Saņem bērna zobārsta konsultāciju bez maksas!

Saņem bērna zobārsta konsultāciju bez maksas!

15. Sep 2010, 19:19 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Zobārstniecības un sejas ķirurģijas centrs sadarbībā ar Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu organizē mutes veselības veicināšanas pasākumus Rīgā 21. un 23. decembrī.

 

Pirmdien, 21. decembrī Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS), Vienības gatvē 45 no plkst. 10:00 līdz 14:00 viesosies mobilās zobārstniecības autobuss, kurā slimnīcas pacienti un ikviens interesents bez maksas varēs saņemt zobu higiēnistu konsultācijas, vizuālu mutes veselības apskati un ieteikumus mutes veselības saglabāšanai un zobu kopšanai.

 

Savukārt trešdien, 23. decembrī no plkst. 10:00 līdz 14:00 busiņš būs pieejams Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā Gaiļezers, Juglas ielā 20.

 

Bērniem līdz 18 gadu vecumam busiņa apmeklējums iespējams tikai vecāka klātbūtnē.

 

Lai iepriecinātu slimnīcas pacientus, pasākuma ietvaros gan pirmdien Vienības gatvē, gan arī trešdien Gaiļezerā notiks Latvijas Leļļu teātra izrāde „Gudrais zobiņš” latviešu valodā par vesela smaida un zobu kopšanas nozīmi.

 

BKUS medicīnas direktors Andis Lācis uzsvēra: „Zobārstniecības pakalpojumi Bērnu slimnīcā nav pieejami, tāpēc uzskatu, ka šī ir brīnišķīga iespēja vienlaikus ārstējoties stacionārā vai apmeklējot speciālistu ambulatori saņemt arī zobu higiēnista konsultāciju, kā arī kvalitatīvu informāciju par mutes veselību.”

 

„Mobilās zobārstniecības autobusi ikdienā strādā Latvijas lauku reģionos, kur nodrošina zobārstniecības pakalpojumu pieejamību bērniem un sociālās aprūpes iestāžu pacientiem. Ziemassvētku laikā busiņi atgriežas Rīgā, tādēļ mums ir iespēja tos izmantot Rīgas bērnu mutes veselības uzlabošanai,” stāsta dr. Andis Paeglītis, Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Zobārstniecības un sejas ķirurģijas centra vadītājs.

 

Mutes veselības pasākums Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā tiek īstenots ar „Wrigley” un „Colgate” atbalstu.

18. Dec 2009, 20:34

Es ceru, ka nav pamats viesa izteiktajām bažām, ka pacienti ies kopā ar citiem interesentiem, jo diez vai no infekciju nodaļas mazuļi šādā aukstumā tiks vesti uz zobārstu busiņu, visticamāk tie būs pacienti, kam nav lipīgu slimību. Vismaz es tā ceru, jo ir nodoms meitu turp aizvest, jo mums pa ceļam...