Lietoti apģērbi- modes kliedziens vai centieni izdzīvot?

Lietoti apģērbi- modes kliedziens vai centieni izdzīvot?

02. Aug 2010, 21:07 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Cilvēku viedokļi par "second hand" atšķiras- vieni uzskata, ka lietotu apģērbu un apavu nēsāšana pazemo viņu pašcieņu, savukārt citi ir pārliecināti, ka tā var krietni ietaupīt.

 

Uznākot krīzes laikiem, lietoto apģērbu tirgus piedzīvojis pamatīgu uzplaukumu. Bodītēs manāmi apgrozamies vairs ne tikai pensionāri un maznodrošinātas, trūcīgas personas, bet arī diezgan glauni ģērbti gados jauni cilvēki, kuri aiz second hand durvīm noparkojuši kārtīga izskata automašīnu.

 

Cilvēki visbiežāk interesējas par bērnu mantām, piemēram, iegādājas preces zīdaiņiem un nedaudz vecākiem bērniem. Aktuāli ir arī sezonas piedāvājumi – ļoti pieprasīti ir džemperi, svīteri, vējjakas un cits siltais apģērbs. Tagad cilvēki vispirms skatās uz cenu un tikai pēc tam- uz kvalitāti.

 

Second hand veikalos bieži var atrast augstas kvalitātes dārgu zīmolu mantas- apģērbus, apavus, somas, aksesuārus, u.c. Ne vienmēr viss, kas atrodams humpalās, ir kādam jau bijis mugurā- reizēm iespējams atrast preces ar cenu birkām.

 

Kāda ir atšķirība starp tirgus un humpalu brendiem? Humpalu mantas, lai gan mazlietotas, tomēr ir krietni lētākas un kvalitatīvākas un, līdz ar to, arī ilgāk kalpos.

 

Interesants fakts ir tas, ka cilvēki mēdz domāt, ka viņu noskatīto apģērba gabalu ārzemēs valkājuši aizdomīgi tipi, tomēr tas tā nav- arī ārzemēs maznodrošināti cilvēki iepērkas second hand veikalos, tomēr tur tas ir normāli, kamēr Latvijā cilvēki par to kaunas.

 

Šodien katrā mazā Latvijas miestiņā ir sava humpalu bodīte. Bieži vien gadās tā, ka nevienā veikalā nevaram atrast bikses sev pa prātam, bet pēkšņi nejauši ieraugām lietoto apģērbu veikala skatlogā ko tieši savai gaumei. Visizdevīgākie second hand veikali ir tieši attiecībā uz bērnu precēm un apģērbiem: veikalos bērnu mantas ir pārspīlēti dārgas. Humpalu bodēs varam nopirkt bodijus un kleitiņas par pārdesmit santīmiem, vējjakas un kombinezonus par pāris latiem, kamēr veikalos par tādu pašu preci šķirsimies no palielas naudas summas. Un- vai ir vērts maksāt par kleitiņu desmit latus, ja tā tiks uzvilkta vien pāris reižu?

 

Lietoto apģērbu veikali katrs vismaz reizi nedēļā noteiktās dienās rīko akcijas stundas vai pa akcijas dienas, kad iespējams noteiktu preču grupu vai pat visu preci iegādāties, piemēram, par 0.15Ls, ieskaitot mēteļus un apavus. Atliek tikai meklēt!

 

Kāda ir Tava attieksme pret second handveikaliem? Cik bieži Tu tajos iepērcies? Kādas preces iegādājies visbiežāk?

20. Nov 2009, 21:20

Es nesen izrakņāju savu drēbju skapi,man bija vairākas kleitas no trikotāžas,kuras nu jau vairs nevalkāju-ome pāršuva meitiņai-ir gan sarafān,gan svārki,gan tunikas.😀
Bet mēs ar lielāko ties humpalās pērkamies. Es šoruden aizgāju uz humpalu bodi ar 10Ls, izrakājos un beigās par 10Ls sapirkos garderobi visai ziemai😃

20. Nov 2009, 18:50

eee,Ieva - vari gan iesūtīt, varbūt tiešam kāda māminja saņemsies ko pagatavot!!!!
😀😀😀

