Nepietiek ar pieniņu vai uzmanības trūkums?

Nepietiek ar pieniņu vai uzmanības trūkums?

25. Oct 2010, 19:33 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bēbītis papildus piebarojumam tiek barots ar krūti, tomēr naktīs tāpat mazā ceļas augšā. Ko darīt? Ieskaties pediatres Ievas Tauriņas atbildē!

 

Māmiņa jautā:

 

Manai meitiņai ir gads un viens mēnesis. Baroju ar krūti papildus citam ēdienam. Dienā 3 reizes starp ēdienreizēm viņa prasa krūti, reizēm arī naktīs viņa ir nemierīga, ēd ap vieniem naktī, pieciem no rīta un tad septiņos. Ja naktī ir nemierīga, ēd gandrīz ik pēc stundas. Varbūt viņai nepietiek ar krūts pienu? Vai ir nepieciešams piebarot ar kādu maisījumu?

 

1

Atbild pediatre Ieva Tauriņa:

Bērnam šajā vecumā krūts ir vairāk kā psiholoģiska saikne ar mammu, nevis pamata ēdiens. Tādā vecumā bērns pamatā pārtiek no saknēm, putrām, augļiem, gaļas. Šī krūts varētu būt kā pirms aizmigšanas mierinājums.

 

Drīzāk tā ir kā neiroloģiska psiholoģiska problēma. Jo šādā gadījumā bērns varētu vienkārši padzerties un krūts piens obligāti nevajadzētu saņemt, jo tam nav nekādas barojošas nozīmes. Ja bērns ik pēc stundas naktī mostoties saņems piena maisījumu, tad droši vien būs vairāk problēmu nekā labuma.

 

Tātad šajā gadījumā ir iespējami pāris risinājumi. Viens no tiem ir atradināšana no krūts, dodot kādu nesaldinātu tēju. Otrs iespējamais risinājums ir konsultēties ar kādu neirologu.

 

Vislabākais un vienkāršākais, kā atradināt no krūts, būtu atstāt bērnu vienu ar tēti, vecmāmiņu vai kādu citu un mamma uz 4-5 dienām vienkārši „pazustu” no bērna un bērns nejustu piena smaržu. Bērns jūtot piena smaržu, nevar atturēties no tā.

03. Feb 2010, 01:40

Domāju,ka katrs bērniņš ir savādāks un tikai viņa māmiņa zin cik ilgi barot ar krūti un vai barot pa nakti! Ja māmiņa netiek galā, tad jāmeklē speciālistu tieši savam gadījumam.Domāju, ka bērniņu pēc gada var dzirdīt no krūzītes.
Tā māmiņas pazušana man gan nav pieņemama. jo arī bērniņam ir tiesības zināt kas notiek un kas būs.Kapēc tad mēs gribam, lai bērni nemelo un ja rodas grūtības, lai vēršas pie mums?

02. Feb 2010, 12:14

nu sorry, bet līdz šim cik esmu redzējusi tos 2gadīgos un 3gadīgos pie pupa, neviena no tām mammām diži laimīga nebija. Lielākā problēma ir faktā,ka pati nespēj/neprot bērnu atradināt no krūts un tad pati mokās. Diez cik laimīga var justies vismaz 3x naktī celties barot 2 vai 3 gadus no vietas- tik ilgu laiku negulēt normāli!! neviens neiestāstīs, ka tā mammīte ir extra priecīga joprojām barot bērnu ar krūti 😃

02. Feb 2010, 11:29

es arī domāju tieši tāpat- līdz gadam vēl ir Ok, pēc tam jau.... Lai nu cik mammai liktos,ka viņas piens ir supervērtīgs, izskatās jau diezgan briesmīgi, ja 2-3 gadīgs bērns pats iet klāt un rausta drēbes, prasot pupu. Nekad to neesmu sapratusi, kā pašai mammai tas var patikt?!
Un maisījumā vismaz ir tiešām pievienotas visas nepieciešamās vielas.

02. Feb 2010, 10:51

Neticu gan, ka pēc gada vecuma mātes pienam vairs nav tādas vērtības, jo, kāpēc tad pastāv uzskats, ka bērnam piens vai piena maisījums jādid vismaz līdz 1,5 gadam? Vai tad piena maisījums, ar ko aizstāj mātes pienu būtu vērtīgāks? Diezin vai.

02. Feb 2010, 10:49

Kā to saprast:"piens obligāti nevajadzētu saņemt, jo tam nav nekādas barojošas nozīmes"? Ka piens šajā vecumā bērnam nav nepieciešams vai ka naktī bērns ēd ne izsalkuma dēļ?