Nepieciešams atbalsts onkoloģisku saslimšanu uzveikušo bērnu dalībai sporta spēlēs

Nepieciešams atbalsts onkoloģisku saslimšanu uzveikušo bērnu dalībai sporta spēlēs

07. Feb 2011, 15:39 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērnu slimnīcas fonds aicina palīdzēt onkoloģisku saslimšanu uzveikušiem bērniem piedalīties Pasaules bērnu uzvarētāju spēlēs, kas jūnija vidū notiks Maskavā. Latvijas komandas - 7 bērnu, viņu vecāku un medicīniskā personāla ceļa izdevumu segšanai ir nepieciešami Ls 2,5 tūkst.

 

Pasaules bērnu uzvarētāju spēles, uz kurām uzaicināta arī Latvijas bērnu komanda, norisināsies 13.-16.jūnijā. Pasākums tiek organizēts jau otro gadu, šogad spēlē piedalīsies 350 7-16 gadus veci bērni no visas pasaules, kuri ir veiksmīgi uzvarējuši onkoloģisku saslimšanu.

 

Onkoloģisko pacientu ārstēšana ir ilgstošs un ļoti smags process, tāpēc šis pasākums ir kā apbalvojums par visām grūtībām, kuras slimības laikā nācās pārvarēt mazajiem pacientiem. Uzvarētāju spēles ir arī lieliska iespēja bērniem dalīties pieredzē un citam citu iedvesmot nākotnei. Adaptācija pēc slimības turpmākai dzīvei bieži vien ir sarežģīta un psiholoģiski smaga, īpaši tiem bērniem, kuriem slimības laikā ir nācies pārciest locekļu amputāciju.

 

Latvijas komandas sastāvā ir 7 bērni un viņu mamma vai tētis. Viena vecāka klātbūtne ir organizatoru prasība. Turklāt tā ir laba iespēja bērnam kopā ar kādu no vecākiem piedzīvot patīkamus brīžus pēc slimnīcā pavadītā laika. Komandai līdzi dosies arī hematoonkoloģiskās jeb 20.nodaļas sociālais darbinieks un medmāsa. Tie ir mediķi, kuri smagajā cīņā ir snieguši atbalstu bērniem un viņu vecākiem. Visi mazie pacienti ir beiguši ārstēties tik tikko, tāpēc šis brauciens ir lieliska balva!

 

Bērnu slimnīcas fonda un mazo pacientu, viņu vecāku un Bērnu slimnīcas 20.nodaļas personāla vārdā ļoti lūdzam atbalstīt Latvijas komandas braucienu uz Uzvarētāju sporta spēlēm! Nepieciešams Ls 2,5 tūkst., no tiem tiks segti izdevumi par vilciena biļetēm, vīzām un apdrošināšanu.