Vakcinācijas kalendārā - jaunas potes.

Vakcinācijas kalendārā - jaunas potes.

13. Jan 2010, 22:54 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pēc Valsts Imunizācijas padomes un profesionālo asociāciju ieteikuma, no 2010.gada 1.janvāra kalendārā  iekļauta vakcinācija pret pneimokoka infekciju, kas izraisa gan plaušu saslimšanu, gan arī akūtu vidusauss iekaisumu ar biežām komplikācijām.

 

Lai samazinātu mazu bērnu saslimstību ar rotavīrusu infekciju (nopietna kuņģa zarnu trakta saslimšana, kas raksturojas ar biežu vemšanu un caureju, kas parasti jāārstē slimnīcā), kalendārā tika iekļauta vakcinācija bērniem no 2 mēnešu vecuma. Bez maksas potes pret rotavīrusu būs pieejamas sākot no 2014.gada.

{smallpic:1}

No 2010.gada 1.septembra kalendārā iekļauta divpadsmitgadīgo meiteņu vakcināciju pret cilvēka papilomas vīrusa infekciju, lai novērstu saslimstības risku ar dzemdes kakla vēzi.

 

Tāpat paredzēts pret ērču encefalītu vakcinēt bāreņus un bez vecāku gādības palikušos bērnus bērnu aprūpes iestādēs un internātskolās visā Latvijas teritorijā.

 

Grozījumi Ministru kabineta noteikumos paredz  pret B hepatītu vakcinēt nevis visus jaundzimušos, bet tikai tos, kuri dzimuši hepatīta B pozitīvām mātēm vai mātēm, kuras nebija pārbaudītas uz B hepatītu.

 

Izvērtējot vakcinācijas kalendāru, it īpaši pirmajos dzīves mēnešos, paredzēts iepirkt jaunas vakcīnas, kuras satur vairākas nepieciešamās vakcīnas, lai bērnam būtu jāveic mazāk pošu.

 

Veselības ministrija

06. Feb 2009, 10:49

Gribu pajautāt : Vai tu, KaaParasti, pats esi kādu savu bērniņu apglabājis smilšu kalniņā ? Es nesaku, ka jāpotē pret visām slimībām. Piemēram, neatbalstu poti pret vējbakām. Mana vecvecmāniņa savā mūžā ir apglabājusi 6 bērniņus - savu brālīti, māsu, savus divus bērniņus un beidzot divus mazbērniņus... Diviem bija garais klepus, vienam šarlaks.
Es pat iedomāties nespēju, kā to var pārdzīvot !