Neveiksmīgā krūts barošana

Neveiksmīgā krūts barošana

07. Nov 2010, 11:18 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kad biju vēl stāvoklī domāju ,ka Alisi barošu cik vien ilgi varēšu,bet diemžēl sanāca barot 1.5 menesi!Kāpēc??

 {smallpic:1}

Slimnīcā uzreiz pēc dzemdībām,kad mani aizveda uz palātu,atnāca māsiņa un parādīja kā likt bebi pie krūts,tajā brīdi likās, ka tas nekas sāpīgs un sarežģīts nav,BET pēc tam tas viss sākās...

 

Pirmās dienas piena bija ļoti mazs,bet cik vien bija iespējams, liku Alisi klāt lai zīž,pa naktīm cēlās ļoti bieži augšā,jo gribēja ēst,atkal liku klāt, it kā paēdusi ir aizmieg uz stundiņu un atkal augšā. Gāju pie ārsta prasīju ,ko lai dara, jo piena nav tik daudz?Viņa mums uztaisīja pudelīti ar 50 gramiem maisījuma,kad Alise pa nakti apēda, tad vismaz gulēja normāli.Kā teica doks, pirmās dienas piena nav tik daudz,cik gribētos,bet drīzumā sāks veidoties.

 

Ārsts ieteica dzert vairāk šķidruma-ko es arī darīju,jo slāpa nenormāli.Bet tad vakarā man viena krūts bija  2x lielāka nekā otra un sāpes bija neizturamas, un krūts karsta, karsta gāju atkal pa nakti pie dežūrējošās māsiņas un jautāju,ko man tagad darīt?Un no kā tas ir??Sāpes bij trakas.

{smallpic:2}

Viņa pateica, lai dzeru mazāk šķidruma (dīvaini, bet katrs ārsts saka kaut ko citu) un lieku klāt meitiņu,lai izzīž visu ārā, tā arī darīju.Otrajā dienā it kā bija vieglāk un krūts vairs tik traki nesāpēja un nededzināja.

 

Bet pārbraucot mājās viss tikai sākās,meitiņa krūtis bija nozīdusi līdz asinīm, drausmīgi sāpēja,temperatūra bija 39 grādi,spēka vispār nebija-staigāju kā zombijs!Tajā pašā nedēļā nometu visu pieņemto svaru,jo dzēru tikai kefīru,apetītes nebija, neko nevarēju ieēst.

 

Vairākas reizes dienā lasīju mazo ABC grāmatiņu par krūts zīdīšanu,darīju visu, lai nebūtu sāpes un bērns būtu paēdis.Paldies jāsaka draugam, kurš bija paņēmis 2 nedēļas bērnu atvaļinājumu palīdzēja man visā- gan ēst taisīja ,gan veļu mazgāja un meitiņu auklēja:)

 

Biju izmēģinājusi visu -gan krūšu uzgaļus, gan kāpostu lapas, gan krēmus, bet nekas nelīdzēja...krūšu gali nedzija.

 

Kad uz mājām atnāca ārste uz kārtējo vizīti pie meitiņas, lika pāris dienas nebarot, lai krūtis sadzīst. Teica,cik vien bieži varu, tik lai atslaucu un baroju no pudelītes-tā arī darīju.Pa naktīm, kad cēlās augšā pabaroju un sēdēju ar rokas pumpīti atslaucu nākošajai reizei.Kad atslaucu piens nebija tik daudz,tāpēc sāku dzert ķimeņu tēju- palīdzēja,bet krūtis bija 3x izmērus lielakas,un piens pa naktīm sāka tecēt kā no krāna,visa gulta bija slapja!Gultas veļu vajadzēja mainīt jau nākošajā rītā.

 

Pagāja divas dienas, piezvanīju dokam, lai atnāk uz mājām, atnāca pielika Alisi atkal pie krūts,it kā sāpēs bija rimušās un krūtis sadzijušas...meitiņa paēda, bet kad ņēmu nost no krūts, ieraudzīju, ka atkal bija sākušās asinis tecēt un viņa bija pienu paēdusi kopā ar manām asinīm. Protams, ka pēc 15 minūtēm, kad atnāca atraudziņa, visas apēstais iznāca ārā kopā ar asinīm:(,bet kad jautāju ārstei vai tas nav kaitējis manam bērnam, viņa pateica, ka „nē”,līdz ar to nomierinājos!!

 

Tad man ārste teica ,lai tomēr atslaucu, jo tā būs labāk gan manām krūtim,gan manam bērnam!Jo kā izradās Alise nemacēja paņemt pareizi krūti(nepareizs sakodiens),jo parasto pudelīti arī ņēma dīvaini.

Galvenais bija pareizs krūšu satvēriens, bet mūs slimnīcā vienreiz parādīja un viss, līdz ar Alise mācēja paņemt tā ,kā to izdarīja pirmajā dienā!

