Sapņi, sapnīši...

Sapņi, sapnīši...

14. Aug 2011, 11:51 avene* avene*

 

Zinātnieki ir pierādījuši, ka sapņo visi. Bez tiem nav iedomājams ne māmiņas, ne mazuļa miegs.

 

Interesanti:

 

·        Zinātniskie pētījumi pierāda, ka bērns redz sapņus jau 25 - 30 grūtniecības nedēļā.

·        Sapņus redz visas dzīvās būtnes, tai skaitā arī putni, zivis, bet nesapņo kāda skudrulāču pasuga

·        Aptuveni 12% cilvēku sapņus redz melnbaltus, atlikušie 88% redz krāsainus

·        Mazi bērni līdz 7 gadu vecumam redz vairāk murgus nekā pieaugušie

·        Fakts - krākšanas laikā cilvēki nesapņo

·        Kanādas un Somijas zinātnieki noskaidrojuši, ka patiesībā sapņi ir intensīvs treniņš iespējamai rīcībai apstākļos, kad draud nāves briesmas. Tas radies jau cilvēka agrīnajā attīstības posmā un psiholoģiski sagatavo cilvēku bīstamām situācijām.

 

Skatos uz savu aizmigušo mazuli, to kā viņš miegā pasmaida, sarauc uzacis vai zem plakstiem ātri kustina acis. Droši vien sapņo. Uzreiz neviļus sāku domāt par to, kādi bija mani pirmie bērnības sapņi, ko spēju atminēties.

 

Atceros divus. Vienu brīnišķīgo, otru baiso. Abi varētu būt sapņoti ap 4 gadu vecumu.

 

Jaukajā sapnī es biju ieģērbusies savā jaukajā, sarkanajā kažociņā un uzkāpu uz palodzes. Es biju trešajā stāvā, bet man nemaz nebija bail. Es skatījos lejā un viss izskatījās tik mazs. Es atlaidu pirkstgalus no palodzes un sāku lidot. Lidoju pāri mājām, smilšu kastei un starp mākoņiem. Lidoju, lidoju, lidoju un… pamodos.

 

Otrs sapnis bija daudz baisāks. Sapņoju, ka manā istabā, virs manas gultas, pie naktslampiņas dīvo milzīgs zirneklis. Melns, ar garām kājām. Un neiet prom. Kustina kājas un kaut ko runā. To sapņoju, tad, kad biju slima. Pēc tā sāku raudāt.

 

Tiesa gan, kaut cilvēks katru nakti redz pat vairākus sapņus, lielu daļu no tiem viņš neatceras. Tāpēc vēl joprojām nav īsti skaidrs, vai tie bija vai nebija mani pirmie, īstie sapņi.

 

Kādi ir Tavi pirmie bērnības sapņi, ko atceries?

Kādi ir jūsu bērnu spilgtākie sapņi?

10. Oct 2010, 14:08

lanny- sapnu tulki skaidro,ja sapni redzot ka izkrīt zobi tad tas nozime- iekļūt nelaimē, sāpīgi zaudējumi vai nomirs kāds svešinieks,nomirs kāds pazīstams.
http://tiltins.wol.bz/base/view/document/sapnutulks