Sveicam māsas Starptautiskajā Māsu dienā!

Sveicam māsas Starptautiskajā Māsu dienā!

07. Mar 2012, 08:19 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS), ar mērķi īpaši godināt slimnīcas aprūpes personālu, 12. maijā plkst. 13.00 pasniegs balvu "Bērnu slimnīcas lepnums". Balvu, sadarbībā ar Rietumu Bankas labdarības fonda atbalstu pasniegs jau piekto gadu.

 

Māsu nedēļas ietvaros no 9. maija līdz 11. maijam tiek organizētas „Ēnu dienās”, kurās piedalīties vispārizglītojošo skolu audzēkņi vecumā no 14 līdz 18 gadiem. Ēnu dienas norisināsies visās trijās Bērnu slimnīcas novietnēs un tajās piedalījās 20 jaunieši. Jauniešiem būs iespēja vienu dienu kļūt par kādas māsas „ēnu”, piedalīties pacientu aprūpes procesā, kā arī iepazīties ar slimnīcas ikdienu, māsu profesijas un slimnīcas vēsturi.

 

Atzinības balva „Bērnu slimnīcas lepnums” tika dibināta 2007. gadā, nolūkā godināt BKUS aprūpes personālu, kā arī lai izteiktu atzinību par rūpīgu, iejūtīgu, laipnu un izcilu darbu. Ik gadu pasniedz ne vairāk kā trīs Atzinības balvas „Bērnu slimnīcas lepnums”. Kandidātus apbalvošanai var izvirzīt jebkurš slimnīcas darbinieks vai darbinieku grupa. Šogad balvu „Bērnu slimnīcas lepnums” divām māsām pasniegs Rietumu bankas labdarības fonda valdes priekšsēdētāja Inga Šīna un Bērnu slimnīcas valdes priekšsēdētāja p.i. Andis Lācis, savukārt septiņas māsas saņems atzinības rakstus par teicamu māsu darbu. Šajā svētku dienā māsas tiks sveiktas ar ziediem, savukārt ar dziesmām viņas priecēs Igo Fomins.

 

Bērnu māsu darbs ir viens no grūtākajiem un sarežģītākajiem veselības aprūpē. Cilvēkam, kurš uzņemas šo darbu ir jābūt ar augstu atbildību, empātiju un toleranci. Viņam jāmīl slimais bērns. Jābūt zināšanām, īpašām prasmēm un pieredzei. Katru dienu māsas velta savu dzīvi, lai palīdzētu tiem, kurus tās aprūpē. Starptautiskā Māsu diena ir iespēja ikvienam atcerēties vērtīgo ieguldījumu, ko māsu darbs sniedz sabiedrībai..

 

12.maijs ir visā pasaulē slavenās māsas Florensas Naitingeilas dzimšanas diena. Viņa ir devusi būtisku ieguldījumu māsu profesijas attīstībā. Florensa Naitingeila formulēja māsu profesijas pamatmērķus un bija pirmā, kas uzsvēra, ka māsas prioritārais uzdevums ir pacienta aprūpe. Viņas iesāktais virziens - atbalstīt veselības veicināšanu un novērst slimības - kā galvenais mērķis turpinās arī mūsdienu māsu praksē.

 

Pasākums notiks 12. maijā plkst. 13.00 konsultatīvajā poliklīnikā 3.stāvā, Prof. A. Bieziņa auditorijā, Vienības gatvē 45.