Līgo svētkos un Jāņos Bērnu slimnīcā pēc palīdzības vērsušies 348 bērni

Līgo svētkos un Jāņos Bērnu slimnīcā pēc palīdzības vērsušies 348 bērni

25. Jun 2012, 10:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Aizvadītās Līgo svētku un Jāņu brīvdienas Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļas mediķi aizvadījuši salīdzinoši mierīgā gaisotnē. No 23. līdz 24.jūnijam slimnīcā pēc palīdzības kopumā vērsās 348 bērni, no kuriem, izvērtējot veselības stāvokli, slimnīcā tika stacionēti 86 bērni.

Ar dažāda rakstura traumām svētku brīvdienās pie mediķiem vērsušies 86 bērni ar galvas, roku un kāju sasitumiem un lūzumiem, kas gūti aktīvi atpūšoties brīvā dabā – braucot ar velosipēdiem, spēlējot bumbu spēles, krītot rotaļlaukumos, kā arī nokrītot no zirga. Pēc palīdzības vērsušies arī bērni ar suņa kodumiem, palīdzība sniegta arī gadījumos, kad bērniem bija piesūkušās ērces. Bērnu slimnīcas mediķi ir gandarīti par vecāku atbildību, jo, atskatoties uz citiem svētkiem, bērni nav guvuši apdegumus vai citas smagas traumas, kas saistītas ar svētku svinēšanu.

Savukārt slimnīcas pediatri svētku brīvdienās palīdzību sniedza 262 bērniem. Lielākoties pie mediķiem vērsās bērni ar paaugstinātu temperatūru, klepu, ausu un kakla sāpēm, kā arī vēdera sāpēm, kas bija saistītas ar svētku pārēšanos.

Bērnu slimnīcas mediķi atgādina, ka, vasaras brīvlaikā bērni labprāt uzturas brīvā dabā un nodarbojas ar fiziskām aktivitātēm, līdz ar to vecāki īpaši aicināti pārliecināties, ka, braucot ar velosipēdu un skrituļslidām, bērni lieto aizsargķiveres, kā arī roku un ceļu aizsargus, mazinot iespējamo traumu rašanās risku!