 

Atslaucu pienu un baroju meitiņu tikai 2 mēnešus.Jā, tas ir maz,bet neuzskatu, ka esmu līdz ar to sliktāka mamma.

 

Līdz ar atslaukšanu piens sāka pazust un tad sāku piebarot ar maisījumiem. Bērns palika mierīgāks un sāka labāk gulēt pa naktīm, kā saka- ja mammai labi, tad bērnam viss kārtībā. Protams, ka viņa juta ar kādām sāpēm es mocījos!!

 

Ilgi mocījos ar sirdsapziņas pārmetumiem, jo nevarēju pati barot, ik reiz kad man kāds jautāja, kāpēc nebaroju un vai saprotu, ka tas ir SLIKTI, asaras bija acīs, jo man neizdevās.

Uzzini vairāk par krūts zīdīšanas stāstu konkursu ŠEIT! un laimē dāvanu no Philips Avent!

13. Feb 2010, 13:27

Tagad kad laiks jau ir pagājis,esmu samierinājusies ar to ka nesanāca ilgāk pabarot ar krūti,bet pirmajā laikā jutos ļoti briesmīgi,man pašai sāpēja😀
Paldies meitenes😀

12. Feb 2010, 00:55

Tu cīnījies cik varēji un tas ir ļoti labi....ne jau visām māmiņam izdodas mazo barot pašām...labi, ka tu cīnījies...😀😀😀

Muuna Muuna 12. Feb 2010, 00:07

neko sev nepārmet - Tev būtu, ko pārmest sev, ja Tu nebūtu mēģinājusi, bet tā nav un tas, ka nevarēji barot ilgāk nekādi nemaina to, ka Tu savam bēriņam esi vismīļākā un vislabākā mamma uz pasaules 😀

10. Feb 2010, 14:47

zaneroze-es tiešām pārdzīvoju pirmo laiku,ka nevarēju pabarot ar savu pienu,bet kad mani sāka mācīt,centos darīt visu,bet diemžēl beigas tomer nekas neuzlabojās!!Klausījos visos,jo ka nekā neesmu veinīga kurai neizdodas,tapēc domaju ka jadara viss lai tikai būtu piens,un es pati barotu ar krūti!Bet man tas neidevās.

P.S-paldies meitenes par labiem vardiem😀

10. Feb 2010, 13:26

Katrs bērniņš un katra māmiņa ir unikāla, tāpēc cik vien iespējams jācenšas izvairīties no citu negatīvajiem viedokļiem un "padomiem", jo tas dzīvi nekādi neatvieglo un neuzlabo. Mums arī ar mazo brīnumu negāja viegli, jo viņš atnāca mēnesi atrāk un viņam nebija spēka zīst, tāpēc mēs pirmos 2 mēn. barojām ar maisījumu un atslaukto pieniņu. Dzirdēju visādus "padomus", bet mana pārliecība bija, ka galvenais, lai puika ir paēdis un pieņemas svarā un, kad jau tiks pāri 5 kg, tad spēks un varēšana būs. Un tā arī notika 😀. Un mazais ir laimīgs, sveiks un vesels, tagad 9 mēnešos ir 10 kg, vēl aizvien ēd krūti, tagad dodu arī jau "lielo" ēdienu. Tici sev, jo mēs esam labākās iespējamās mammas saviem brīnumiem 😀.

10. Feb 2010, 12:28

Kāpēc vispār kāds uzdrošinās ko mācīt vai pārmest, ja nezina visu situāciju kontekstā? Tas mani arvien kaitina, ka cilvēki tā izdarās.

Tu nekādā ziņā neesi slikta mamma. TU ESI VIENĪGĀ MAMMA SAVAM BĒRNIŅAM! Tāpēc arī vismīļākā, vislabākā un visgādīgākā 😀

10. Feb 2010, 11:28

šadas kolāžas var taisīt fotoshopā,vnk netā google uzrakti ramīšus un tev izmetis ļoti daudz un dažādus.Un tad fotoshopa liec ramīti kādu velies,un iekšā ieliec bildīti bet tur vajag nedaudz notonēt lai saplūst krasas,bet tas ir grūti pirmajā brīdī,pēc tam viss liekās viegli😀

vikkuks vikkuks 10. Feb 2010, 11:23

Slikta mamma ir tā kura bērnu pamet un nerūpējas par viņu. Bet tu taču esi laba mamma, jo savu mazuli mili, rūppējies un lutini 😀 Tas nekas ka dazkart mums kaut kas neizdodas, jo viss nak ar laiku un pieredzi 😀
Ludzu pasaki, kur var izveidot šādu kolāžu ar mazuļa bildītēm ? 😀

10. Feb 2010, 11:08

Rebeka-tā jau ir,centos darīt visu ko varēju!!Bet kad piens beidzās,nu ļoti ppārdzīvoju ka nevaru barot,vēl draugs man pūderēja smadzenes😀