Kāds ir ūdens brīnumainais spēks

Kāds ir ūdens brīnumainais spēks

26. Jul 2010, 15:38 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ūdens ir viena no lielajām un varenajām dabas stihijām. Cilvēki ar ūdeni ir saistīti vistiešākajā veidā – mazulis attīstās un aug mammas puncī augļūdeņu ieskauts, mūsu ķermenis lielākoties sastāv no ūdens, tādēļ šī varenā substance ir viens no svarīgākajiem mūsu dzīvības avotiem.

 

Ūdens vērtīgās īpašības

 

Dzīvās ētikas pārstāve Zanda Erbss stāsta, ka ūdens stihija ir tā, kas atbild par emocijām un jūtu pasauli, tātad, šeit ir nozīme tieši kvalitātei.

 

Bērns, tad, kad viņš tikko uzsāk savu attīstību, viņš sastāv apmēram no 90% ūdens, nobriedis cilvēks – 70%, solīdā vecumā, cilvēks sastāv apmēram virs 50%.

 

Ūdens ir spēcīgs informācijas nesējs, jo tam piemīt atmiņa.

 

„Nejauši vienā laboratorijā, sieviete, kas veic pētījumus, iemeta kolbā ampulu ar ārkārtīgi spēcīgu indi. Šī te ampula bija hermētiski noslēgta, viņa noklusēja šo te faktu, negribot, lai būtu kādi incidenti un pēc tam ar šo ūdeni baroja peles un peles aizgāja bojā. Ūdens ir saņēmis informāciju, ko nes šī te ampula, lai gan reāli inde nav iekļuvusi ūdenī,” stāsta Zanda Erbss.

 

Liela vērība jāpievērš tam, kādu ūdeni ikdienā dzeram mēs paši un dodam mūsu mazuļiem. Vārīts ūdens tiek uzskatīts par mirušu, jo ir aizgājušas bojā visas labās vielas, kas nepieciešamas cilvēka organismam, taču tas ir labāk, nekā dzert piesārņotu ūdeni.

 

Ikdienā var dzert destilētu ūdeni, jo tas nenesīs nekādu informāciju, šajā ūdenī būs tikai informācija par dzīvības programmu. Ja ūdens tiek sasaldēts emaljētā traukā un pēc tam atkausēts, tas zaudē visu negatīvo informāciju, tāpēc šis ūdens būtu ļoti kvalitatīvs.

 

Bērniņš ūdenī

 

Ļoti būtiski ir domāt labas domas, darīt labus darbus, jo īpaši laikā, kad zem sirds nesam savu mazuli. Arī vannojot bērniņu, ir svarīgi būt labā noskaņojumā un šai nodarbei veltīt visu savu uzmanību.

 

„Ja bērniņu mēs vannojam tikai tāpēc, ka tas ir jādara, bet domās esam kaut kuri citur, tas nestrādā. Ja es ar visu savu pozitīvo enerģiju vēršos pie sava mazuļa tajā brīdī, kad viņš vannojas, būtībā ūdens šo te informāciju uztver un nodod bērniņam,” turpina Dzīvās Ētikas pārstāve.

 

Visieteicamākais laiks mazuli vest uz baseinu plunčāties ir tad, kad bērniņš sasniedzis 2 mēnešu vecumu. Protams, to var darīt arī vēlāk, tomēr jārēķinās ar to, ka mazulim peldēšanas reflekss vairs nebūs tik spēcīgs – viņam no jauna būs jāmācās aizturēt elpa zem ūdens. Taču tā kā bērniņi ātri apgūst jaunas lietas, tas nevarētu būt šķērslis veselīgām ūdens peldēm.

 

Ūdens veicina asinsriti, jo notiek tāda savdabīga masāža un līdz ar to tiek apasiņoti visi orgāni, tas ir, galvenokārt, smadzenes bērniņam. Tie bērni, kuri apmeklē ūdens procedūras, labāk attīstās.

 

Daudzas māmiņas domā – kā es tā savu bērniņu vedīšu uz baseinu ziemas laikā, jo pēc vannas ejot ārā ir iespēja ātrāk saaukstēties. Tomēr tas ir diezgan kļūdaini. Bērns pierod pie vides, viņam mainās vide- vēsāks, siltāks. Šādas gaisa maiņas bērniņu norūda un pēc katras vēja pūsmas mazais nesaķers iesnas un neslimos.

 

Ne tikai ūdens peldes ir tās, kas var palīdzēt mūsu bērniņiem augt sveikiem un veseliem. Ik uz soļa ir lietas, kuras mainot mēs varētu dzīvot daudz labāk, piemēram, baudot maltīti neskatīties televīziju un nelasīt žurnālus, lai negatīvā informācija nenokļūtu ēdienā.

 

Māmiņu Klubs