Ko darīt ar odu kodumiem bērniem?

Ko darīt ar odu kodumiem bērniem?

02. Mar 2011, 10:17 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vasara ir sākusies un arī odu bari sāk uzglūnēt mūsu bērniem. Ko darīt un kā cīnīties pret odu kodumiem? Konsultē pulmonoloģe Renāte Snipe.

 

Jautājums:

Šogad ir ļoti daudz odu un mani bērni ir kārtīgi sakosti, bet atšķirībā no pagājušā gada, šogad ir tādas pumpas ar cietiem galiem, ļoti niez un bērni ir jau sakasījušies līdz asinīm. Vai tā ir kāda sava veida alerģija uz odu kodumiem? Pumpas turas ilgi- līdz pat 6 dienām, bet tās, kuras sakasa, vēl ilgāk. Ko lai dara? Vai dzert kādas zāles pret alerģiju? Ko smērēt? Bērniem ir 2,6 gadi un 1,3 gadi.

{smallpic:1}

Dr. Renāte Snipe, bērnu pulmonologs

 

Tā ir sava veida alerģijas izpausme, tas nozīmē, ka kaut kādu iemeslu dēļ šis bērns reaģē uz odu kodumiem savādāk kā agrāk. Iespējams, ka odu tiešām ir vairāk kā citus gadus. Mammai es ieteiktu padod kādas pretalerģijas zāles - Claritine vai Zirtex vismaz 10 līdz 14 dienas. Un lai bērniņš naktī tik ļoti nekasītos, var iedot Tavegilu vai Suprastīnu, lai noņemtu niezi un sniegtu nomierinošu efektu.

 

Noteikti lokāli var pasmērēt Fenistil gelu, kas mazina niezi. Bet, ja ir sakasīts jau līdz asinīm, uz jēlas nobrāzuma vietas gluži neieteiktu smērēt.

 

Pretalerģijas zāles ir vienīgais, ko patiesībā var ieteikt un kas varētu līdzēt. Braucot uz laukiem, kur vairāk ir šo odu, māmiņa var jau profilaktiski dot šos te līdzekļus. Uzmanīgiem vajadzētu būt ar Tavegilu un Suprastīnu, ko ieteiktu lietot tikai dažas dienas, jo pie šiem medikamentiem veidojas pieradums un pēcāk pārstāj darboties.

 

Par alerģijām vairāk lasi www.alergeo.lv!

 

Uzdod savu jautājumu par alerģijām, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!

21. May 2011, 08:11

Manai meitiņai ar metas trakas pumpas no odu kodumiem. Pagājušo gadu gadījās,ka bija pienākusi rinda pie alergologa teiši tad,kad mazā bija visa vienās pumpās no odiem. Tad nu mums ieteica lietot jau pieminēto Zirtex un pumpas smērēt ar briliantzaļo. ārste teica,ja nav bailes no zaļās krāsas,tas esot vislabākais līdzeklis.

21. May 2011, 07:57

mums arī ir aktuāli odu kodumi! Meitai (3,2) katru vasaras sākumu ir milzīgas cietas pumpas (puikam 1,8 tikai mazi sarkani punktiņi) no odu kodumiem. Dodu Suprastin 1/3 tabletītes dienā un pasmērēju ar Fenistil. Cenšamies lietot pretodu līdzekļus, pagājušajā gadā uzgāju BBFactory piedāvāto dabīgo līdzekli - citronellas ēteriskās eļļas un kādas (piemēram, persiku) bāzes eļļas sajaukumu. Tādu nedaudz eļļainu vielu tad ar raullīšpudelīti uzsmērē uz bērna ādas, kuru nesedz drēbītes. Šķiet, ka palīdz!
Lai mums visiem izdodas pasargāt savus mīluļus no odiem!