Vinnijs Pūks -Latvijā populārākā rotaļlieta – pasaku tēls

Vinnijs Pūks -Latvijā populārākā rotaļlieta – pasaku tēls

24. Nov 2011, 08:23 avene* avene*

Par visu laiku populārāko pasaku tēlu – rotaļlietu Latvijā ir atzīts Vinnijs Pūks. Zāģu skaidām pildītais lācis ir spējis apsteigt Mikipeli un lelles Bārbijas, kā arī tādus supervaroņus un mūslaiku leģendas kā Zirnekļcilvēku, Supermenu, Šreku un Vāģus.

 

Par godu Vinnija Pūka dzimšanas dienai, kas katru gadu pasaulē tiek atzīmēta 18.janvārī, veikalu tīkls "Maxima" savā mājaslapā veica aptauju, lai noskaidrotu, kuras ir Latvijas iedzīvotāju iecienītākās rotaļlietas. Aptaujā kopumā piedalījās 3452 respondenti.

 

Iemīļotāko rotaļlietu topā medus kārajam lācim Pūkam, par kuru nobalsoja 51% aptaujas dalībnieku, seko Sniegbaltīte, Pelrušķīte un citas princeses, kuras tomēr saņēmušas krietni mazāk balsu - vien 11%. Pasaku princesēm ar 7% balsu uz kleitu šlepēm min Krokodils Gena un Pekausis jeb Čeburaška. Savukārt mūslaiku supervaroņu līderis ir Zirnekļcilvēks, par kuru nobalsojuši 18% aptaujas dalībnieku.

 

 

Lūgti atcerēties, kura ir tā aptaujas dalībnieku bērnības rotaļlieta, kas vienmēr paliks atmiņā, 25% aptaujas dalībnieku par mīļāko bērnu dienu spēļmantu atzinuši Vinnija Pūka brāļus un brālēnus - citus mīkstos lācīšus. No rotaļu lācīšiem ar 20% balsu pavisam nedaudz atpaliek plastmasas lelles, kurām gan izdevies būtiski apsteigt modernās Bārbijas, par kurām savas balsis atdevuši vien 6% respondentu. Bārbijas ir apsteiguši ne tikai lācēni un plastmasas lelles, bet arī koka zirdziņi un uzvelkamie vilciņi.

 

17% aptaujas dalībnieku atzīst, ka ar viņu bērnības rotaļlietām patlaban spēlējas pašu bērni, kas nozīmē, ka vecāku bērnu dienu iemīļotie varoņi ir svarīga ikdienas sastāvdaļa arī viņu atvasēm, savukārt 28% savas dārgākās bērnības spēļmantas glabā kā suvenīrus.

 

Protams, mūsdienās rotaļlietu klāsts ir krietni plašāks un spilgtie tēli daudz krāšņāki un pamanāmāki. Tomēr 20% cilvēku ir pārliecināti, ka "Lego" klucīši, citi konstruktori un puzles ir mūsdienu bērnu iemīļotākās un pieprasītākās rotaļlietas. Augstu tiek vērtētas arī Zirnekļcilvēku, Supermenu un citu varoņu figūriņas, kuras par populārākajām modernajām spēļmantām nosaukuši 18% respondentu.  

 

Daudzu sieviešu siltajām bērnības atmiņām apvītās plastmasas lelles šodien tomēr nespēj konkurēt ar Bārbijām, jo tās par mūsdienu populārākajām rotaļlietām uzskata 12% aptaujāto. Arī automašīnas, traktori un citu spēkratu rotaļlietas mūsdienās ir populārākas, - tā atzīst 7% aptaujas dalībnieku. Nezūdoša vērtība arī patlaban ir mīkstās rotaļlietas, par kurām balsojuši 15% cilvēku, tikmēr grāmatas strauji sāk zaudēt savu vērtību mūsdienu bērnu un viņu vecāku skatījumā, jo tās pie populārākajām ierindojuši vien 7% aptaujāto.

 

Avots: www.delfi.lv

Foto: http://bakati.com

http://www.disneystore.com

Vai arī Tava bērna istabā mājo kāds Vinnijs Pūks?

Kādi pasaku tēli – rotaļlietas ir populāri Tavā ģimenē?

saulux10 saulux10 25. Jan 2011, 13:41

mums ir maziņš vinijs pūks un viņa draugi, kā arī vinija pūka atēli uz dažādiem apģērbiem 😉

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 25. Jan 2011, 09:59

ir mums gan vinnijs Pīks,kag siventiņs,gan no kindriem tīģerītis.
ar mīkstajām vairs nespēlējās. Vienbrīd bij topā siventiņš. Bet tagad ir kindermantiņas.