Rotaļlietas 24 līdz 30 mēnešus veciem bērniem

Rotaļlietas 24 līdz 30 mēnešus veciem bērniem

16. Jan 2012, 10:30 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jūsu divgadīgais mazulis kļūst arvien patstāvīgāks. Bērns šajā vecumā atrodas krustugunīs - viņš alkst neatkarības, bet viņam tomēr ir vēl vajadzīga arī palīdzība. Viņš vienkārši pēta pieejamās robežas. 


Kopā ar neatkarību attīstas arī bērna runa. Tagad viņš var vienkāršā veidā izteikties, izmantojot īsus teikumus. Viņš mācās noformulēt savas vēlmes, viņam attīstas abstraktā domāšana. Viņš var palūgt pienu vai painteresēties, vai šodien drīkstēs iet gulēt vēlāk. Bet viņš vēl nespēj iedomāties, ko nozīmē tādi jēdzieni kā "pēc mēneša"  vai "nākošgad". Mazulim veidojas priekšstats par dažādiem priekšmetiem, viņš var sagrupēt rotaļlietas pēc izmēra, krāsas, formas. Viņa atmiņa attīstas, un vakarā, pirms miega, bērns Jums var pastāstīt, ko šodien ēdis pusdienās. 


Bērni vecumā no gada līdz trim ir ļoti enerģiski. Viņiem ir vajadzīgas spēles un nodarbības, kurās ir iespējams izpaust māksliniecisko enerģiju. Meklējiet rotaļlietas, kas palīdzēs bērnam trenēt viņa prātu, kas patlaban aktīvi attīstas. 

 

Rotaļlietas uz riteņiem: Šajā vecumā mazulim patiks rotaļlietas uz riteņiem, parasti tās ir dažādu veidu, izmēru mašīnītes, kurām var sēsties virsū un vizināties, ar kājām atsperoties pret zemi. Viņam vēl neizdodas pašam mīt pedāļus. Izvēlieties izturīgas rotaļlietas. Ja mašīnai būs kravas nodalījums, ceļošana ar to būs vēl interesantāka. 

 

Bumbas: Bumba joprojām būs starp mazuļa iemīļotajām rotaļlietām. Īpaši jau tagad, kad bērns iemācījies to mest jau mērķtiecīgi. Daži bērni šajā vecumā prot bumbu arī noķert. Nolieciet lielu papīrgrozu, un ļaujiet, lai mazulis met tajā bumbu no neliela attāluma. Varat arī izveidot improvizētus vārtus un mēģināt kopā ar bērnu uzspēlēt futbolu. 

 

Dažādas lietas, kas palīdz attīstīties bērna mākslinieciskajām dotībām: Lai bērns rada! Nodrošiniet mājā vietu, kur valdīs bērna radošais bardaks. Jūs varat lūgt bērnam uzzīmēt kaut ko konkrētu, piemēram, debesis, zāli. Uzdrošinieties un dodiet bērnam arī krāsas lielākās bundžiņās komplektā ar platām otiņām. Paejiet maliņā un skatieties, kā bērns rada!


 

Sitamie instrumenti: Šajā vecumā bērni ļoti aktīvi reaģē uz mūziku - viņiem gribas dejot, sist plaukstiņas, lēkt, griezties un kopā pat kliegt. Tāpēc bungas utml. sitamie instrumenti var noderēt. Eksperimentējiet ar dažādiem mūzikas stiliem!
 
 

Apģērbs lomu spēlēm: Bērni sāk izrādīt interesi par lomu spēlēm. Atvēliet skapī plauktiņu vai speciālu vietu kastei ar apģērbu, ko izmantosit lomu spēlēs: tās var būt jaciņas, svārki, dažādas cepures, apavi, pilnīgi jebkas, kas iedvesmos Jūs un Jūsu bērnu uz rotaļāšanos ar apģērbu. Šis arī būs labs iemesls, lai bērnam iemācītu patstāvīgi apģērbties un noģērbties - tāds treniņš viņam noteikti patiks. 

Bērniem paredzētas saimniecības preces: Spēles, kas saistītas ar mājsaimniecību ir noderīgas bērna attīstībā. Tās ir spēles, kam jābūt realistiskām, tāpēc nopērciet bērnam rotaļu traukus un rotaļu ēdienu, kas izgatavots no plastmasas. Nolieciet kaut kur mazu galdiņu un krēsliņus, lai jazais var pats uztaisīt sev rotaļājoties pusdienas, kā arī sarīkot tējas dzeršanas pēcpusdienu. Tāpat noderēs maza slotiņa vai pat putekļu sūcējs, lai mājas uzkopšana būtu jautrāka. 

Konstruktori: Jūsu bērnam varētu interesēt jau celtniecība. Padomājiet par konstruktoriem vai rotaļlietām, kas ir izjaucamas un saliekamas. Mazais jau var prast salikt nelielas konstrukcijas - autobusu, vilcienu vai mājiņu, kas sastāv no dažām detaļām. 

Puzles: Mazais ir kļuvis veiklāks, un tas paver viņam jaunas iespējas rotaļās. Viņš viegli tiek galā ar puzles salikšanu, kas sastāv no dažiem elementiem, un nu ir pienācis mirklis, kad puzles likšanu var mazliet sarežģīt, piedāvājot bērnam puzles, kas sastāv no vairāk kā 4 elementiem.  Bērns prot atvērt rotaļu namiņa durvis, apģērbt, noģērbt lellīti. 

 

Rotaļlietas 18 līdz 24 mēnešus veciem bērniem

Rotaļlietas 12 līdz 18 mēnešus veciem bērniem