Vasaras bērni-saules bērni

Vasaras bērni-saules bērni

15. Dec 2011, 21:40 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vasaras bērni, tie nav vienkārši bērni, kas dzimuši vasarā. Tā ir pat sava veida rakstura un personības iezīme? Kādas personības?

 

Psihologi uzskata, ka vasaras bērni ir labsirdīgāki, mazliet vaļsirdīgāki, nereti pat, savā ziņā, mazie neprot pastāvēt par sevi un izrādīt raksturu.

 

Nu ko, bet katrai medaļai taču ir divas puses, vai ne?

 

Vasaras bērni ir ļoti jūtīgi un emocionāli, kas tik un tā ir spējīgi uz rīcību, kur vajadzīgs risks un uzstājība. Tādi bērni var būt pat īsti dzīves karaļi. Ņemot vērā šo, viņiem vajag dot stingru, skanīgu vārdu – vienkārši, lai kompensētu to ar mīksto, jauko dabu.

 

Par tādiem vārdiem var tikt uzskatīti vārdi Žanete, Dina, Mārtiņš, Katrīna, tas ir tādi, kas neskan mīksti.

 

Vasaras bērni mīl gan dzīvniekus, gan citus bērnus, saudzīgi izturas pret dabu, viņiem izdodas kļūt par labiem pedagogiem, ārstiem, veterināriem un psihologiem.

 

Bet, neskatoties ne uz ko, vasaras bērniem esot tomēr tieksme arī paslimot vairāk, kā citiem. Tiek uzskatīts, ka ziemas bērni ir paši veselīgākie, kas, protams, ir mīts. Protams, patiesībā bērniņa veselība nav atkarīga no tā, kurā gada laikā viņš ir dzimis.

 

Interesanti, ka zinātniski atklājumi pierādījuši, ka vasaras bērni ir garāki par vienaudžiem un tiem ir masīvāki kauli, kā ziemā dzimušiem bērniem.

 

Sākotnēji šāda veida pētījums tika attiecināts saules ietekmei uz ādas vēža attīstību, vienkārši tika atklāts pie viena arī cits interesants fakts. Tāds kā saules blakusefekts. Eksperimenta laikā zinātnieki novēroja māmiņas pēdējos grūtniecības mēnešos, kontrolējot, cik laika viņas pavada saules ietekmē, un tāpat arī tika veiktas asins analīzes, un D vitamīna līmeņa pārbaude asinīs.

 

Kad mazuļi jau nāca pasaulē, zinātnieki salīdzināja viņu ķermeņu garumus un ķermeņa uzbūvi, veica rentgenoloģiskus pētījumus, pārbaudes, lai novērtēju kaulu attīstības pakāpi.

 

Tādēļ, lūk tiek uzskatīts, ka vasarā dzimušie bērni, gandrīz vienmēr, izrādās garāki un masīvāku kaulu apveltītāki, kā citi bērni, kas savu pirmo kliedzienu palaiduši janvārī, februārī, martā vai aprīlī.

 

Lieta tāda, ka grūtnieces, kas pēdējos grūtniecības mēnešos atrodas lielākā saules ietekmē, ir jaukās saulītes pakļautas, jo saules gaisma stimulē visu, ko vien var stimulēt.

 

Protams, visvairāk saules gaisma stimulē D vitamīna sintēzi, kas tik ļoti ir nepieciešams auguma un kaulu attīstībai. Tā kā topošās mammas pastāvīgi šī vitamīna krājumus netiešā veidā papildina gan sev, gan bērniņam. Un, ja jau kauli ir masīvāki, tad tie ir spēcīgāki, un osteoporoze vasaras bērniem nedraud nekādā vecumā.

 

Vai arī Jums ir vasarā dzimis bērniņš? Cik liels (smags un garš) piedzima Jūsu mazulis?

 

Vēlot mazuļiem un mammām to labāko,

 

Māmiņu Klubs

taschinka taschinka 09. Feb 2011, 14:39

Un kā skaitās ziemas,vasaras bērni no kada līdz kādam menesim,kurš?
Mans dēls 27.septembrī 58cm garšs un 4,238kg smags,nu bet sanāca ar visu vasaru pa sauli grūtniecības laikā.

09. Feb 2011, 11:50

Rodrigo piedzima 2008.gada 19.jūlijā 50cm garš un 3050kg smags .Tagad uz saviem 2 gadiem un 6 mēnešiem ir 12,5kg smags un nav nekāds tuntulīts vai ar lieliem kauliem😃
Es pati dzimu ziemā 10 .janvārī un biju 2,800kg un 48cm 😉

saulux10 saulux10 09. Feb 2011, 10:59

Nikola piedzima 2010 gada 17 augustā 54 cm gara un 3,734smaga ❤

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 09. Feb 2011, 10:32

Elīna ir jūnija bērns
pati esmu dzimusi Jūlijā