Mazuļi, kas ieņemti mākslīgās apaugļošanas ceļā, ir tikpat gudri!

Mazuļi, kas ieņemti mākslīgās apaugļošanas ceļā, ir tikpat gudri!

04. May 2011, 08:31 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vecāki, kuri ieņem mazuli mākslīgās apaugļošanas ceļā var uzelpot- viņu bērni būs tikpat gudri un attīstīti kā mazuļi, kas ieņemti dabiskā ceļā.Šādu secinājumu izdarījuši Nīderlandes pētnieki.

 

"Šis ir ļoti svarīgs pētījums, labi izstrādāts un diezgan pārliecinošs,"atzina Reproduktīvās medicīnas Austrumvirdžīnijas medicīnas skolas direktors Sergio Oehningers. Pirmais mazulis ASV mākslīgā apaugļošanas ceļā tika ieņemts 1981.gadā Norfolkā. Oehningers nebija iesaistīts holandiešu pētījumā.

 

 

Mākslīgā apaugļošanas ceļā tiek paņemta olšūna no sievietes ķermeņa, tad tā laboratorijā apaugļota un ievietota atpakaļ sievietes dzemdē. Tas var maksāt ap 15'000$ par vienu medicīnas "ciklu" un procedūrām, tomēr lai iestātos grūtniecība reizēm ir vajadzīgi vairāki šādi piegājieni.

 

Lai gan šādā veidā dzimuši mazuļi ir vairāk vai mazāk veseli, tomēr ir paaugstināts risks iedzimtām patoloģijām. Turklāt sievietēm, kuras tiek pakļautas šādām apaugļošanas procedūrām, parasti dzimst bērni ar mazāku svaru nekā sievietēm, kuras ieņem mazuli dabiskā veidā.

 

Nīderlandiešu pētnieki vēlējās noskaidrot, vai mākslīgā apaugļošana var atstāt kādas sekas uz viņu emocionālo veselību, sevišķi trakajos tīņu gados.

 

Pusaudži vecumā no 11 līdz 18 gadiem pētījuma laikā atbildēja uz jautājumiem par emocionālajām, uzvedības un sociālajām problēmām, ar kurām viņi ir saskārušies iepriekšējos 6 mēnešos. 86 jauniešu atbildes tika salīdiznātas ar 97 jauniešu kontrolgrupu.

 

Nīderlaniešu pētnieki neatrada nekādu atšķirību starp bērniem, kas bija ieņemti mākslīgās apaugļošanas ceļā un starp tiem, kas ieņemti dabiskā veidā.

Pēc Reuters Health informācijas

Iepricinoša ziņa, vai ne? Domājams, ka tas ļaus daudz vairāk vecākiem izšķirties par labu mākslīgai apaugļošanai, ja ieņemšana dabiskā veidā vairs nav iespējama!