5 praktiskas mobilās lietotnes svētku plānošanai un Ziemassvētku vakara aktivitātēm

5 praktiskas mobilās lietotnes svētku plānošanai un Ziemassvētku vakara aktivitātēm

18. Dec 2020, 10:42 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pandēmijas dēļ šogad svētku plānošana un Ziemassvētku vakara pavadīšana būs citādāka – par visu jādomā laicīgi un jāpatur prātā epidemioloģiskās drošības noteikumi. Tehnoloģijas mums ir bijušas svarīgs palīgs attālinātā darbā un mācībās, taču tās var noderēt arī, plānojot svinības, gatavojot maltīti un domājot par aktivitātēm svētku vakariņu laikā, pat ja daļa ciemiņu pievienosies attālināti. Mobilo sakaru operatora BITE tehnoloģiju eksperti ir apkopojuši 5 praktiskas mobilās lietotnes, kas lieti noderēs svētku laikā.

Mobilās lietotnes var būt lielisks palīgs un svētku papildinājums, kas var iepriecināt gados jaunākos un atvieglot saspringto gada nogali pieaugušajiem. BITES tehnoloģiju eksperti apkopojuši dažādas aplikācijas, kas palīdzēs šajos Ziemassvētkos.

# "Google Santa Tracker" ļaus noskaidrot, kur atrodas Ziemassvētku vecītis 

“Google Santa Tracker” ir mobilā lietotne, kas ļauj sekot līdzi Ziemassvētku vecīša atrašanās vietai. Proti, 24. decembra vakarā visiem interesentiem ir iespēja skatīties, kā diennakts laikā Ziemassvētku vecītis paspēj būt pie visiem, zem ikvienas izrotātas eglītes katrā mājā noliekot pa dāvanai. Tā parādīs arī, kad Ziemassvētku vecītis ieradīsies lietotnes lietotāja mājās.

Savukārt precīzu laiku līdz Ziemassvētkiem noteiks lietotnē iestrādātā laika atskaite, kas skaita, cik dienas, stundas, minūtes un sekundes atlikušas līdz Ziemassvētkiem. Tāpat, lietotnē ir mini tematiskās spēles, arī tādas, kuras darbojas ar papildinātās realitātes palīdzību. “Google Santa Tracker” īpaši patiks bērniem, un tā ir pieejama bez maksas veikalā “Google Play”, kā arī vietnē www.santatracker.google.com.

# "Christmas Photos - Frames, Effects & Cards Art" attālinātiem sveicieniem

Šī mobilā lietotne ļauj izveidot skaistus, digitālus svētku apsveikumus tuviniekiem, ko nosūtīt Ziemassvētkos. Tajā ir iespējams nofotografēties, pievienojot attēlam tematiskus “filtrus” vai foto fonu – kopumā to lietotnē ir vairāk nekā 100.

“Christmas Photos – Frames, Effects & Cards Art” piedāvā arī gatavas digitālo apsveikumu sagataves, ko iespējams personalizēt. Gan bērni, gan pieaugušie var radoši izpausties, gatavojot sveicienus tiem, kurus klātienē šajos Ziemassvētkos neizdosies satikt. Mobilā lietotne bez maksas pieejama gan “Google Play”, gan “App Store”.

# "Jamie’s Recipes" ir noderīgs palīgs gardāko ēdienu pagatavošanā

Lai arī šogad svētkus pavadīsim vienas mājsaimniecības lokā, bez gardiem svētku ēdieniem noteikti neiztikt. “Jamie’s Recipes” ir mobilā lietotne, kas patiks gardēžiem, jo tajā apkopoti visā pasaulē labi pazīstamā Lielbritānijas šefpavāra Džeimija Olivera kulinārijas šedevri, kurus ikviens var pats pagatavot arī mājās.

Ja jau ir nolemts, ko svētkos likt galdā, šajā lietotnē ir iespējams uzzināt labākos padomus sulīga cepeša pagatavošanai vai citu svētku ēdienu pagatavošanas noslēpumus. Savukārt, ja svētku ēdienkarte vēl tikai top, lietotnē var iedvesmoties ļoti īpašas Ziemassvētku maltītes pagatavošanai. Mobilā lietotne ir pieejama “App Store” bez maksas vai smelies idejas www.jamieoliver.com.

# "Google Duo" digitālā Ziemassvētku svinēšanas platforma

Šī lietotne ir svētku norises vieta līdz pat 32 cilvēku plašai saimei. “Google Duo” ir augstas kvalitātes saziņas mobilā lietotne, kurā videozvanā iespējams vienlaikus sazināties ar līdz pat 32 cilvēkiem. Šajos svētkos tā var būt īpaši noderīga, ņemot vēra, ka epidemioloģiskās drošības dēļ plašas svinības šogad nevarēs notikt.

“Google Duo” piedāvā ne tikai saziņu ar cilvēkiem – tur ir iespējams spēlēt arī spēles, izmantot aizraujošus “filtrus” un video fona noformējumu. Mobilā lietotne pieejama bez maksas gan “App Store”, gan “Google Play” veikalos.

# "Moneon" rūpēsies par ģimenes budžetu

“Moneon” ir mobilā lietotne, kas ļaus sekot līdzi savam budžetam svētku laikā. Lai arī lielākā daļa dāvanu būs jau sagādāta, arī pašos Ziemassvētkos var rasties negaidīti izdevumi par aizmirstām dāvanām, papildu pārtikas iepirkumiem ilgāku brīvdienu laikā u.tml. Tāpat – priekšā arī Jaunā gada sagaidīšana, kas, lai arī tiks atzīmēta pašu tuvāko mājinieku lokā, tik un tā radīs papildu izdevumus.

Lai sekotu līdzi ģimenes vai personīgajam budžetam, šī mobilā lietotne uzskaita izdevumus, kā arī sakārto tos dažādās kategorijās, kas ļauj izprast, kam svētku laikā tērēts visvairāk. Atšķirībā no citām plaši pieejamām budžeta plānošanas lietotnēm, šajā, papildus standarta iestatījumiem, iespējams arī pašam izveidot kategorijas, kurās tiek uzskaitīti izdevumi. Lietotne ir pieejama bez maksas gan “Google Play”, gan “App Store” veikalos.