VIDEO: Slimnīcā nonāk smagi slims bērns, kuru vecāki atteikušies vakcinēt

01. Dec 2010, 11:33 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērnu slimnīcā nonācis kārtējais mazulis, kura vecāki, atsakoties no zīdaiņa vakcinācijas, mazuļa dzīvību pakļāvuši briesmām.

 

Bērna stāvoklis ir smags, tomēr mediķi atturas prognozēt mazuļa izredzes izdzīvot. 

 

Skaties vairāk sižetā, bet plašāk par notikušo šovakar LTV «Panorāmā».

04. Mar 2010, 01:04

Es visas potes potēju savam dēlam. Dēls visas potes pārcieš bez komplekācijām. Mums ir arī rota pote un arī jau tulīt būs 2 pote ērču encefelīta. Mums ģimenes daktere jau pagājušo pavasari iepotēja ēŗču poti, lai uz vasaru ir pasargāts pati arī sapotējos.
Es uzskatu, ka nepotēt ir loterēja un tā riskēt ar savu bērnu es nevarētu! Es rota poti iepotēju un ļoti labi ka to izdariju, jo pasargāju dēliņu no slimnīcas. Es arī redzēju, ka mana draudzene pa vairākām reizēm brauca un mocijās uz slimnīcu , lai palīdzētu savai meitiņai. Tas ir šausmīgi. Tas mani pārliecināja, ka es negribu to savam bērnam!

03. Mar 2010, 23:21

Tās, kuras šaubās par Rota poti, nav vienkārši saskārušās ar to, cik smagi ir tad, ja zīdainis saslimst ar Rota vīrusu. Pirmais bērns nebija potēts un saslima, jo maz zināju par šo vīrusu. Otrajam jau bez ilgas domāšanas sapotēju, jo otrreiz negribētu ko līdzīgu piedzīvot.
Un vējbakas jau pašas bērnam nav tas smagākais, bet problēma ir tāda, ka pēc izslimošanas imūnsistēma novājinās tik ļoti, ka var saķert jebkuru citu slimību un iedzīvoties smagās komplikācijās. Man bērns ar vējbakām izslimoja ļoti viegli, dažas pumpiņas un viss, bet pēc divām nedēļām saaukstējās, klepus pārgāja bronhītā un ar visām antibiotikām dabūja plaušu karsoni. Tas kvantums antibiotiku, ko dabūju salaist iekšā, lai mazais izveseļotos, noteikti bija daudz graujošāks bērna organismam nekā viena vakcinācija pret vējbakām. Tā, ka atbalstu arī šo vakcīnu.

03. Mar 2010, 22:30

Apbrīnoju tos vecākus,ka te izsakās negatīvi par encefalīt apoti-vai Jūs mīļie maz zinat,ka Latvija šogad nav iepirkusi imunoglobulīna poti???? tas nozīmē-ja Jūsu mazulim piesūksiet ērce,kas ir inficēta-Jums nebūs iespējas mazajam palīdzēt....
Esmu tikai par vakcināciju.

vikkuks vikkuks 03. Mar 2010, 18:40

potējām un potēsim visas potas, kas paredzētas. Domājam potēt arī pret ērča encifalītu, pret rota vīrusu gan vēl neesam izdomājusi, jo nesen to izslimojām ...

03. Mar 2010, 18:35

es tieši tagad domāju par ērču poti...jo tuvojas ērču laiks!!
ja te tiešām koks ar diviem galiem..

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 23:00

Nepiekrītu, ka rota vīruss ir nevajadzīga pote. To runā vecāki, kuriem Paldies Dievam, bērns zīdaiņa vecumā nav slimojis ar rotu un nav nonācis ar to slimnīcā.

56 % bērnu ar rota vīrusu nonāk slimnīcā, un saķer tur klāt vēl virkni citu kaišu. Zīdaiņiem šī infekcija draud ar tādu atūdeņošanos, ka glābt var tikai sistēma un dažos gadījumos pat reanimācija.

Pagājušo gad Latvijā viens bērns ar rota vīrusu, piemēram, nomira.

Mans bērns ir vakcinēts pret rotavīrusu un rezultātā, kad citiem ģimenē tas bija, viņš nesaslima (vienīgais!)

Zīdaiņiem līdz gadam ir ļoti bīstami saslimt ar smagu vemšanu un caureju. MK režisores dēls bija reanimācijā ar rotu☹

Piemēram, valsts šo poti, kas tagad maksā pie 100 latiem, no nākamā gada finansēs tiem, kas to gribēs (ne visiem obligāti). Jūs varat atteikties no tās!

Muuna Muuna 03. Mar 2010, 18:21

es arī piekrītu šai ārstei pilnībā. Ja cilvēki neredz slimības (jo to ir maz), tad neredz iemeslu vakcinēt... līdz šādiem gadījumiem.. tuberkuloze ir ļoti smaga. nesen lasīju... bail par to maziņo..