Uz baseinu kopā ar mazuli

Uz baseinu kopā ar mazuli

16. Aug 2011, 10:45 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ūdens nodarbības ir ļoti veselīgas bērniem, jo aktīvajiem un nemierīgajiem ūdens palīdz nomierināties, bet lēnīgajiem – piešķir enerģiju.

 

Konsultē Sieviešu Kluba eksperte Luīze Ventaskrasta, fizioterapeite.

 

Tev tikai atliek izvēlēties, uz kuru baseinu savu bērniņu vēlies vest. Skaidrs, ka sākumā jādodas uz peldētapmācību kursiem, kurus arī teju katrs baseins piedāvā.

 

Bet ko darīt, ja tavam mazajam ir bail no ūdens? Izrādās, 80 % gadījumu bērnu bailes saistītas ar vecāku bailēm. Varbūt tu pati arī baidies peldēt baseina dziļumā? Ja tā ir, rēķinies, ka nebūs labi, ja peldēt apmācības laikā sēdēsi blakus baseinam un skatīsies, kā bērniņš mācās. Viņš pat no attāluma zemapziņā jutīs tavas bailes, tāpēc līdz galam nespēs ūdenī atbrīvoties un pietiekami labi apgūt peldēšanu.

 

 

Lai bērns labāk iemācītos peldēt, vari jau no mazām dienām viņu radināt pie ūdens pati. Vannojot vari spēlēt ar viņu ūdens rotaļas. Pūst burbuļus. Virs ūdens caur muti ieelpo, zem ūdens – izelpo. Šādi bērns nebaidīsies saslapināt seju un, kad vedīsi viņu mācīties peldēt, ūdenī jutīsies droši.

 

 

Kā tu savam mazajam esi mācījusi peldēt? Kā izvēlies speciālistu, pie kura sūtīt bērnu uz peldēt apmācību?

 

Kintija Bulava, www.sieviesuklubs.lv

10. Oct 2010, 07:32

Jā, baseins tā ir kolosāla lieta! Ejam ar abiem bērniem reizi nedēļā uz baseinu b/d Rotaļa Jelgavā. Tur ir divi treneri: viens, kas nodarbojas tikai ar zīdainīšiem un māca arī nirināt, otrs strādā ar lielākiem. Arī pirmsskolas vecuma bērni tur mācās peldēt.
Prieks, ka bērniem nav bail no ūdens, abi ir aktīvi un dzīvespriecīgi, pašai arī ļoti patīk ūdens.