Stila izjūta jau no zīdaiņa vecuma

Stila izjūta jau no zīdaiņa vecuma

17. Feb 2012, 15:33 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Stila izjūta bērnam attīstās jau agri, kad vecāki ar savu piemēru bērnā attīsta jūtas par skaistā izpratni, kad masu saziņas līdzekļi sniedz tik daudz izpratnes par gaumi, kad mazais pats vienkārši patstāvīgi darina sev tādas vai citādas formas rotas, aksesuārus, izvēlas pats sev drēbes.

 

Ar ko sākt gaumes izjūtas attīstīšanu bērnā?

 

1. Stilīgas frizūras

Jebkura gaumes un stila izjūta sākas ar mīlestības pret sevi kultūru, rūpēšanos par savu ķermeni un ārieni. Vēršoties pie profesionāļa pēc padoma par griezumu, Jūs nodrošināsit bērnu ar pirmo ieskatīšanos stila pasaulē. Frizieris bērnam dāvās pēdējo modes tendenču matu griezumu un izvēlēsies bērnam tiešām piemērotāko. Pat 3 mēnešu vecs mazulis, kam matiņi apgriezti salonā, izskatās labāk, nekā bērniņš, kuram matiņus mājas apstākļos griež vecāki. Un visi mēs zinām, kāpēc tas tā ir – bērnam, gluži vienkārši, ir grūti pašiem nogriezt matus.

 

2. Rūpes par ķermeni

Kā zēniem, tā meitenēm, ir jārūpējas par savu ķermeni, rokām un nagiem. Par šo visu rūpēties var sākt apzinīgākā vecumā. Bet vēlāk – jau 6-7 gadu vecumā daudziem bērniem patīk grauzt nagus, tāpēc bērnu manikīrs būs vairāk aktuāls. Smukus nadziņus bērnam nebūs tik liela vēlme sabojāt. Daudzi skaistumkopšanas saloni piedāvā tādu pakalpojumu kā bērnu manikīrs. Tīras un akurātas rociņas būs patīkami rādīt saviem vienaudžiem jau skolā.

 

3. Bērnu drēbju izvēle

Bērnu drēbju izvēle ir pats svarīgākais virziens bērna stila un gaumes izjūtas pasaulē. Pirmkārt, vecākiem pašiem jāattīsta sava gaume, jāinteresējas par stila jaunumiem un jānoformē sava garderobe atbilstoši stila aktualitātēm. Pēc vecāku piemēra bērns ātrāk radīs savu – unikālo stilu. Galvenais nepārspīlēt ar nez kādiem tur brendiem bērna garderobes organizēšanā. Atcerieties, ka viņš nav pieaugušais, un labāk priekšroku dodiet interesantām drēbēm, kas ir ērtas, pievilcīgas un kvalitatīvas, neskatoties uz to, kādas firmas veikalā tās ir iegādātas. Svarīgi ir, lai drēbe bērnam piestāvētu, lai viņš tajā justos pārliecināts par sevi un skaists.

 

Ģērbieties stilīgi paši un priecājieties par jauno, neaizmirstiet savam mazajam modes tendenču pavēlniekam, vai modelītei izteikt komplimentus par to, cik viņš vai viņa jauki izskatās! 

 

Māmiņu Klubs

14. Apr 2011, 01:21

Domenikam tūlīt būs pilni 20 mēneši, drēbes viņš pats jau izvēlas, pats piedalās dušošanās procesā, ieziežot savu ķermeni ar ziepītēm, pats prot uzsmērēt krēmiņu, tā kā sājā ziņā bērnam jau ir ielikti pamati. Tāpat ik rītu redz, ka krāsojos, ieveidoju matus. Brīžiem gan ir galējības - kad uz krekiņa uzlijis kaut vai ūdens, tūdaļ pieprasa pārģērbties, pats izvēloties, kuru krekliņu ģērbs tagad.