Vēl divi jaunās gripas upuri Latvijā

Vēl divi jaunās gripas upuri Latvijā

13. Aug 2010, 13:55 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

No jaunās gripas Latvijā miruši vēl divi cilvēki, portālu "Delfi" informēja Latvijas Infektoloģijas centra referente sabiedrisko attiecību jautājumos Liene Johansone.


No A(H1N1) gripas Rīgā mirusi kāda 49 gadus veca sieviete, bet Jēkabpilī kāds 60 gadus vecs vīrietis. Šie cilvēki bijuši riska grupā, jo slimojuši ar smagām hroniskām saslimšanām, kā rezultātā saasinājušās gripas izpausmes, uzsver LIC.


LIC atgādina, ka jaunās pandēmiskās gripas simptomi ir ļoti līdzīgi sezonālās gripas pazīmēm - pēkšņs sākums, galvassāpes, drudzis, paaugstināta temperatūra, "kaulu laušanas" sajūta, aizlikts deguns bez iesnām un sauss, mokošs klepus. Šādos gadījumos pacientam jāsazinās ar savu ģimenes ārstu un pēc iespējas jāierobežo kontakti ar citiem cilvēkiem.


Savlaicīgi atklāta un ārstēta, gripas saslimšana visbiežāk norit viegli vai vidēji smagi.


Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka pirmais nāves gadījums, kam par iemeslu bija saslimšana ar jauno gripu, reģistrēts 9.novembrī. Arī toreiz mirusī sieviete slimojusi ar citām hroniskām kaitēm.


Delfi.lv

26. Nov 2009, 15:42

Man šī gripa uztrauc.dzirdu dažādas domas par to,ka jau ir viena valstī saslimuši vairāki cilvēki kā arī jau pie mums Latvijā ir miruši trīs.Un vienā aptaujā bīja prasīts tā-Vai ir par to jāuztraucas?Un lielāka daļa bīja atbildējusi ka nav par to jāraizējas.Pat Liepājā ir slēgta viena skola un vēl nav jauztraucas par to?Cilvēki ir tik vienaldzīgi par tādām lietām,kamēr viņus pašus neskars šī slimība.

25. Nov 2009, 18:55

Jā,nu bet tie arī bija cilvēki ar hroniskām kaitēm.