22.OKTOBRIS - Riekstu diena: Uzzini, kas jādara, un laimē!

22.OKTOBRIS - Riekstu diena: Uzzini, kas jādara, un laimē!

22. Oct 2014, 14:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

TAGAD UN TŪLĪT - RUDENS KRĀSU SALŪTS MĀMIŅU KLUBĀ IR SĀCIES, piedalies!

Sākot no 11.oktobra līdz pat 31.oktobrim Māmiņu Kluba portālā KATRU DIENU izspēlēsim vienu balvu. Bavlas ieguvēju noteiksim loterijas veidā, izvēloties kādu no konkursa dalībniekiem pavisam nejauši. Tai pat laikā redakcija patur tiesības dažos gadījumos noteikt tomēr uzvarētāju, ja nu gadījumā gadās, ka kāds no dalībniekiem īpaši bieži laimē, lai dotu iespēju arī citiem. Tikt pie balvas var jau tajā pat dienā vai pasūtīt bezmaksas piegādi uz savu rajonu, pilsētu ar Pasta Stacijas starpniecību. Viss labākais  - tikai jums!

RUDENS KRĀSU SALŪTS

22.OKTOBRIS - Riekstu diena

22.oktobra uzdevums

Uzraksti komentāros:

  • Kuri rieksti ir tavi mīļākie? Vai tu tos bieži pērc?
  • Kuri rieksti garšo tavam bērnam?
  • Pastāsti kādu recepti, kurā izmantojami rieksti!

DIENAS BALVA

Bubchen Pflege Creme 75 ml

+

Bubchen Baby Bad 50 ml

20141013112631-63637.jpg

 

FOTO ir ilustratīvs

Konkurss ilgst 24 stundas. Ieskaitām komentārus, kas uzrakstīti līdz 22. oktobra plkst. 23:59. Balvas ieguvēju paziņosim nākamās dienas ietvaros - 23.oktobrī.

VEIKSMI UN... LAI JUMS BRĪNIŠĶĪGS NOSKAŅOJUMS ŠAJĀ RUDENĪ!

20141010112215-81384.jpg

22. Oct 2014, 23:08

Man garšo gan lazdu rieksti gan valrieksti.
Mazajam vēl tālu līdz riekstiem,jo ir tikai 5 mēneši.
Man ļoti garšo pekanriekstu kūka

Sastāvdaļas
Mīklai: 200g m.ilti 2 ek cukurs ½ tk sals 100 g auksts sviests, mazos gabaliņos 1 olas dzeltenums 2 ek ledus auksts ūdens Pildījums 60g sviests 2 ek kakao 250 ml kļavu sīrups 3 olas 90g mīkstais brūnais cukurs (tumšs) 2 ek rums 250 g pekanrieksti
Miltus sajauc ar sali un cukuru, iesijā bļodā. Ar pirkstiem iestrādā sviestu, kamēr veidojas drumstalas. Olas dzeltenumu sajauc ar ūdeni, ar dakšiņu iejauc masa, līdz veidojas lielāki kunkuli. Miklu savel viena pika, ietin pārtikas plēvē un liek 30 min dzesēties ledusskapi.
Pusi no riekstiem sakāpā.
24 cm "pie" vai "tarte" formu ieziež ar sviestu.
Miklu izrullē, ieklāj forma. Liek atpakaļ ledusskapi.
Cepeškrāsni ar cepamo plati sakarsē uz 180°C.
Atlikušo sviestu lēnām izkausē, ņem no uguns. Piejauc kakao, sīrupu. Olas viegli sakul ar cukuru un rumu. Olu masa iejauc sīrupu, pievieno iepriekš sakapātos riekstus. Masu lej forma, pa virsu saliek atlikušos riekstus.
Formu liek uz plats, cep 35-40 min vai kamēr pildījums ir tik tikko sastindzis. Ja kūka paliek pārāk brūna, pārklāj ar alumīnija foliju.
Serve siltu vai atdzesētu. Ledusskapi var uzglabāt 2 dienas.
Kūku esmu ēdusi pāris reizes,palīdzeju mazliet tās tapšanā,ļoti garšo,atceroties radās izdeja pamēģināt pašai izcept no A līdz Z😀

