Vai drīkst lietot homeopātiskās zāles bez ārsta norādījuma?

Vai drīkst lietot homeopātiskās zāles bez ārsta norādījuma?

09. May 2010, 18:28 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Homeopātija- ārstēšana ar dabīgām vielām, tomēr, cik svarīgi katru reizi piemeklēt zāles atbilstoši slimībai, nevis nodarboties ar pašārstēšanu, uzzināsi, lasot rakstu tālāk.

 

Jautājums: Vai nekonsultējoties ar ārstu drīkst lietot homeopātiskās zāles?

Atbild homeopāte Inguna Vecvagare (Centra Homeopātiskā klīnika):

 

Vai nekonsultējoties ar narkologu drīkst lietot narkotiskās vielas? Ko tikai mēs visu nedarām un nevienam atļauju neprasām! Jautājums - vai to vajag un cik tas ir racionāli. Drīkstēt jau drīkst visu... Pats homeopātiskais preparāts neko sliktu izdarīt nevar, izņemot vienīgi īslaicīga un pārejoša saasinājuma simptomus, bet tas nav bīstami.

 

Runa ir par ko pilnīgi citu. Un, proti, nepareizi lietots homeopātiskais preparāts, tieši tāpat kā allopātiskie medikamenti, ar savu darbību var izraisīt bloķējošus procesus organismā. Tas nozīmē, ka pat labs terapeitiskais efekts prognostiski var izrādīties nelabvēlīgs. Piemēram, cilvēkam ir sūdzības par pēdu svīšanu. Viņš internetā izlasa, ka šo problēmu var novērst ar kādu līdzekli , iedzer to un kājas vairs nesvīst. Brīnišķīgi! Bet pēc pāris nedēļām parādās furunkuloze vai sākas artrīts. Homeopāts procesus organismā spēj izvērtēt un arī prognozēt rezultātu. Tādēļ es tomēr ieteiktu ar pašārstēšanos nenodarboties.

 


1

Uzdod savu jautājumu arī TU, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!