Vai mammai ir tiesības atpūsties no bērna?

Vai mammai ir tiesības atpūsties no bērna?

07. Sep 2012, 17:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

JAUTĀJUMS

 

Vai mammai ir tiesības atpūsties no sava bērna? Vai tamdēļ, tikšu uzskatīta par sliktu mammu?

 

Atbild psiholoģe Diāna Zande:

Jautājums bija - vai tādēļ, ka gribu atpūsties no bērna, tikšu uzskatīta par sliktu mammu? Vai Jūs satrauc, ko kurš domā par Jums mammas lomā?

 

Jūsu mazuļiem ir svarīgi, lai mamma būtu atpūtusies, spējīga darboties un ar humoru, nevis "superpareizs, bet jau izdedzis automāts", kurš cenšas atbilst nereālam standartam "laba mamma".

 

Starp citu, vai darbinieki, kuri dodas ikgadējā atvaļinājumā, būtu jāuzskata par sliktiem vai , gluži otrādi, atbildīgiem par to, lai spētu labi strādāt? Mammām ir jāatpūšas, bet - mazulis to neteiks - Mammīt, kad Tu atpūtīsies? Lēmums parūpēties pašai par savām vajadzībām ir katras nobriedušas sievietes atbldība - jā, esmu mamma, bet - ne 24 stundas diennaktī!

 

Kurš Jums var palīldzēt, palaist kaut kur? Kas vajadzīgs, lai to saorganizētu? Uzdodiet sev šos jautājumus - kā es pati varu parūpēties par to, lai kaut nedaudz atpūstos?

 

Un vēl - bērnam IR divi vecāki - arī tētis jāiesaista!!!!! Jā, viņš ir noguris, jo strādā, bet - arī Jūsu darbs ir ar kolosālu vērtību (cik būtu jāmaksā svešam cilvēkam par to darbu, ko ikdienā veicat mājās?). 

 

 

UZDOD SAVU JAUTĀJUMU PSIHOLOGAM!

 

Aicinām piedalīties pētījumā par sajūtām, kļūstot par vecākiem! 

Lai būtu iespējams veikt kvalitatīvu darbu, nepieciešams ļoti  liels skaits ģimeņu, kuras ir ar mieru piedalīties aptaujā, kura notiks trijos etapos – pirmais – grūtniecības trešajā trimestrī, otrais – 3 mēnešus, bet trešais – 6 mēnešus pēc dzemdībām. Aptaujas ir konfidenciālas, individuālie dati netiks izpausti, tie tiks analizēti tikai apkopotā veidā. Jūsu epasti netiks izmantoti nekādā citā veidā, kā tikai šī pētījuma anketu nosūtīšanai. Katra aptauja ietver vidēji 60 – 70 jautājumu, un atbildēt var 10 – 15 minūšu laikā. Ja Jūsu ģimene (ABI partneri) piekrītat piedalīties visos pētījuma etapos un šobrīd rit grūtniecības 3. trimestris, lūdzu, rakstiet man dizande@inbox.lv  , lai es Jums varētu nosūtīt 1. aptauju komplektu un pastāstīt par tālākajiem mūsu sadarbības soļiem .