nosiguldas nosiguldas 22. Oct 2014, 22:54

Mums vislabāk garšo rieksti no mūsu lazdas, kas aud mūsu pagalmā un kuru mēs mīlam un auklējam, par to, katru gadu tā mūs apdāvina ar lielu reikstu ražu. Mūsu mīļākā recepte ir rieksti šokolādē. Kad riekstiņi nolobīti, tos liekam kausētā šokolādē un gardums visais ģimenei gatavs

22. Oct 2014, 11:58

Indijas rieksti visgardākie! Pērku reizi pa reizei, jo ikdienā sanāktu sālīti.
Bērns vēl maziņš, riekstus neēd.
Recepte šokolādes keksam-
Sastāvs:
1gl. skābais krējums
2gl. miltu
1gl. cukurs
žāvētas plūmes
1 tējk. cepamais pulveris
sauja riekstu
kakao 2 ēd. kar.
3 olas
visu sajauc, liek veidnē un cep 180 gr. temp. apm. 20min.
virsū var izkausēt šokolādi un pārsmērēt.

22. Oct 2014, 10:20

Mani mīļākie rieksti ir pistācijas,bet tas ir ļoti dārgas veikalos,tapec pa retam sanak iegadaties,tadēļ ka otrus izvelos lazdu riekstus kas ir gardi apgrauzdēti.Dēlam vel tos nedodu jo parak mazs vel.
receptite riekstus var ari likt pie salatiem:
Sastāvdaļas
3-4 vidēja lieluma burkāni
1 sauja rozīņu
2 saujas grauzdētu zemesriekstu
1 daiviņa ķiploka
1 ēdamkarote cukura
šķipsniņa sāls
tase skāba krējuma

Pagatavošana:
Burkānus nomizo un sarīvē uz rupjās rīves.
Grauzdētus zemesriekstus sasmalcina vai sadrupina ar mīklas rulli, ieliktus starp divām pārtikas plēves kārtām uz galda, vai sakapā ar nazi uz griežamā dēļa tā, lai paliek gabaliņi, ne pavisam pulverī. Rozīnes noskalo ar vārošu ūdeni, lai tās nedaudz piebriest. Ķiploku izspiež ar spiedi vai smalki sakapā.
Liek bļodā visu kopā, pievieno garšvielas un krējumu, sajauc. Ja nav steigas, labi, ja var atstāt uz pusstundiņu savilkties. Ja viss netiek notiesāts, liek ledusskapī. Arī otrā dienā garšos labi.

22. Oct 2014, 10:01

Man garšo, pistaškas ( pistācijas), sālītas mandeles, sēmuškas ( saules puķu sēklas) tās es apcepu.

Mazajam garšo tie paši rieksti kas man.

Vēl, tagad ir tādi forši maisijumi Žāvētu augļu un riekstu maisijums ražo Arimex, bet firmai Tefal vai kaut kā tā ir vēl labāks.

1. nopērkams Maxima.
2. ražo Ādažu čipsi, šie puikam garšo labāk. nevar pievienot bildi, ok šeit būs links:
http://cipsi.lv/lv/produkti/jaunumi/205-nuts-more

Mēs pirkām Rimi, 0,69 centi, Topā ir dārgāki.

