Plašākas iespējas vecākiem būt kopā ar slimo bērnu

Plašākas iespējas vecākiem būt kopā ar slimo bērnu

13. Apr 2011, 21:38 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pirmdien, 28. jūnijā, plkst. 12.00 Bērnu slimnīcu apciemos Veselības ministrs Didzis Gavars, lai kopā ar slimnīcas valdes priekšsēdētāja p.i. Andi Lāci, slimnīcas personālu un projektā iesaistītām personām, plkst. 12.30 svinīgi parakstītu vēstījumu nākamajām paaudzēm, tādējādi uzsākot Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas astoņu stāvu korpusa renovāciju un jaunas piebūves celtniecību. Svinīgais vēstījums tiks ievietots speciālā kapsulā un iemūrēts pamatakmenī.


Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas teritorijā Rīgā, Vienības gatvē 45, plānots renovēt astoņu stāvu ēku, kā arī celt jaunu piebūvi pie šīs ēkas ar kopējo celtniecības platību 3238 m2. Projekta  ietvaros tiks labiekārtota pieguļošā teritorija 5107 m2, izveidojot autostāvvietu 56 automašīnām, izbūvējot iekšējos ceļus un gājēju ietves, kā arī ierīkojot zālienu ar apstādījumiem. Veidojot gājēju ietves un piebraucamos ceļus, īpaši uzmanība tiks pievērsta ērtai slimnieku gultu un ratiņkrēslu pārvietošanai.

 

Realizējot šo projektu tiks uzlabota energoefektivitāte, tādejādi iegūstot naudas līdzekļu ekonomiju, kurus iespējams novirzīt ārstniecības procesam. Ēkā tiks renovēti seši lifti - kravas un pasažieru, kā arī izveidota ventilācijas sistēma ar gaisa dzesēšanu, pneimopasts, apsardzes un videonovērošanas sistēma, ugunsgrēka atklāšanas un izziņošanas sistēma. Būvdarbus plānots pabeigt līdz 2011.gada beigām.

 

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētāja p.i. Andis Lācis uzsvēra, ka šis ir vērienīgs celtniecības projekts mūsu slimnīcā, kas mūs tuvina izvirzītajam mērķim - kļūt par bērniem un ģimenei draudzīgu, modernu, daudzprofilu bērnu ārstniecības iestādi. Mēs ārstējam pacientus no visas valsts un darba intensitāte ir ļoti augsta. Realizējot šo projektu, ieguvēji būs gan pacienti, gan darbinieki, jo spēsim nodrošināt piemērotu vidi veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanai bērniem un darbam atbilstoši vidi personālam.

 

Atgādinām, ka 2009. gada jūlijā tika noslēgta vienošanās par Eiropas Savienības fonda projektu īstenošanu un Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējuma un valsts budžeta līdzfinansējuma piešķiršanu projektam „Stacionārās veselības aprūpes infrastruktūras attīstība VSIA „Bērnu klīniskā universitātes slimnīca””. Projekta kopējās izmaksas ir septiņi miljoni latu, no kuriem 85% ir ERAF līdzfinansējums, 13,21% valsts budžeta līdzfinansējums un 1,79% BKUS līdzfinansējums.