Moderns risinājums bērnistabā: pārvietojamā siena!

Moderns risinājums bērnistabā: pārvietojamā siena!

29. Jan 2012, 14:59 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pašmāju dizainere Anna Butele radījusi jaunu risinājumu, kā atdalīt dažādas mājokļa telpu zonas. Uzzini, kas ir portatīvās sienas un kā tās pielietot!

 

Annvil.lv – Take away interiors ir interjera dizaineres Annas Buteles pirmā personālizstāde, kurā interesenti tika iepazīstināti ar jauno, funkcionālo interjera elementu – portatīvajām sienām.

 

Šobrīd tiek strādāts pie to patenta izstrādes, kā arī jaunu apdares materiālu piedāvājuma un konstrukciju izveides. Portatīvās sienas gan vēl nav nopērkamas veikalos, toties pēc individuāla pasūtījuma tās iespējams pasūtīt interneta mājas lapā www.annvil.lv.

 

Kam tās noder?


Pārvietojamās jeb portatīvās sienas ir labs risinājums dzīvojamajās telpās, kurās nepieciešams atdalīt dažādām funkcijām paredzētas zonas. Piemēram, ja mazuļa gultiņa novietota tavā guļamistabā, tad savu gultu no bērniņa gultas vari atdalīt ar šādu dekoratīvu sienu, tā radot it kā divas atsevišķas telpas.

 

Portatīvās sienas kalpo gan kā praktisks interjera risinājums, gan kā dekoratīvs elements un telpas akcents.

 

Ar vienas sienas palīdzību telpā iespējams radīt pavisam citu noskaņu un izkārtojumu. Piemēram, ja īrē dzīvokli un tev nav iespēja pārvietot esošās sienas, izveidot jaunas, vai nomainīt tapešu krāsu, portatīvā siena var būt labs risinājums, kā iekārtot telpu, atbilstoši savai gaumei.

 

Dažādi sienu veidi

 

Ar laiku, pārvietojamajām sienām būs pieejami daudzi jauni apdares materiāli: gan tapetes, gan dažādi finierējumi un citi.

 

Tiek domāts arī par plašākām, portatīvo sienu izmantošanas iespējām. Izstādē izrādītās koridora, viesistabas un guļamistabas sienas tiks papilinātas arī ar birojiem, bērnistabām, iesējams, arī vannas istabām piemērotām pārvietojamajām sienām. Nepieciešamību tās piemērot pēc iespējas dažādām telpām, apliecina arī fakts, ka izstādē izstādītās sienas, kas bija paredzētas koridora, viesistabas un guļamistabas interjera papildināšanai, tika pārdodas vecākiem, kuri tās plānojuši ievietot bērnistabās.

 

Raugoties no tehniskā viedokļa, portatīvās sienas tiek pieskrūvētas grīdai, līdz ar to, tās nav iespējams nedz izkustināt, nedz apgāzt. Turklāt, tās ir pietiekami smagas, tādēļ nepastāv risks, ka bērni šīs sienas varētu pārvietot.

 

 Līva Zaksa

Kā tavā mājoklī iederētos portatīvā siena?