Mani slepenie tīrīšanas ieroči

Mani slepenie tīrīšanas ieroči

11. Oct 2012, 11:30 lauvinja lauvinja

Mūsmājās galvenie ieroči cīņā ar traipiem droši vien neatšķiras no citiem – mūsu pašu roķeles, smadzenes, zināšanas, kā arī slotas, birstes, švammītes un lupatiņas.

Bet gribu padalīties ar dažiem saviem atklājumiem, kā mājas tīrīšanu padarīt vieglāku. Droši vien daudzas ir saskārušās ar mazo rociņu skaistajiem zīmējumiem ar flomāsteriem un marķieriem uz dažādām virsmām un zin, ka ne vienmēr visu smuki var notīrīt. Arī man tā bija gadījies, kad mazas mīļas rociņas bija ar vecākiem nočieptu marķieri sazīmējušas plastmasas logu rāmjus – tīrīšanai izmantoju vis visādus līdzekļus – sākot ar ziepjūdeni, beidzot ar čupu tīrīšanas līdzekļiem, bet kā zīmējums bija redzams, tā bija. Mazliet blāvāks gan, bet labi ieraugāms. Biju atmetusi ar roku beršanas aktivitātēm, bet tomēr pēc kolēģes piedāvājuma izmēģināju maģisko nanosūkli, kurš pieejams dažādiem ražotājiem gan pašu latviešu, gan norvex, gan citiem arī ir tādi ir. Sūklītis atgādina kaut ko starp porainu dzēšgumiju un švammi, kuru saslapina kārtīgi slapju ar ūdeni un lieto – neticēju pati savām acīm, bet zīmējums uz plastikāta loga rāmja pazuda bez lielas piepūles.

 

Es gan nemēģināšu apgalvot, ka šis tīrīšanas līdzeklis ir gluži nekaitīgs, jo pagaidām ir gana mazpazīstams un mazizpētīts, kā jebkuras nanotehnoloģijas un to ietekme uz apkārtējo vidi, t.sk. cilvēku.

Virtuves plīts virsmas tīrīšanai vislabākā ir mikrošķiedras virtuves lupatiņa, kas pēc izskata atgādina vafeli, bet pēc taustes ir mazliet atšķirīga no citām mikrošķiedras lupatiņām. Lielākais lupatiņas pluss – lietojama kopā ar siltu ūdeni un ideāli notīra taukainus pleķus no plīts virsmas.

Bilde no http://texonano.lv/

Meklējam Kleenex® Mammu: paņēmieni ciņā ar traipiem