Vai nevakcinācija var būt šķērslis, apmeklējot skolu vai bērnudārzu?

Vai nevakcinācija var būt šķērslis, apmeklējot skolu vai bērnudārzu?

26. Nov 2010, 21:53 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņa jautā:

 

Esam nolēmuši ar vīru atlikt visas potes mūsu gaidāmajam mazulim. Uzskatam, ka daba nav paredzējusi zīdainītim cīnīties ar tādu vakcīnu devu jau pirmajos dzīves mēnešos. Rodas vienīgi jautājums, vai tas neapgrūtinās bērniņa uzņemšanu bērnudārzā vai skolā, pieprasot visas potes! Kā lai pasaudzējam savu mazulīti no vakcīnu uzspiešanas?

 

{pic:1}

 

Atbild Ilze Grope, Rīgas Stradiņa universitātes Pediatrijas katedras docente, pediatrs – infektologs:

 

Protams, ka tas vecāku lēmums, tikai vienmēr ir jārēķinās, ka daudzas no infekcijām ir dzīvībai bīstamas. Pirms veikt šādu lēmumu pieņemt vajadzētu iepazīties ar infekcijām, pret kurām vakcinē un apsvērt jautājumu, vai tiešām vajadzētu atteikties no visām vakcīnām. Vairākas no šīm slimībām ir nāvi nesošas un tad, ja mazulis saslims, tad ārstēšana nav efektīva un pacients visticamāk nomirs.

 

Kas attiecas uz starptautiskajiem bērnudārziem vai skolām Rīgā, bērnam varētu tikt uzstādīti noteikumi par vakcīnām. Ja tas būs neliels privātais dārziņš, tad problēmām nevajadzētu būt, bet jārēķinās, ka bērni bērnudārzā var būt no dažādām sociālām vidēm un bērns, kurš nebūs potēts, tas ir liels risks saslimt.

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 23:00

Runājot par Doc Ilzi Gropi - viņa daudzus jo daudzus gadus strādā BKUS Infekciju slimību nodaļā un viņai ir savs viedoklis par to, dien dienā redzot, ka infekcijas slimības , kas vairumam no mums šķiet hipotētiskas, tomēr vēljoprojām dzīvo un vēljorpojām prasa letālus upurus.

Viņa ir gudra daktere, savā nozarē viena no labākajām.

27. Feb 2010, 01:14

Sudrablapsa, piekrītu!

26. Feb 2010, 19:27

Pilnīgi piekrītu,runcitis! Kā gan vispār vakcinācija var būt obligāta!!! Katrs cilvēks pats atbild par savu veselību....vienīgi bērni jau redz vēl nevar par to atbildēt un sanāk,ka vecāki lemj bērnu vietā...Jebkurā gadījumā katrs rīcībspējīgs un lemtspējīgs cilvēks pats atbild par saviem lēmumiem un rīcību-ja arī nevakcinācijai ir letālas sekas.
Kaut arī esmu par vakcināciju-neviena izglītības iestāde nevar diskriminēt nevakcinētu bērnu.
Mums gan arī,uzsākot bērnudārza gaitas,kārtīgi noprasīja potes prasi un izpētīja vai ir visas vakcīnas un dārziņa medmāsa bija ļoti atvieglota,ka mum sir ne tikai vakcinācijas kalendārā ierakstītās potes,bet arī vēl pret A hepatītu,Pneumo 23,Rotarix un pret ērču encefalītu.