Vīrieši ar augstu dzimumhormonu daudzumu pievērš mazāk uzmanības sievai un bērniem

Vīrieši ar augstu dzimumhormonu daudzumu pievērš mazāk uzmanības sievai un bērniem

03. Oct 2009, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Uzmanības daudzums, ko vīrs pievērš sievai un bērniem, ir atkarīgs no dzimumhormona daudzuma viņa ķermenī, pierādījis starptautisks pētījums, kura dati publicēti New Scientist. Jo vairāk dzimumhormona ir vīrieša organismā, jo mazāk uzmanības tiek pievērsts sievai un bērniem.

 

Kā zināms, augsts testosterona līmenis var izraisīt paaugstinātu seksuālo aktivitāti un tieksmi uz pārmaiņām. Kad vīrietis kļūst par tēvu, vairumā gadījumu šo hormonu izdalīšanās samazinās.

 

Antropoloģijas zinātnieki pētīja saistību starp testosterona līmeni organismā un attieksmi pret ģimeni kādā Senegālas lauku apvidū, kur ir izplatīta poligāmija.

 

Pētījuma laikā tika paņemtas analīzes no eksperimenta dalībniekiem-  21 dalībniekam bija vairākas sievas un bērni, 32- viena sieva un bērni, bet 28-neprecējušies un bez bērniem.

 

Izrādījās, ka atkarībā no sievu skaita testosterona līmenis vīriešiem bija zemāks nekā tiem, kas dzīvo vienatnē. Starp precētajiem eksperimenta dalībniekiem lielāks hormonu daudzums bija vīriešiem ar vairākām sievām. Tātad pētījuma gaitā atklājās tas, ka Senegālā vīrieši ar augstu testasterona līmeni pievērš mazāk uzmanības sievām un bērniem.

 

Kā parādīja nesens amerikāņu zinātnieku pētījums- sievietes ar augstu testasterona līmeni ir vairāk tendētas uz finanšu risku un šīs sievietes biežāk ir karjeristes.