SantaViksne SantaViksne 22. Oct 2014, 09:22

Gluži katru dienu rieksti nav mūsu ēdienkartē, bet šad tad nopērkam. Gandrīz vienmēr kāds riekstu maisījums mums ir līdzi, kad dodamies kaut kur tālākā ceļojumā (tā kā dzīvojam vienā Latvijas malā, bet mani vecāki otrā, tad tāds 5 stundu pārbrauciens mums sanāk gandrīz katru mēnesi).
Mūsu tētim vislabāk garšo pistācijas, man visvairāk garšo indijas rieksti un mandeles.Bet parasti pērk riekstu un žāvētu augļu maisījumus. Meitiņa vēl maziņa un pagaidām ir pagaršojusi tikai kādu indijas riekstu un žāvētu dzērveni. Viņai garšoja, tādēļ domāju, kad paaugsies, rieksti būs viņas ēdienkartes sastāvā.
Parasti riekstus ēdam atsevišķi. Bet ir 2 ēdieni, kuru sastāvā ir rieksti un kuri šad tad svētku reizēs mūsmājās tiek pagatavoti. Pirmais ir kārtainie salāti: rozīnes, vārīts burkāns, siers, ķiploks, bietes, majonēze, valrieksti. Otrs ir kūka - saldās desas variācija. Sadrupinātus selgas cepumus samaisu ar sadrupinātiem riekstiem, žāvētiem augļiem, sviestu un vārīto krēmu (olas + piens + milti + vaniļas cukurs), izveidoju vēlamās formas kūku (ir bijis gan lācis, gan zivs, gan pelītes, gan cāļi) un uz pāris stundām ieliku ledusskapī, lai sacietē. Reku, bildītē kūka-zivs, taisīta mūsu tētim uz vārda dienu

FejuFeja FejuFeja 22. Oct 2014, 08:43

Mūsu mājās absolūti favorīti ir Indijas rieksti, kuri arī pirmie pazūd no iegādātajiem riekstu maisījumiem. Aiz tiem seko Brazīlijas rieksti, kuri, lai arī šķiet ļoti kalorijām bagāti, uz pārējo riekstu fona tādi nemaz nav. Katrā gadījumā, riekstus kā našķi pēc vakariņām izvēlamies daudz, daudz labprātāk nekā šokolādes, cepumus un citus veikalā nopērkamos kārumus.
Ja vaicājat par riekstu izmantošanu ēdienos, tad ir divi varianti- saldais un "kreptīgais". Saldajā variantā mēdzu samalt mandeles un tās kā miltus pievienot dažādu cepumu pagatavošanā, savukārt "kreptīgajā" variantā visbiežāk izmantojam valriekstus, kurus kopā ar sarīvētu sieru un majonēzi iepildām vistas filejās un tad liekam tās cepeškrāsnī cepties. Otrs variants, kā mūsu mājās bieži ēdienos tiek izmantoti rieksti, ir salāti. Nopērkam visparastākos zemesriekstus, pievienojam sarīvētiem burkāniem, kurus samaisām ar krējumu un vēl kādu zaļumiņu. Kopā sanāk gardum gardie salāti, kurus pieēst pie kartupeļiem.

Lieliskā Peciite Lieliskā Peciite 22. Oct 2014, 08:42

Tāda īsta riekstu fane es neesmu. Labprāt ēdu lazdu riekstus, indijas riekstus vai mandeles. Bet ir vieni rieksti, kurus es nu nekādi nevaru ieēst un tie ir valrieksti. Tā man tāda bērnības trauma, kad viņus pārēdos un pēc tam bij tik slikti.
Tā kā meitiņa ir vēl maziņa, tad viņa vēl nezin kas ir rieksti.
No riekstiem neko ņeesmu gatavojusi, ja nu vienīgi esam mēģinājuši sasist mazākos gabaliņos un uzkaisīt uz saldējuma ar šokolādi!😀

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 22. Oct 2014, 00:38 minniite

oi - tas blenderi saplenderējams 😀

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 22. Oct 2014, 00:37

mūsmājas regulāri ir - mandeles, lazdu rieksti, zemesrieksti, valrieksti , indijas rieksti
lazdu rieksti ir vienīgie kurus nepērkam, tos rudenī salasām, ja vairs nav, tad šad tad nopērkam.

bērniem garšo visi rieksti, bet vislabak indijas,jo tie esot vissaldākie.

recepte
saujina mandeles + t.karote medus + piens = garšigs mandeļuu/ medus piens