Mans vārds ir Nataša,jūs mani pazīstiet kā taschinka!

11. Nov 2011, 10:23 taschinka taschinka

Mans vārds ir Nataša,tieši tā un nevis Natālija.Parasti,varētu teikt vienmēr,kad kaut kur jautā manu vārdu,un kad atbildu Nataša,tad vismaz divas reizes pārjautā:Vai Nataša,vai tomēr Natālija,kā ir pasē?Es atbildu,jā,tieši tā,pasē Nataša.Cilvēkiem tas šķiet jocīgi,jo kalendārā ir tikai Natālija un vārds Nataša būtībā ir saīsinājums.

 

Kāpēc man šādu vārdu ielika? Un kāpēc ne tā kā ir kalendārā?Tas tādēļ,ka mana mamma ir latviete,tētis krievu tautības un,lai vārds skanētu gan latviski,gan krieviski viņi tā nolēma.

 

It kā sķiet,ka vārds man nav rets,bieži sastopams,bet kad ievadīju vārdu meklēšanā datu bāzē,izrādījās,ka Latvijā ir reģīstrēta 294 Natašas un Natālijas   ir 9480.Natālijām vārda diena ir 26.08,bet Natašām būtu jāsvin dienā,kad svin kalendarā neierakstītie vārdi 22.05.Bet no laika gala man ir svinēta varda diena 26.08 un tā arī svinu.Jocīgi jau liekas,ka vārds ir Nataša,bet svinu ar Natālijām.

 

Iesaukas no mana vārda ir bijušas dažas vispopulārākā-Taška,bet no ši jau skolas laikā radās vēl viena,kas nu nepatika,nemaz-Tačka.Tā mani kaitināja.Vēl skolas laikā mēdza dziesmas dziedāt,kur vārds Nataša,tās bija krievu dziesmas.

Морская черепашка По имени Наташка. С очками из Китая, Такая вот крутая.

 

Tāds bija vienas dziesmas piedziedājums.Man ļoti nepatika,ka dzied šīs dziesmas.Bet tagad man tas šķiet pat interesanti.

 

Bija divas skolotājas pamatskolā,kas manam vārdam Nataša,lika dažādās vietās uzsvaru,un ldz ar to vrds skanja smieklgi,viena teica Nātaša,uzsvars uz  -ā-,bet man jau būtībā uzsvars ir uz -ta-,bet otra  vienā laidā vispār bez uzsvara,pamēģiniet izrunāt bez usvara,vienkārsi burts pie burta,skan smieklīgi.Kaut kas līdzīgs latgaliski :)

 

Agrāk man nepatika,ka mani sauc par Natāliju,to darīja daudzi,bet tagad,lai nav lieki jautājumi,tad uzdodos kā Natālija,izņemot,ja kaut kur nepieciešams pasē ierakstītais vārds.

 

Tā kā mans vārds ir saīsinājums no vārda Natālija,tad būtībā nozīmi manam vārdam neatrast,ja vienīgi lasīt par Natāliju.

 

"Sievišķīgi gudra un valšķīga. "Vai visa pasaule nav viens vienīgs lielisks joks?" nodomā Natālija un dodas tikai uz priekšu. Ideju tik daudz, un viņu spārno apziņa un drosme, ka neviens neizsitīs no dzīves segliem. Natālija var ielaisties visriskantākajās avantūrās. Novērtē situācijas izdevīgumu. Ir arī Natālijas, kuras vada reliģiska ekstāze."

 

Tāds ir skaidrojums vārdam Natālija.Nu būtībā nav par mani,kā nekā es taču esmu Nataša.

 

Mans niks ir radies pāris gadus atpakaļ,precīzāk 6 gadus atpakaļ.To izdomāja mans vīrs,kad bija vajadzība izveidot paskastīti inbox.lv,tanī laikā pati īsti neko no datora nesapratu un to izdarīja viņs.

 

Tas ir mīļvārdiņā no vārda Nataša,Natašiņka-taschinka.Un no tā brīža man ir tikai un vienīgi šis niks,esmu pieradusi jau kā pie sava vārda.Tas man patīk gan tādēļ,ka to izdomāja vīrs,gan tādēļ,ka tas ir mīļš.

 

Lūk, tā mani sauc Nataša-taschinka!