VIDEO: kāpēc bērniņiem veidojas dzirdes traucējumi?

29. Oct 2012, 09:13 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mazulīša dzirde veidojas laikā, kamēr viņš vēl ir māmiņai puncī – tas notiek 20. grūtniecības nedēļā. Sākumā mazulītis dzird vien mīļās mammas balsi, jo dzirde vēl nav attīstījusies niansēti. Mazulītim piedzimstot, joprojām dzirdes attīstības līmenis atpaliek no pieauguša cilvēka dzirdes, tapēc skaļāka sarunāšanās vai trokšņi bērniņu nebaida.  Lai saprastu vai ar mazulīša dzirdi viss ir kārtībā, to pārbauda jau dzemdību iestādē. Sasniedzot mēneša vai pusotra mēneša vecumu, bēbītis jau spēj uztvert čukstus un cābināšanos, skaņa, kuru dzird mazās austiņas, kļūst smalkāka.

Iemesli, kāpēc bērniņiem var veidoties dzirdes traucējumi, ir ļoti daudz, tie nav uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmi, lielākoties, viss sākas jau grūtniecības laikā.


Par īstu bērnību!

Mēs visi no bērnības atceramies lietas, kas palikušas atmiņā ar neaizmirstamu skatu, smaržu vai garšu. Mēs zinām, kā vasarā šalc jūra un gliemežvāki, rudenī krīt lapas, bet ziemā zem kājām gurkst sniegs. Mēs sagaidām pavasari ar putnu balsīm un vienmēr dzirdam, no kuras puses pūš vējš. Daudziem no mums šīs skaņas ir pazīstamas jau no mazotnes, bet daži tās nesadzirdēs nekad.

Mūsu vidū ir vājdzirdīgi bērni, kuri no visas sirds vēlas to pašu, ko mēs - mācīties skolā, apgūt mūziku, sportot kopā ar citiem vai vienkārši iečukstēt kādam ausī savu vēlēšanos... Lai astoņiem bērniem - Alisei (1 gads), Antonam (4 gadi), Artūram (5 gadi), Elizabetei (6 gadi), Emīlam (11 gadi), Endijam (6 gadi), Lainei (7 gadi) un Linardam (12 gadi) - tā piepildītos un viņi atgūtu pilnskanīgu dzīvi, ir izveidota īpaša cepumu Selga sērija – 1 200 000 vienības. Katra šīs sērijas paciņa ir marķēta ar īpašu uzlīmi. Pērkot Selgas cepumus ar īpašo uzlīmi, vienu santīmu Jūs ziedojat astoņu bērnu dzirdes aparātiem.

Ar mūsu kopīgu atbalstu katram no viņiem būs sava, īsta bērnība!

Vairāk par bērniem uzzini www.draugiem.lv/selga vai portālā TV Net!

Noskaties video un uzzini,kāpēc bērniem veidojas dzirdes traucējumi!