu, katru gadu novembrī “McDonald’s” organizē labdarības kampaņu “McHappy Day”, aicinot ziedot bezmaksas bērnu ārstu konsultācijām. 

“Šīs ārstu vizītes sniedz atbalstu gan esošu veselības problēmu ārstēšanai, gan ļauj laikus diagnosticēt un izvairīties no vēl nopietnākām veselības problēmām nākotnē. Vienas konsultācijas izmaksas ir aptuveno 25 eiro, un viena izbraukuma laikā konsultācijas saņem vidēji 44 līdz 45 bērni. Vispieprasītākie ārsti ir oftalmologs (acu ārsts), neirologs un alergologs, kā arī pēdējos trīs gados esam novērojuši, ka pieaug pieprasījums pēc mikrologopēda,” stāsta Zane Gedroviča, organizācijas “Ronald McDonald House Charities Latvija”,  kuri organizē Mobilā veselības aprūpes centra darbu, direktore.

Līdz 30.novembrim ikviens iedzīvotājs ir aicināts piedalīties “McHappy Day” labdarības kampaņā, iegādājoties īpašas nozīmītes kādā no “McDonald’s” restorāniem. Šīs nozīmītes ir pieejamas trīs dažādos dizainos, kuros ietverti vēstījumi par draudzību, savstarpējo atbalstu un mīlestību. Iegādājoties vienu nozīmīti, tiek ziedoti 1,50 eiro bērnu Mobilā veselības aprūpes centra darbības atbalstīšanai 2019. gadā.

“2019. gadā mēs plānojam nodrošināt konsultācijas vismaz 4500 Latvijas bērnu, taču mēs redzam, ka nepieciešamība ir krietni lielāka, un katrs ziedojums ļaus mums sniegt bezmaksas veselības aprūpes atbalstu vēl kādam bērnam,” saka Zane Gedroviča