20. Nov 2009, 18:28

Sandrulish-būs kādreiz jāiesūta, kā vienkārši bez konstruēšanas var uzšūt sarafāniņu, kur nevajag daudz pacietības. Varbūt kādai noderēs. Bet man tik nav pacietības safotogrāfēt 😀

20. Nov 2009, 17:20

Ieva - cik forši, ja proti pati izšūt - tas arī ir labs risinājums šajos laikos....Man mamma šuva man drēbītes un kleitiņas ,kad gāju bērnu dārziņā - man vienmēr bija jaunas un labas kleitiņas, kā nevienam...😀😀😀 Bet pati es neprotu un arī nebūtu tās uzņēmības šūt.....

20. Nov 2009, 15:50

Es laikam esmu baltais zvirbulis 😀 Vai nu es nemāku tur neko atrast vai kā, bet man nu ne tā kā ļoti šie veikali. Varbūt vienkārši profesionālais kretīnisms- meitiņa tagad paaugusies un kleitiņas šuju pati. Patīk tas jauno drēbju smeķis!

20. Nov 2009, 15:34

es arī neesmu pet šiem veikaliem,it īpaši ja zini ka tur var atrast daudz ko stilīgu un pa zemām cenām😀meitiņai drebes ir masa atdevusi,bet ja ievelkos kada second hand tad gan pastos un ja kaut kas patīk arī noperku😀jā Sandra-mums ome arī atrada kombenzonu(gadndrīz jaunu)pa 3.ls😀

20. Nov 2009, 12:41

es tādus veikalus atbalstu jo neuzskatu ka brenda kreklins ir labaks par to kas ir noperkams cita veikala un daudz letaks.sen neesmu tajā pat iegājusi, bet ļoti gribetos.

20. Nov 2009, 12:41

Mēs arī esam par šiem veikaliņiem...Mums te Līgatnē ir daudzi tirgotāji, kas katru sestdienu tirgo jaunas vai mazlietotas drēbes un apaviņus mazajiem.....Ir arī tādi, kas sapērk Lietuvā un Polijā visu pa lēto un ved uz Līgatni - visi tad skrien un ātri izpērk.....Man tieši mazajai nebija ziemas kombinezoniņš - domāju, kur lai dabū, jo veikalos dārgi viss, un tad vīra māte uzķēra šos lētos variantus un mazam tagad 3 kombinezoni!!!! Visi kopā 1Ls maksāja,,,,,vēl ome mums mazajai super kleitiņas atveda - uz Ziemaasvētkiem būs tāda dāma......Veikalos neko nepērku, nav pa kabatai....
Es liekās drēbītes krāju maisos un tad atdodu radiem un draugiem, kam mazi bērni, jo tagad visiem ļoti švaki ar naudām.....Ja ir kādam liekas drēbes, tie atdod man - tā mēs mainamies un visi mazie apģērbti!!!!😀😀😀

20. Nov 2009, 11:58

edukamamma- Sigulda tiesam ir humpaļu pilsēta! žēl ka te rīgā, uz kurieni pārvācos, rajonā nekā normāla nav. eh, ka tur varēja plosīties 😃 un pa kapeikām tiešām gan bērnu apģērbt, gan pašai apģērbties!

Sandijas ideja ir tiešām lieliska!

20. Nov 2009, 11:15

Mēs ar par šiem veikaliem!😀
Drēbes sev un bērniem lielāko tiesu pērkam tur,vienīgi apavus gan jaunus.

rita123 rita123 20. Nov 2009, 10:49

Andzela
Lieliska doma un iespēja māmiņām,kam nav kur likt drēbītes😀!mēs savas drēbītes atdodam,radu bērniem,kas mazāki par mums😀

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 22:59

Mīļās māmiņas! Vai jūs nebūtu ieinteresētas mainīties ar bērnu drēbēm un mantām, teiksim, reizi mēnesī, Māmiņu Kluba telpās?

rita123 rita123 20. Nov 2009, 09:25

M'ēs arī esam par šiem veikaliem.Drēbes ir kvalitatīvas un lētas.Par santīmiem var dabūt tādas labas,kas veikalā maksā desmit un divdesmit reizes dārgāk.