VIDEOfilma par bērnu drošību vasarā

23. Aug 2014, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vasara ir laiks, kad mēs daudz vairāk laika pavadām aktīvi atpūšoties. Visbiežāk visa ģimene dodas izbraucienos ar velosipēdiem vai skrituļslidām. Lai atpūta nepārvērstos lielos pārdzīvojumos, ir vēlams ievērot drošības pasākumus un pārzināt satiksmes noteikumus, jo Latvijā bērnu traumatisma līmenis ir katastrofāli augsts.

Lai mazinātu augsto bērnu traumatisma līmeni,Labklājības ministre Ilze Viņķele un Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) iepazīstina ar informatīvu filmiņu par drošības līdzekļu nelietošanas riskiem un iespējām izvairīties no traumām. Filmiņa tapusi sadarbībā ar raidījumu "Māmiņu klubs", izmantojot Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta un Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas speciālistu padomus. 

Skaties Māmiņu Kluba veidotu īsfilmu par bērnu drošību skrituļojot un braucot ar riteni,uzzini, kā pareizi lietot velosipēdu ķiveri, aizsargus un kā sniegt pirmo palīdzību traumu gadījumā.

Īsfilmā padomos dalās:

Andris Pāže – Valsts policijas Prevencijas pārvaldes Metodiskās vadības nodaļas priekšnieks

Aigars Pētersons – Bērnu slimnīcas Ķirurģijas klīnikas vadītājs

Evita Krievāne – Sportland slidošanas trenere

Haralds Lučkovskis – galvenais speciālists – eksperts pirmās palīdzības jautājumos, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests 

Filmu atbalsta Labklājības ministrija, Bērnu tiesību aizsardzības inspekcija, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests