Veselīgie smiekli

Veselīgie smiekli

09. Jul 2010, 23:32 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Var šķist dīvaini, bet kaut neliela ķiķināšana var palīdzēt!

 

Bez jokiem: pētījumi liecina, ka joku stāstīšana, spēļu spēlēšana, smieklīgu grimašu veidošana, uzvešanās muļķīgi vai vienkārši smaids palīdz uzlabot bērnu fizisko un emocionālo veselību. Lūk, ko izraisa smiekli!

 

Sirsnīgi smiekli ir daudz lipīgāki kā iesnas un turklāt arī veselīgāki. Labs noskaņojums var:

-         uzlabot imūnsistēmu;

-         palielināt enerģiju;

-         uzlabot gremošanu;

-         uzturēt sirdi labā formā;

-         palīdzēt iegūt labu nakts miegu.

 

Smejies arī Tu, jo šādi vari samazināt augsta asinsspiediena risku un sirds kaišu iespējamību. Daži pētījumi atklāj, ka smieklu lēkme ir līdzvērtīga zemas intensitātes darbam; Vanderbiltas Universitātes pētnieki Tenesijas štatā atklājuši, ka 10- 15 minūšu gara smiešanās sadedzina ap 50 kalorijām. Salīdzinājumam – logu mazgāšana šo pašu ilgumu samazina aptuveni tikpat kalorijas. Ko Tu labāk gribētu darīt?

 

Emocionālais glābiņš

 

Mājas darbi ir nogurdinājuši Tavus bērnus? Tikai nedaudz joku var palīdzēt uzlabot garastāvokli un izklaidēt negatīvas domas. Merilendas medicīniskā centra universitātes pētnieki atklāja, ka humors atvieglo stresa izraisīto uztraukumu; ķiķināšana atvieglo labsajūtas hormonu un palīdz bērniem atbrīvoties no dusmām, spriedzes un agresijas. Bērni ar veselīgu humora izjūtu ir tendēti būt laimīgāki, spontānāki un optimistiskāki un viņi vieglāk tiek galā ar sarežģītām un jaunām situācijām, piemēram, došanās jaunā skolā, bērnudārzā. Un tas nav joks :)

 

Kad Tu pēdējo reizi tā no sirds izsmējies?

06. Nov 2009, 14:43

Mana mazā visskaļāk smejas, kad tētis ar vinju dauzās un kutina vēderu...vēl viņa smej, kad lēkājam ar lielo gumijas bumbu....

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 22:59

Mans 1.3 g bērns smejas vēderu turēdams, kad es viņam lasu priekšā skaļi grāmatu angļu valodā. Es nezinu, kas viņam tur liekas tik smieklīgs, bet smejas skaļā balsī 😀😀